SEO trends in 2017

Dat het algoritme van Google continu verandert weten we. Dat dit algoritme een ondoorgrondelijk geheim is weten we ook. Maar gelukkig zijn er ook punten waar we wél invloed op kunnen uitoefenen. Ik zet de belangrijkste SEO trends voor 2017 op een rijtje, zodat je met de juiste updates de ranking van je website positief kunt beïnvloeden.

Begin bij de techniek

Net als voorgaande jaren is ook in 2017 de techniek één van de belangrijkste factoren voor een goede ranking. Door je website op technisch gebied 100% te optimaliseren zorg je ervoor dat Google jouw website goed uit kan lezen en begrijpt. Denk hierbij aan het creëren van een goede interne linkstructuur die je ondersteunt met een XML- en HTML-sitemap. Ook is het belangrijk om te controleren of bepaalde pagina’s van je website geblokkeerd worden door metatags of robots.txt. Zitten hier belangrijke pagina’s tussen, zorg er dan voor dat deze pagina’s wel weer vindbaar zijn voor Google. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan helpen mijn collega’s en ik je natuurlijk graag op weg. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Zorg voor een optimale gebruikerservaring

Naast een goede techniek is het van belang dat de gebruikerservaring van je website optimaal is. Technische aspecten zoals de snelheid van de website horen hier ook bij. Sinds kort indexeert Google Accelerated Mobile Pages (AMP’s) in Nederland. Dit zijn aangepaste HTML varianten van webpagina’s, ingericht voor razendsnel gebruik op mobiele apparaten.

Nog maar weinig websites zijn ingericht volgens de richtlijnen van Accelerated Mobile Pages, dus grijp je kans, want Google gaat hier veel waarde aan hechten. Mobielvriendelijkheid is namelijk een belangrijke factor in 2017. Met de ‘mobile first’ aanpak gaat Google zich primair richten op een aparte mobiele index. Is je website niet mobielvriendelijk, dan loop je een groot risico om lager gepositioneerd te worden in de ranking van Google.

Daarnaast zien we dat recensies al enkele jaren doorslaggevend zijn in het beslismoment van een potentiële klant. Ook jij zal waarschijnlijk eerder geneigd zijn een aankoop te doen als je geconfronteerd wordt met positieve reviews van voorgangers. Het beste kun je je meta descriptions verrijken met Rich Snippets. Dit zijn elementen die zoekmachines kunnen aflezen van je website, zoals de waardering die je krijgt van klanten. Deze rich snippets zorgen ervoor dat je website beter opvalt in de zoekresultaten. Voorbeeld:

seo trends rich snippets

Blijf je content optimaliseren

Content… Als dit niet al het belangrijkste element van je website was, dan wordt het dat in 2017 wel. Zorg ervoor dat je website kwalitatieve content bevat én dat je deze content blijft uitbreiden en updaten. Google kent steeds meer waarde toe aan websites met relevante content. Bij het schrijven van teksten zijn een goede opbouw, headers en meta descriptions van belang. Als je afbeeldingen plaatst, zorg er dan voor dat Google weet waar deze afbeeldingen over gaan. Voeg alleen afbeeldingen toe met informatieve bestandsnamen, vul de bijbehorende alt-teksten in en zorg voor het juiste bestandstype in combinatie met de grootte van de afbeelding. Hetzelfde geldt voor video’s. Vul je geen beschrijving in, dan kan Google niet goed inschatten waar de door jou geplaatste video over gaat.

Beveilig je website goed

Google hecht aanzienlijk meer waarde aan websites met een SSL-verbinding (https) dan websites zonder een SSL-verbinding (http). Absoluut noodzakelijk om zo’n certificaat aan te schaffen dus. Het grootste gedeelte van de website hacks komt door slecht beveiligde hosting. Bij hosting en support door Best4u krijg je standaard een SSL-certificaat voor je website. Ook hosten wij je website op een voor WordPress geoptimaliseerde server die jouw website beveiligt tegen veel voorkomende aanvallen en potentiële gevaren.

Zorg voor relevante inkomende links

Kwaliteit zegt meer dan kwantiteit. Houd dit in je achterhoofd bij het opzetten van een sterk linkprofiel. Zorg ervoor dat je kwalitatieve en relevante links naar je website verzamelt en dat je ze logisch verwerkt in je content. Daarnaast doen de ouderwetse startpagina links het nog steeds prima, zolang je maar zorgt dat deze relevant zijn.

Bovenstaande tips helpen je op weg bij de zoekmachineoptimalisatie van je website. Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die je kunt inzetten voor een goed vindbare website, zoals conversieoptimalisatie en AdWords. Heb je vragen aan mij of aan één van mijn collega’s? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, we staan je graag te woord!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!