Magento Marketplace: vertrekpunt voor jouw CMS

Het optimaliseren van jouw webshop begint in de Magento Marketplace. Deze speciale pagina binnen de omgeving van Adobe is een vergaarbak waar alle extensies gepresenteerd worden die Magento rijk is. De Magento Marketplace is op zo’n manier ingericht, dat het voor jou als ondernemer gemakkelijk is om te weten waar je zijn moet voor welke extensie.

Adobe heeft de Magento Marketplace in het leven geroepen, zodat de noodzaak ontbreekt om elke afzonderlijke website af te speuren naar de uitbreiding waar jij naar op zoek bent. In dit blog neemt Best4u je bij de hand, zodat de Magento Marketplace straks tijdens het gebruik geen geheimen meer voor je kent. Ga er dus maar even goed voor zitten!

Wat is Magento Marketplace 2?

Magento Marketplace: vertrekpunt voor jouw CMS 1

Wellicht heb je in het verleden weleens gehoord van Magento Marketplace 2 en vroeg je je daarbij af wat het verschil is met de reguliere Magento Marketplace. Het antwoord? Er is geen verschil! Magento Marketplace 2 is namelijk een synoniem. Hoef je je daar in elk geval geen zorgen meer over te maken!

Ondernemers die al wat langere tijd e-commerce bedrijven, kiezen meestal voor een Magento webshop. Dit heeft te maken met het feit dat Magento een open source CMS is en de mogelijkheden daardoor bijna eindeloos zijn op dit platform. Daar waar de mogelijkheden van WooCommerce op een gegeven moment ophouden, borduur je voort op de kansen die Magento met zich meebrengt. Verderop in dit blog staat Best4u stil bij de verschillende opties die jij tot je beschikking hebt.

Beschikbare categorieën

Wordt je oog voor het eerst blootgesteld aan de interface van Magento Marketplace, dan valt direct de verscheidenheid aan categorieën in het oog. Adobe heeft op de homepage maar liefst 6 categorieën op een rijtje gezet:

Customer Support: Onder deze categorie is alles ondergebracht wat te maken heeft met het beter bedienen van klanten. Je kunt hier onder andere extensies aanschaffen die het gemakkelijker maken om FAQ’s (veelgestelde vragen) binnen jouw webshop te vertonen, maar ook een plug-in waarbij je je klanten te woord kunt staan met Facebook Messenger of Whatsapp valt onder de Customer Support categorie.

Payments & Security: Transacties maken of kraken jouw webshop, want zonder inkomen kun jij je onderneming niet draaiende houden. Wil jij je klanten afhelpen van de vele stappen die ze moeten zetten voordat ze over kunnen gaan tot betaling? Dan kun je bijvoorbeeld de One Step Checkout extensie aanschaffen in Magento Marketplace. Ook als je meerdere betaalopties wilt bieden, bijvoorbeeld omdat je jouw items in diverse landen verkoopt, zit je goed in deze categorie.

Marketing: Naamsbekendheid genereren is één van de vele KPI’s die de marketingwereld rijk is. Om gemakkelijk te interacteren met je bezoekers en potentiële klanten, heeft Adobe verschillende extensies verzameld waarmee het makkelijker wordt om aan te sturen op social engagement.

Accounting & Finance: Administratie: het is misschien wel het ondergeschoven kindje binnen bedrijfsvoering, maar het is oh-zo belangrijk. Binnen deze categorie vind je allerlei integraties die dit vereenvoudigen. Denk hierbij aan het secuur berekenen van belastingen, zodat niemand te veel betaalt.

Magento Marketplace: vertrekpunt voor jouw CMS 2

Shipping & Fulfillment: Een expert zijn in jouw product, is één. Regelen dat het op plaats van bestemming aankomt, is twee. Implementeer de tools van vervoerders als DHL of UPS om de klant te laten achterhalen wat de rates van het moment zijn of waar het dichtstbijzijnde servicepunt zich bevindt.

Site Optimization: Je kunt nog zo tevreden zijn met de layout van je webshop. Maar als hij niet converteert, zul je toch moeten werken aan je online omgeving. Deze categorie helpt jou hierbij.

Filtermenu

Nadat je een specifieke categorie hebt aangeklikt, merk je direct dat een wildgroei aan extensies direct jouw kant opkomt. Daarom is er een nauwkeurig filtermenu aangebracht, wat je zoektocht een stuk eenvoudiger maakt. Hieronder lichten we de subcategorieën van de belangrijkste categorieën voor je uit:

Customer Support: Live Chat

Payments & Security: Checkout Enhancements, Fraud, Payment Integration

Marketing: Advertising, CRM, Email marketing, Marketing Automation, SEO/SEM

Accounting & Finance: ERP, Taxes

Shipping & Fulfillment: Adress verification, Cross Border Fulfillment, Order Management, Warehouse Management System
Site Optimization: Hosting, Performance, Site Monitoring

Naast de subcategorieën, kun je vinkjes zetten voor edities, versies, prijzen, partners, minimale beoordelingen en de noodzaak om al dan niet te abonneren op een bepaalde service. Stap voor stap kom je zo tot jouw ultieme extensie, zodat je echt de volgende stap kunt zetten met jouw webwinkel.

Hulp nodig bij Magento Marketplace?

Heb je liever hulp bij Magento Marketplace, omdat je er geen tijd voor hebt of er zelf niet uitkomt? Schakel dan de hulp in van Best4u. Best4u heeft de nodige experts aan boord die dagelijks in de weer zijn met het bouwen van Magento webshops. Lees je liever eerst nog even over de verschillen tussen WooCommerce en Magento? Lees dan dit blog van Best4u, zodat je een betere inschatting maakt tussen de verschillende opties.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!