Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

Content plaatsen en bewerken

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Met WordPress kun je op twee manieren content plaatsen op je website: op een pagina of in een bericht. Het is belangrijk om te bepalen of het gaat om een vast onderdeel of om een blog/nieuwsitem. De ‘vaste’ onderdelen van je website worden namelijk geplaatst als pagina. Pagina’s vind je vaak ook terug in het menu van je website. De berichten worden doorgaans gebruikt voor nieuwsberichten of blog items, aanbiedingen, tutorials, reviews, etc. Deze berichten worden regelmatig geüpdatet.

Tussen het plaatsen en bewerken van content op een pagina of in een bericht zit niet veel verschil. De editor werkt namelijk precies hetzelfde. Wel hebben ze allebei eigen functies. Hieronder gaan we dieper in op de pagina, in het hoofdstuk daarna lees je meer over de functionaliteiten van de berichten.


Het overzicht van al je pagina’s openen

Als je in het menu aan de linkerzijde op “pagina’s” klikt krijg je alle pagina’s van je website te zien. Door met je muis over een paginatitel te gaan kun je deze bewerken, verwijderen, dupliceren en/of snel bewerken. Om een nieuwe pagina aan te maken klik je op de knop “nieuwe pagina”.


Een pagina bewerken

Door te klikken op een titel in het overzicht kun je de desbetreffende pagina direct bewerken. Je komt dan op de volgende pagina terecht:

WYSIWYG editor

Bovenaan de pagina zie je de tekst “pagina bewerken” staan. Direct daaronder zie je de titel van de pagina. Deze kun je eenvoudig aanpassen door in het titelvak te klikken. De titel wordt in het algemeen in een groter lettertype bovenaan de pagina weergegeven op je website.

Onder het titelvak zie je het vakje “permalink”. Dit is het directe adres van de betreffende pagina. Als je bijvoorbeeld https://www.best4u.nl/wordpress-handleiding/ intypt kom je op deze pagina terecht. Bovendien is dit adres van belang voor de vindbaarheid in Google. Je kunt de permalink eenvoudig aanpassen door op de knop “bewerken” te klikken, maar doe dit alleen als je de pagina net hebt aangemaakt en niet tevreden bent over het adres. Anders kan het zijn dat er al links naar je pagina zijn en die werken dan opeens niet meer. Door op de knop “voorbeeld” of “pagina bekijken” te klikken kun je bekijken hoe de pagina eruit ziet zoals je bezoekers het zien. Die functie vind je ook terug in de zwarte balk bovenaan.

Onder de permalink zie je de tekst “media toevoegen”. Via deze link kun je afbeeldingen, PDF-documenten en video’s op de pagina toevoegen. We raden je af om video’s op je eigen website te zetten, deze kun je beter op YouTube of Vimeo zetten en dan embedden op je website. Hulp nodig? Mail naar support@best4u.nl of bel ons via 088 000 85 00.

Rechts naast de tekst “media toevoegen” zie je twee tabbladen: “visueel” en “tekst”. Het tabblad “visueel” is de gewone ‘Word’-weergave van je tekst. Als je in dit tabblad teksten typt en je deze bijvoorbeeld een andere kleur geeft of schuin zet, dan wordt dit ook zo op je website weergegeven. Het tabblad “tekst” is bedoeld voor mensen die liever HTML-code gebruiken.


De WYSIWYG-editor

Het bewerken van je tekst kan heel gemakkelijk met de werkbalk die je bovenaan het tekstvak ziet, die je ongetwijfeld ook kent uit Word of een andere tekstverwerker. Een overzicht van alle functies van deze werkbalk vind je hieronder. We hebben de functies van links naar rechts toegelicht.

Toolbar WYSIWYG Editor

Alinea

Door op de button “alinea” te klikken kun je verschillende kopteksten selecteren en je tekst in alinea’s verdelen. Door het gebruik van kopteksten houd je je pagina overzichtelijk. De bezoekers kunnen op deze manier de gewenste informatie sneller vinden.

 • Selecteer de woorden die je wilt gebruiken voor een koptekst;
 • Klik op de button “alinea”;
 • Selecteer de gewenste koptekst.

De belangrijkste koptekst is Koptekst 1. Dit is meestal de titel van de pagina en mag ook maar één keer per pagina worden gebruikt. De minst belangrijke is Koptekst 6. De zoekmachines kunnen door deze verdeling herkennen wat de belangrijkste onderwerpen zijn in jouw content.

Bold – Vetgedrukte tekst

Maak je tekst vetgedrukt.

Italic – Schuingedrukte tekst

Maak je tekst schuingedrukt.

Blockquote

De blockquote wordt vaak gebruikt om een stuk tekst uit te lichten. De blockquote kan per website in uiterlijk verschillen. Op sommige websites wordt er een blok toegevoegd met een achtergrondkleur, of er worden ‘omgekeerde aanhalingstekens’ geplaatst om de tekst.

Teksten uitlijnen

Met de uitlijnknoppen kun je een tekst links uitlijnen, centreren of rechts uitlijnen.

De link-knop kun je gebruiken om een link te maken met een andere pagina. Je kunt een interne link maken binnen je eigen website, of extern linken naar een andere website. De werking van de link-knop is als volgt:

Extern linken

 • Selecteer de tekst die je wilt linken;
 • Klik op het anker-link-icoontje;
 • Er verschijnt een nieuw scherm, geef bij URL de link op waar je naartoe wilt linken;
 • Geef een titel op voor de pagina waarnaar je linkt, bijv. “auto-onderdelen”;
 •  Vink de optie “open link in nieuw venster/tab” aan als je wilt dat de externe website in een nieuw venster opent;
 • Klik op de blauwe knop “link toevoegen”.

