Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

20 handige linkbuilding tips!

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

>> Gepost op: 13 mei, 2015 in Kenniscentrum, SEO

Linkbuilding kan een lastige klus zijn. Het is tijdrovend en vaak blijkt het lastig om de juiste kwaliteit links te bemachtigen. Om je te helpen hebben wij een lijst samengesteld met 22 handige tips die je kunt gebruiken bij jouw linkbuilding activiteiten.

Natuurlijk zijn er nog vele andere manieren, maar deze lijst zal je toch aardig op weg moeten gaan helpen. We zullen starten met de ‘on-page’ tips.

 

On page linkbuilding tips

1. Betrouwbaar
Zorg er voor dat je website betrouwbaar overkomt. Men linkt niet naar een website waarvan ze de auteur niet vertrouwen, zeker niet wanneer het eigen imago op spel staat. Informeer over je bedrijf, eventuele keurmerken, laat je portfolio zien en recensies lezen. Positieve recensies wekken vertrouwen! Voor linkbuilding is dit dus zeer essentieel.

2. Goede leesbaarheid
Probeer alle teksten op je website in eenvoudig te begrijpen taal te schrijven. Je doel is niet met je vocabulair te pronken. Je wilt dat jouw doelgroep het makkelijk begrijpt en de informatie goed overkomt. Wanneer je dat voor elkaar krijgt, heb je pakkende teksten die graag gedeeld worden.

3. Blog
Start een weblog. Probeer hier regelmatig op te schrijven. Kies een vaste dag uit en schrijf een informatief en relevant artikel. Met het delen van kennis win je het vertrouwen van je bezoekers en zullen ze terugkomen. Deze vaste bezoekers zullen eerder geneigd zijn om je artikel te delen met hun kennissen, vrienden of bezoekers van hun eigen website. Met goede content zorgt je er dus voor dat andere mensen backlinks (een link terug naar je website) voor je website verzorgen.

4. Laat je bezoekers linkbuilding voor je doen
Zorg ervoor dat er genoeg mogelijkheden zijn voor jouw bezoekers om de informatie op jouw site te kunnen delen via social media. Er zijn diverse handige toevoegingen of plugins op het internet te vinden die social media integreren binnen je website. In combinatie met de kwalitatieve artikelen die je iedere week schrijft, zal dit jou gegarandeerd links op gaan leveren!

5. Zelf linken om links te krijgen
Link naar anderen! Dit is een goede manier om onder de aandacht te komen bij deze website eigenaars. Zij zullen opmerken dat jij linkt naar hun website, met bijvoorbeeld Google analytics. Wanneer dit een positief artikel is, wordt dit uiteraard gewaardeerd. Je zult niet van iedereen een wederdienst kunnen verwachten, maar het zal zeker effect hebben in je campagne.

6. Handige tools
Zorg voor hulpmiddelen en tools die handig zijn voor je bezoeker. Wat dacht je bijvoorbeeld van een BMI meter of een hypotheekcalculator-script? Zodra je handige tool opgemerkt wordt door je bezoeker, zal hij/zij dit graag willen delen.

7. Top lijstjes en tips
Start een lijst met tips, zoals de lijst die je nu aan het lezen bent. Mensen vinden dit soort lijsten enorm handig en zullen dit dan ook zeker belonen. Je kunt er ook voor kiezen om een lijst te maken met de beste informatieve websites over jouw onderwerp. Je zou dan ook de website-eigenaren een berichtje kunnen sturen met de mededeling dat jij hun website hebt opgenomen in het overzicht. Dit zal zeker gewaardeerd worden met een mooie backlink!

8. Start een online community
Het opbouwen van een online community kost tijd. Maar een goede community leeft, er wordt veel kennis gedeeld en gesproken over jouw onderwerpen. Een online community zal dus ook content voor jou gaan produceren. Hiermee zul je beter gevonden worden en je zult er vast en zeker ook een hoop links bij krijgen voor je linkbuilding campagne.

9. Wees anders
Zorg voor verrassing. Probeer met interessant nieuws te komen of een artikel waarbij iets aan de kaak wordt gesteld op basis van onderzoek. Mensen houden ervan om een keer wat anders te lezen dan normaal. Denk aan een interview, onderzoek, leuk filmpje of een infographic.

10. Laat je bezoekers participeren
Nodig je bezoekers uit om te schrijven! Veel mensen vinden het erg leuk om een blog te schrijven. Natuurlijk willen ze hun eigen blogartikel promoten, dus zullen ze het bericht willen delen. Daarnaast verzorgen zij nieuwe content voor jouw website!

Off page linkbuilding tips

11. Links ruilen
Ruil links met relevante partners. Veel mensen denken dat dit tegenwoordig niet zinvol meer is, maar het tegendeel is waar! Indien je een link ruilt met kwalitatieve, relevante partners, is het zeker nuttig. Tevens hebben veel websitebeheerders ook andere domeinen in beheer waar vandaan gelinkt kan worden en dit zal sterker zijn dan een normale linkruil.

12. Laat je stem overal horen
Participeer in community´s en forums. Het is hierbij belangrijk dat deze hetzelfde onderwerp en doelgroep hebben als je eigen website. Dit kan leiden tot meer bezoekers, verhoogde geloofwaardigheid en daarmee meer kans op goede links. Ook kun je een link toevoegen in het onderschrift / signature. Let op: Ga geen spam berichten plaatsen. Dit zal je zeker niet gaan helpen bij het krijgen van goede resultaten in een linkbuilding campagne.

