WordPress

WordPress is het populairste CMS in de huidige markt. In 2022 beschikte het contentmanagementsysteem over een marktaandeel van 43,3% en het aantal gebruikers neemt nog steeds toe. Het merendeel van de websites die Best4u bouwt zijn dan ook WordPress websites. Kiezen voor dit betrouwbare, eenvoudig hanteerbare en veelzijdige beheersysteem brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Best4u geeft je op deze pagina een introductie van WordPress, zodat je je een beter beeld kunt vormen van de kansen die het met zich meebrengt.

Wat is WordPress?

WordPress is een open source content management system (CMS) waar heel veel sites in gemaakt worden. Vroeger manifesteerde het platform zich nadrukkelijk als blogpagina; vandaag de dag is één op de drie sites wereldwijd gemaakt in WordPress. WordPress wordt geroemd om zijn gebruiksgemak en eenvoudigheid waarmee nieuwe pagina's, vacatures, blogs en andere categorieën aangemaakt kunnen worden. Ondanks dat het CMS in PHP geschreven is, is het niet noodzakelijk om technisch onderlegd te zijn om het te begrijpen. Dit komt omdat de structuur zo logisch is opgebouwd, dat alles voor zich spreekt.

Ontstaan van WordPress

In de vroegtijdige dagen van het internet, stak WordPress al gauw de kop op. WordPress, toen nog B2/cafelog geheten, zag het levenslicht dankzij de oprichters Mark Little en Matt Mullenweg. Het tweetal had de ambitie om een blogplatform op te richten, waar de focus meer lag op betere voorzieningen en uitmuntende ontwikkeling. Ze stelden zichzelf dit ten doel, omdat de ontwikkelaar van de voorloper ineens opgehouden was, waardoor er geen updates meer kwamen, en men zo tegen problemen aanliep.

WooCommerce, het e-commerce platform van WordPress

Begonnen als blogplatform, maar inmiddels heeft WordPress zoveel meer dan dat te bieden. In 2011, 8 jaar na de release van WordPress, werd WooCommerce toegevoegd aan de opties van het CMS. WooCommerce is het e-commerce gedeelte binnen WordPress, waarin je al jouw producten kunt toevoegen. Hierbij heb je de mogelijkheid om productomschrijvingen toe te voegen, omzetten te zien, coupons aan te maken, verzendkosten in kaart te brengen en informatie in te zien van je klanten. Een ideale manier om te beginnen aan jouw e-commerce avontuur!

Voor wie is dit CMS geschikt?

WordPress is met name geschikt voor ondernemingen en bedrijven die hun eerste stappen willen zetten op het web. Overigens is het een misvatting dat WordPress louter van waarde kan zijn voor nieuwe ondernemingen, want de mogelijkheden zijn zeer toereikend binnen dit CMS. Bij Best4u geven we je de keuze uit business sites en websites op maat. Business websites worden ingericht met behulp van vaste formats, die zich meermaals bewezen hebben bij andere klanten. Websites op maat worden 'from scratch' ontwikkeld en zijn meer toegespitst op de wensen die je aan ons kenbaar gemaakt hebt in de intake. Vraag gerust naar de voorwaarden!

De mogelijkheden van WordPress

Met WordPress kies je voor heel veel mogelijkheden. Van kleine blogs tot websites van multinationals; het beheersysteem is in staat om aan de wensen en eisen van elke doelgroep te voldoen. Het CMS wordt daarnaast continu doorontwikkeld en verbeterd. En wist je dat Google en WordPress heel goed samengaan? Websites van WordPress zijn namelijk van zichzelf al SEO geoptimaliseerd en bieden daarmee de ideale basis voor een goede zoekmachinevriendelijkheid.

Bekijk hier de WordPress voorbeelden

Bovendien beschikt WordPress over een zeer uitgebreide plug-in store. Voor praktisch elke functionaliteit is er wel een geschikte plug-in beschikbaar. Of het nu gaat om het versturen van nieuwsbrieven, het beginnen van een WordPress webshop, het controleren van ‘broken links’, het toevoegen van een aantrekkelijke slider, het beheren van meerdere websites vanuit één dashboard en ga zo maar door; in de plug-in store vind je jouw oplossing. Het toevoegen van deze additionele functionaliteiten is dankzij deze vele plugins erg gemakkelijk.

Pagina's op WordPress maak je op met behulp van de Gutenberg editor. Dit is een feature binnen WordPress die ervoor zorgt dat je jouw pagina's met een drag & drop systeem kunt opmaken. Moeilijke codetaal wordt hierbij achterwege gelaten, zodat je nieuwe landingspagina's zo live staan.

Best4u

Onze interactief vormgevers hebben uitgebreide ervaring met het ontwerpen van WordPress-websites en vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Best4u laat je graag kennismaken met de mogelijkheden die voor jouw website van belang zijn. Als klant van Best4u kun je gratis deelnemen aan workshops en webinars en onze supportafdeling staat elke werkdag voor je klaar. Heb je hulp nodig bij het beheren van je website? Wij hebben ruime ervaring in het beheer van WordPress websites en voorzien jou proactief van de beste tips en adviezen. Kies je voor ons supportpakket, dan krijg je er bovendien gratis een aantal zeer handige plugins bij.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!