Website beginnen: met deze 8 stappen wordt het een eitje

Je wilt je eigen website beginnen? Leuk! Wij begrijpen dat dit wat overweldigend kan lijken, zeker als je geen technische achtergrond hebt. Maar maak je geen zorgen! Met de juiste stappen en hulpmiddelen wordt het opzetten van een website een eitje. Wij lopen enkele eenvoudige stappen met je langs die jij kunt volgen om jouw eigen website te beginnen.

Stappenplan voor het beginnen van een website

Stap 1. Definieer het doel en de doelgroep van je website

Voordat je begint met het opzetten van de website, moet je goed nadenken wat het doel en de doelgroep is. Wat wil je bereiken met je website? Wil je een blog starten, een online winkel opzetten of een portfolio maken? Identificeer ook je doelgroep, zodat je de inhoud en het ontwerp van je website kunt aanpassen aan hun behoeften en verwachtingen.

Stap 2. Kies een domeinnaam en webhosting

Een domeinnaam is het webadres van je website, zoals www.best4u.nl. Kies een domeinnaam die relevant is voor je website en gemakkelijk te onthouden is. Controleer ook of de gewenste domeinnaam beschikbaar is. Daarnaast heb je webhosting nodig. Dit is de service die je website op het internet host.

Stap 3. Kies een Content Management System

Een Content Management System (CMS) is een softwaretoepassing waarmee je eenvoudig je website kunt maken en beheren. Het meest populaire CMS is WordPress, dat wordt gebruikt door miljoenen websites wereldwijd. WordPress biedt talloze thema’s en plug-ins om de functionaliteit en het ontwerp van je website aan te passen.

Stap 4. Kies een thema

Een thema bepaalt het uiterlijk en de lay-out van je website. Kies een thema dat past bij het doel van je website en de verwachtingen van je doelgroep. Pas het thema aan door je eigen logo, kleurenschema en inhoud toe te voegen om een unieke uitstraling te creëren die past bij je merk.

Stap 5. Maak pagina’s en inhoud

Elke website heeft pagina’s die bezoekers verwachten te zien. Maak een startpagina, een over ons-pagina, een contactpagina en eventueel andere pagina’s die relevant zijn voor jouw website. Schrijf boeiende inhoud voor elke pagina, waarbij je rekening houdt met zoekmachineoptimalisatie (SEO) om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines als Google.

Stap 6. Voeg functionaliteit toe met plug-ins

In een CMS zijn vaak duizenden plug-ins beschikbaar, zoals contactformulieren en social mediaknoppen. Kies plug-ins die passen bij de behoeften van je website en installeer ze.

Stap 7. Test en verbeter

Voordat je de website officieel lanceert, ga je een testfase in. Controleer of alles werkt naar behoren. Vraag of familieleden of vrienden ook eens willen kijken. Zo kun je nog eventuele aanpassingen aanbrengen.

Stap 8. Lanceer je website

Tevreden? Mooi! Tijd om je website officieel te lanceren. Vergeet niet om regelmatig nieuwe inhoud toe te voegen en de website up-to-date te houden.

Hulp nodig?

Met dit stappenplan lukt het jou ongetwijfeld om een website te beginnen. Toch hulp nodig? Geen probleem! Best4u helpt je graag.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!