• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe kies je de juiste domeinnaam?

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

>> Gepost op: 30 augustus, 2011 in Kenniscentrum, SEO

Het tijdperk dat er nog genoeg domeinnamen vrij registreerbaar waren, is allang voorbij. De beste domeinnamen waren voor het jaar 2000 al weg. Het kiezen van een goede domeinnaam is erg belangrijk. In dit artikel breng ik een aantal tips aan het licht.

Extensies

Extensies voor je domeinnaam. Je hebt de keuze uit verschillende extensies zoals .nl, .com, .eu, .net of .info. Bij het aanvragen van je domeinnaam kan het heel belangrijk zijn dat je een domeinnaam met meerdere extensies aanvraagt. Maar waarom?

Wil je in de toekomst jouw product of dienst ook in het buitenland verkopen, dan is het verstandig om ook buitenlandse extensies te hebben. Door verschillende extensies te hebben voorkom je dat concurrenten er misbruik van kunnen maken. Domeinkapers en -handelaren proberen nog steeds de beste domeinnamen te vinden.

 

Gevaar ligt op de loer

Mediq N.V. (een internationale retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen, medische instrumenten en medische middelen) is het een keer overkomen. Een particulier had mediqpharmaceuticals.nl geregistreerd als domeinnaam. De domeinnaam kwam wel heel erg overeen met de bedrijfsnaam Mediq Pharmacy. Uit onderzoek bleek dat de bedrijfsnaam Mediq Pharmacy eerder geregistreerd werd dan de domeinnaam mediqpharmaceuticals.nl. De domeinnaam werd geblokkeerd*.

Marketing

Zoekmachines tonen de meest relevante websites als eerste. De domeinnaam maakt daar een belangrijk onderdeel van uit. Het is daarom ook verstandig om relevante keywords in je domeinnaam te verwerken. Neem bijvoorbeeld de domeinnaam autokopen.nl. Als je in Google de zoekterm ‘auto kopen’ intypt, staat autokopen.nl op de eerste positie. Dit komt mede door de zoekterm die in de domeinnaam staat vermeld.

Domeinnaam: kopen of zelf verzinnen?

De domeinnamen in Nederland raken op. De markt raakt verzadigd. Als je op zoek bent naar een domeinnaam, kun je twee dingen doen. Je koopt een bestaande domeinnaam over of je wordt creatief en bedenkt er zelf één. Domainr is een tool die je helpt bij het vinden van een domeinnaam.

Het kopen van een domeinnaam kan ook zijn voordelen hebben. Stel, u verkoopt rolgordijnen. Dan is het kopen van de domeinnaam rolgordijnen.nl of rolgordijn.nl wellicht een goed idee.

* Bron: www.domjur.nl

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *