9 redenen waarom jij een nieuwe website nodig hebt in 2020

In dit artikel bespreken we 9 redenen waarom jij in 2020 een nieuwe website nodig hebt.

Tegenwoordig leven we met z’n allen veel online. Een website is dan ook een visitekaartje van je bedrijf. Om in de digitale wereld goed voor de dag te komen heb je dus een moderne en goedwerkende website nodig.

Ben je benieuwd of de website van jouw bedrijf wel een update kan gebruiken? Lees dan snel verder.

1. Je schaamt je voor je website

Als jij online goed vertegenwoordigd wil zijn, dan moet je website er goed uit zien. Goed voor de dag komen is belangrijk als je nieuwe klanten wil aantrekken. Zodra jij je voor je website begint te schamen weet je dat dit dus niet goed zit. Een lelijke, niet functionerende website jaagt bezoekers weg van je website, en dus ook van je bedrijf. De hoogste tijd dus om daar iets aan te veranderen.

2. De gebruiksvriendelijkheid van je website is slecht

Zelfs als je website er wel goed (of op zijn minst oké) uitziet, ben je er nog niet. Een website die traag laadt of op een andere manier niet gebruiksvriendelijk is zal je bezoekers (en dus potentiële klanten) irriteren. Het leven online is veel sneller, en bezoekers hebben geen zin om lang te moeten wachten. Een hoge gebruiksvriendelijkheid is noodzakelijk en dus een belangrijke reden om een nieuwe website aan te schaffen, als er op dit punt iets mankeert.

3. Je website wordt niet bijgewerkt of onderhouden

Als bezoekers op een website komen waar ze het stof vanaf moeten kloppen, komt dat niet aantrekkelijk over. Zoals gezegd is de online wereld veel sneller en dus ook veel dynamischer. Je website regelmatig bijwerken met nieuwsberichten of andere aanpassingen zorgt er dus voor dat deze up-to-date blijft. Heb je dit al geruime tijd laten niet gedaan? Dan is de kans groot dat je website verouderd is. Deze in een nieuw jasje steken is dan een goed idee.

4. Je kunt niet zelf eenvoudig dingen plaatsen of aanpassen

Wellicht is er een andere reden dat je jouw website niet of onvoldoende bijwerkt. Een CMS (content management systeem) dat te ingewikkeld is of niet mee werkt kan roet in het eten gooien. Door over te stappen op een website met een fijn en gebruiksvriendelijk CMS, zoals WordPress, los je dit probleem op. WordPress is wereldwijd het meest gebruikte CMS-systeem, en met een goede reden. Het biedt veel mogelijkheden tot aanpassingen en is ook nog eens makkelijk te gebruiken.

5. Je website is niet mobile responsive

Het is 2020. Iedereen heeft vandaag de dag met een mobiele telefoon. Baby’s worden er nog net niet mee geboren. Voor jouw website betekent dit dat deze ‘mobile responsive’ moet zijn. Dat betekent dat je website goed op mobiel moet functioneren en naar het apparaat moet kunnen schalen. Veel van je bezoekers komen namelijk via hun mobiele telefoon op je website terecht. Als deze niet mobielvriendelijk is, vermindert dat de gebruikerservaring. Een website die in 2020 niet mobile responsive is kan écht niet meer.

6. De website is op gebied van SEO niet in orde

Als je website geen bezoekers weet te trekken heb je er vrij weinig aan. Een van de belangrijkste bronnen van webverkeer is de zoekmachine Google. Om goed vindbaar in Google te zijn dien je de website voor zoekmachines te optimaliseren. Dat heet zoekmachine optimalisatie (of SEO). Als dit aspect van je website niet in orde is en ook niet meer te fixen is, kun je ervoor kiezen een geheel nieuwe website te laten bouwen. Ervaren website designers kunnen zorgen dat je website technisch perfect in orde is, waarmee je een streepje voor hebt in Google.

7. Je concurrenten hebben een veel mooiere website

First impressions last. Als jouw concurrenten mooie websites hebben met een flashy design, en jij niet, sta je direct 1-0 achter. Doet je website onder voor die van je concurrenten? Sla dan snel de inhaalslag en ga voor een nieuwe website.

8. Er komen geen leads binnen via je website

Een website kan simpelweg een visitekaartje voor je bedrijf zijn. Toch is het voor veel bedrijven ook een belangrijke bron van nieuwe klanten. Als jij een hoop website bezoekers krijgt maar daar gaan nieuwe klanten uit weet te halen, is er dus ruimte voor verbetering. Dat heeft vaak een hoop te maken met de website zelf. Een nieuwe website, of in ieder geval een flinke aanpassing daarvan, kan ervoor zorgen dat je meer bezoekers naar klanten weet te converteren.

9. Je website stamt uit de prehistorie

De laatste reden is vrij simpel. Als je website al oud is, dien je simpelweg een nieuwe website te nemen om met de tijd mee te kunnen gaan. Nieuwe websites bieden veel meer mogelijkheden qua design en gebruiksvriendelijkheid. Dat zorgt ervoor dat je website aanzienlijk effectiever en nuttiger is voor je bedrijf.

Best4u Media helpt jou aan een mooie, nieuwe website

Wil jij gaan oriënteren naar een nieuwe website? Zet je bedrijf online weer op de kaart! Neem contact met ons op om je wensen vrijblijvend te bespreken. Wij kunnen dan kijken hoe we daar invulling aan kunnen geven.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!