Social linkbuilding

Linkbuilding heeft alles te maken met het verkrijgen van links naar jouw website. Dit kan op allerlei mogelijkheden. Het aantal backlinks wordt gezien als indicator voor de relevantie van jouw pagina. Het verkrijgen van backlinks is dan ook erg belangrijk. Zoals gezegd zijn er vele mogelijkheden. Een aantal tips voor linkbuilding kun je hier lezen.

In de loop der tijd ontstaat steeds meer het vermoeden dat links vanuit social media een steeds grotere rol gaan spelen voor zoekmachines. Het is in ieder geval algemeen bekend dat links vanuit verzamelpagina’s steeds meer aan waarde inleveren. In mijn opinie is social linkbuilding een belangrijk onderdeel binnen het totale linkbuilding pakket. Hoe completer je linkbuilding strategie, hoe beter je linkprofiel zal worden.

Sociale netwerken

Door middel van sociale netwerken heb je de mogelijkheid zichtbaar te zijn en links te verkrijgen. Er zijn ontzettend veel sociale netwerken, maar de belangrijkste zijn nog altijd Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+. De links die je op deze netwerken plaatst moeten bezoekers naar je website leiden. Het is daarom ook belangrijk dat je de doelgroep die je wilt bereiken in kaart brengt. Door de doelgroep te analyseren kom je ook achter de geschiktheid van een bepaald social media. Zo is LinkedIn erg geschikt als je gericht bent op business-to-business. Richt je je op een doelgroep die vooral onder de 25 is? Dan is Facebook of Instagram een goed social medium.

Hoe laat je je sociale netwerk groeien?

Om je sociale netwerk te laten groeien zijn er heel veel mogelijkheden. Belangrijk is dat je zelf actief bezig bent met deze sociale media. Hierdoor vergroot je je sociale achterban. Door vervolgens in bepaalde ‘posts’ links op te nemen, creëer je backlinks. Zodra deze berichten gedeeld worden, verspreiden jouw links zich ook. Als je een trouwe achterban hebt verkregen wordt het netwerk van backlinks steeds groter en verspreidt het zich steeds meer. Om dit te realiseren zal er wel voldoende tijd en energie in gestoken moeten worden. Daarom is het ook belangrijk om een goede afweging te maken welke media je wilt gaan gebruiken, zodat je hier de focus op kan gaan leggen.

Vanuit je eigen website groeien

Om ervoor te zorgen dat links van jouw website of pagina verspreid worden op het internet zijn twee zaken belangrijk. Ten eerste is de content het belangrijkst. Er moet relevante, kwalitatieve content ontwikkeld worden die de bezoeker aanspreekt en wat de bezoeker de moeite waard vindt om met zijn achterban te delen. Probeer een autoriteit te worden in jouw vakgebied.

Het tweede belangrijke punt is dat je website en/of blog deelfuncties heeft. Het moet voor de bezoeker eenvoudig zijn om jouw blog te delen. Met één druk op de knop moeten zij jouw blog kunnen delen in hun netwerk. Denk hierbij aan de ‘like’ button van Facebook, de ‘+1’ button van Google+, de ‘retweet’ button van Twitter of de ‘share’ button van LinkedIn.

Door de sterke opkomst en invloeden van social media is het aannemelijk dat Google dit in zijn algoritme heeft meegenomen. Likes, shares, mentions etc. worden dus ook gelezen waardoor social scores uiteindelijk ook waarde genereren.

Geen vervanger

Het is belangrijk om te onthouden dat social linkbuilding geen vervanger is van de huidige linkbuilding. Een gevarieerde linkbuilding strategie zorgt voor een sterk linkprofiel. Social linkbuilding is een toevoeging voor je huidige linkbuilding strategie.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!