Zo bedenk je een naam voor een website

Je wilt een website opzetten? Leuk! De eerste stap die je nu moet gaan zetten is natuurlijk het bedenken van een passende naam. Een goede naam kan ervoor zorgen dat jouw website opvalt tussen de concurrentie. En het draagt ook nog eens bij aan het opbouwen van een sterk merk.

Het bedenken van een passende websitenaam kan alleen nog best lastig zijn. Hoe zorg je er namelijk voor dat je een unieke naam hebt die nog beschikbaar is? En hoe garandeer je dat je websitenaam goed gevonden wordt door bezoekers? In deze blog geven we je een aantal handige tips, die jou zeker gaan helpen!

Tips voor het bedenken van een unieke websitenaam

1 – Kort en krachtig

Een goede websitenaam is vaak kort en krachtig. Dit maakt het gemakkelijk voor (potentiële) bezoekers om de website te vinden, de naam te onthouden en deze misschien wel te delen met anderen. Daarnaast is een korte naam handiger bij het maken van een logo. Deze is dan gemakkelijker leesbaar. Probeer daarom een naam te bedenken die niet te lang is en goed blijft hangen.

2 – Verzin iets unieks

Met een unieke naam valt jouw website op tussen de concurrentie. Daarnaast draagt een originele naam bij aan het opbouwen van een sterk merk. Kijk eens rond bij de concurrentie. Welke namen hebben zij? Probeer dan iets te verzinnen wat nog niet bestaat, of wat nog niet gebruikt wordt door de concurrentie. Zorg er wel voor dat het duidelijk blijft waar jouw website voor staat.

3 – Controleer of de naam beschikbaar is

Voordat je de naam definitief maakt, is het belangrijk om te controleren of deze nog beschikbaar is als domeinnaam. Je wilt voorkomen dat een andere webshop al dezelfde naam gebruikt. Is de naam nog beschikbaar? Mooi! Dan kun je deze gelijk registreren. Zo voorkom je dat iemand anders er met dezelfde naam vandoor gaat.

4 – Wees creatief

Is jouw gewenste domeinnaam al weg? Dan is dit niet gelijk een probleem. Je kan bijvoorbeeld een andere extensie gebruiken. Stel dat je jouw website gebruikt om schoenen te verkopen. De domeinnaam ‘shoes.com’ is al weg. Maar hoe zit dat met ‘shoes.eu’ of ‘shoes.net’? Die zijn misschien nog wel beschikbaar. En als je het helemaal creatief wilt aanpakken, kun je zelfs kijken of beautiful.shoes een optie is. Zo maak je van het product dat jij verkoopt de extensie! Door een beetje te spelen met die extensies kun je dus toch een passende domeinnaam vinden.

5 – Niet alleen creativiteit is van belang, maar ook originaliteit

Als het goed is heb je nu gecontroleerd of jouw domeinnaam beschikbaar is. Zoals we zeiden kun je hier een beetje mee spelen, mocht de naam niet meer beschikbaar zijn. Maar blijf wel origineel. Als je de naam opzoekt in Google en er verschijnen honderden andere webshops met dezelfde naam, is het wellicht toch beter om na te denken over een andere naam. Een originele naam zorgt er nou eenmaal voor dat jouw website opvalt. Je onderscheidt jezelf!

Domeinnaam vastleggen

Hoe leg je dan een domeinnaam vast? Dit kun je zelf regelen, maar uiteraard kunnen wij dit ook voor je registreren! Zelf regelen? Wij raden SIDN aan. Hier zoek je gemakkelijk of je gewenste domeinnaam nog vrij is. Als dat het geval is, kun je hem registreren bij een tussenpersoon.

Hulp nodig?

Met deze tips in gedachten lukt het jou ongetwijfeld om een passende naam te bedenken voor jouw website. Door voldoende aandacht te besteden aan de naam, draag je bij aan het opbouwen van een sterk merk. En dat vergroot de kans op succes! Heb je hulp nodig bij het opzetten van de rest van jouw website? Best4u helpt je graag!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!