13. Deel je artikelen
Voeg je artikelen toe aan nieuwswebsites zoals nujij.nl. Probeer echter wel een goed artikel te schrijven, zonder commerciële insteek. Anders zal het hier niet worden toegelaten.

14. Beoordeel producten en diensten
Laat reviews achter op websites. Heb je een product of dienst gekocht en je ziet dat de websitebeheerder gebruik maakt van zogenaamde testimonials, dan is het slim om er ook één te laten plaatsen. In ruil voor de moeite kun je een link onder je geplaatste commentaar plaatsen. Een win / win situatie lijkt me zo!

15. Schrijf een persbericht
Het is belangrijk dat je bij een persbericht zo objectief en nieuwswaardig mogelijk schrijft. Indien je niet zo´n vaardige schrijver bent, is het verstandig om dit uit te besteden. Verzamel zoveel mogelijk interessante media, journalisten en blogs en stuur het persbericht door. Laat het niet overkomen alsof dit automatisch verstuurd is. Hoe persoonlijker je een mail richt aan een persoon, hoe eerder de kans is dat ze je persbericht ook daadwerkelijk serieus nemen.

16. Slim kopen van links
Koop nuttige links op relevante websites. Koop geen rommel, zoals spam of links op websites van slechte kwaliteit. Probeer te kijken naar particuliere aanbieders die plekken verkopen websites die relevant zijn voor jou. Kijk naar de kwaliteit van linkbuilding en relevantie!

17. PDF en powerpoint presentatie delen
Maak van je artikels een PDF of Powerpoint presentatie en post ze op document sharing websites zoals: scribd.com. Vergeet niet om links in je artikels op te nemen.

18. Schrijf ergens anders!
Doe eens aan gastschrijven. Hierbij schrijf je artikels op een webblog van iemand anders. Probeer nuttige artikels te schrijven op diverse blogs. In ruil hiervoor krijg je een linkje bij de informatie over de auteur (author box). Zeer goede linkbuilding tip om relevante en kwalitatieve links te krijgen.

19. Interview een autoriteit in je branche
Probeer een interview te regelen met een persoon die algemeen bekend is bij jouw doelgroep. Niet alleen vinden mensen dit interessant en zullen ze hier naar toe linken, maar ook voor de geïnterviewde is dit iets om trots op te zijn. Hij zal de link misschien ook wel op zijn/ haar website plaatsen.

20. Start een affiliate programma
Indien je een webwinkel hebt of producten online verkoopt, is het aan te raden om een affiliate programma op te zetten. Het zorgt natuurlijk voor meer sales en kan als een essentieel marketing instrument worden beschouwd, maar je zult ook veel backlinks gaan genereren. Men zal namelijk naar jouw producten gaan linken. Tevens zal er ook promotie worden gemaakt ten behoeve van jouw producten.

Heb je vragen over deze tips? Neem dan contact op met ons.

Jurien

Jurien

Als internetmarketeer actief voor Best4u Group. Altijd enthousiast bezig met het optimaliseren van websites voor zowel de bezoeker als de zoekmachine, het verbreden van mijn kennis en het analyseren van nieuwe trends.
Jurien

Laatste artikelen van Jurien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn de gemiddelde kosten van een maatwerk website?

Gemiddeld kost een maatwerk site tussen de 1500 en 3500 euro. Dit is op basis van maatwerk ontwerp voor minimaal 2 pagina’s. Meestal wordt de home en een vervolgpagina ontworpen waarmee de rest van de site kan worden ingericht. Bereken hier de prijs van een nieuwe website.

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een website?

Een website kan al binnen een week ontwikkeld worden. Normaal gesproken zijn de gemiddelde oplevertermijnen tussen de 2 en 4 weken voor een maatwerk website. Een thema site kan vaak al binnen 1 tot 2 weken worden ontwikkeld.

Passen de websites van Best4u binnen mijn huisstijl?

In principe kunnen wij elke site bouwen binnen jouw huisstijl. Of je nou kiest voor een design product of voor volledig maatwerk gaat, we kunnen jou huisstijl altijd op een goede en professionele manier verwerken. Meer informatie over onze websites en webshops vindt u hier.

Welk cms moet ik willen gebruiken voor mijn website?

Bij Best4u adviseren wij het gebruik van WordPress. Waarom? WordPress is gratis, eenvoudig in gebruik en scoort erg goed in de zoekmachines. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld!

Hoe belangrijk is mobiel vriendelijkheid / Responsive lay-out?

Extreem belangrijk. Niet alleen omdat het meeste verkeer via mobiel op je site komt, ook voor de scores in de zoekmachines is deze werking erg belangrijk. Bij Best4u is iedere site standaard volledig responsive opgebouwd.

Wordt mijn website goed gevonden in Google als deze bij jullie is gemaakt?

Jazeker, de website en het CMS zijn technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Tevens leveren we je binnen WordPress verschillende tools die je verder op weg helpen hiermee.

Als ik vragen heb of hulp wil bij het aanpassen van mijn site na de tijd?

Wanneer je bij ons een support en security pakket afneemt helpen we je geheel gratis met het  doen van aanpassingen in je site. We houden hem daarbij ook nog up to date en zorgen dat deze altijd veilig gehost wordt.

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.