Intern linken

 • Selecteer de tekst die je wilt linken;
 • Klik op het anker-link-icoontje;
 • Wanneer het nieuwe scherm verschijnt kun je onderin bij “zoeken” je eigen interne pagina’s op je website vinden;
 • Selecteer je gewenste interne pagina;
 •  Klik op de blauw knop “link toevoegen”.

Je hebt nu een tekstlink gemaakt naar een andere pagina.

Platte tekst invoegen

Met deze functie kun je een tekst zonder opmaak plaatsen in je pagina.

 • Selecteer een tekst die je wilt kopiëren;
 • Kopieer de tekst d.m.v. CTRL + C (Windows) of CMD + C (MAC);
 • Klik op het platte tekst invoegen-icoontje;
 • Plak de tekst d.m.v. CTRL + V (Windows) of CMD + V (MAC);
 • Klik op invoegen.

De gekopieerde tekst is nu zonder opmaak geplaatst op je website.

Gummetje

Met deze functie kun je opmaak verwijderen. Bijvoorbeeld als je een kleur of tekstgrootte die overgenomen is terug wilt zetten naar de standaardopmaak van de website.

Opsommingstekens

Maak een opsomming:

 • Best4u Group
 • Best4u Group
 • Best4u Group
 • Best4u Group
 • Best4u Group

Of maak een genummerde opsommingslijst:

 1. Best4u Group
 2. Best4u Group
 3. Best4u Group
 4. Best4u Group
 5. Best4u Group

Je kunt op de volgende manier een link verwijderen:

 • Selecteer de huidige tekstlink;
 • Klik op het unlink-ankertje.

De link is hiermee verwijderd.

Meer lezen

Deze optie gebruik je wanneer je bijvoorbeeld op de homepage een korte tekst hebt met een link naar een nieuwsbericht. Hierdoor komen er niet onnodig lange teksten te staan en houd je de homepage overzichtelijk voor bezoekers. Je kunt het vergelijken met een krant die op de eerste pagina korte teksten heeft met een doorverwijzing naar de pagina met het volledige artikel.

Kitchensink

Ook wel het aanrechtblad genoemd. Met deze knop kun je de extra functies van de WYSIWYG-editor verbergen en tonen.

Schrijven zonder afleidingsmodus

Wanneer je deze functie gebruikt ga je over naar volledig scherm. Hiermee kun je je volledig focussen op het te schrijven artikel.

ABC – Tekst doorhalen

Haal je tekst door met een streep.

Horizontale lijn

Wanneer je op deze functie klikt, verschijnt er een horizontale lijn in de tekst.

Tekstkleur

Door op het driehoekje naar onder te klikken kun je een gewenste tekstkleur selecteren. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een bepaald stuk tekst wilt laten opvallen. Gebruik de kleuren niet overmatig. Hierdoor wordt de pagina onrustig.

Speciale karakters

Tekens als ë, è, ï, ö, Ï zijn speciale karakters voor het internet. Wanneer je deze tekens vanaf je toetsenbord invoert kunnen ze fouten veroorzaken in verschillende browsers. Als je gebruik wilt maken van speciale karakters, gebruik dan deze “karakters invoegen”-functie.

Met deze twee functies kun je een tekst in- en uit laten springen. Gebruik de knop met het pijltje naar rechts om een tab naar rechts te verplaatsen.

Ongedaan maken

Door deze functie te gebruiken kun je het voorgaande dat je getypt hebt ongedaan maken.

Opnieuw

Het kan zijn dat je een tekst hebt verwijderd die je wilde terughalen. Of wellicht heb je te vaak op de ongedaan knop gedrukt. Door de “opnieuw” knop te gebruiken kun je eenvoudig je tekst weer terughalen.

Bovenstaande functies zijn de basisfuncties van een standaard WordPress website. Maakt je website gebruik van plugins, dan kunnen deze ook in de WYSIWYG-editor verschijnen.


Je pagina publiceren of bijwerken

Nadat je je pagina hebt gevuld met content vind je rechtsboven op de pagina het kopje “publiceren”. Daaronder vind je diverse mogelijkheden:

Wijzigingen bekijken: Bekijk hoe je pagina er op je website uit ziet voordat je deze publiceert.

Status: De status kan “gepubliceerd” zijn, wat betekent dat de pagina op internet te bezoeken is, maar ook “wachtend op review” of “concept” als je de pagina eerst door iemand anders wilt laten controleren of er later aan verder wilt werken.

Zichtbaarheid: Bij de meeste pagina’s zal de zichtbaarheid op “publiek” (of “openbaar”) staan. Dat betekent dat iedereen deze kan bekijken. Je kunt er echter ook voor kiezen een pagina te beveiligen met een wachtwoord of door de status op “privé” te zetten, wat betekent dat alleen ingelogde bezoekers met voldoende rechten de pagina kunnen bekijken.

Geplaatst op: Hier worden de tijd en datum weergegeven van het moment waarop je een bericht geplaatst hebt. Je kunt dit echter ook aanpassen. Handig als je bijvoorbeeld nu al een pagina wilt maken over een nieuwe dienst die je volgende week gaat leveren (en als deze pagina dus ook pas volgende week zichtbaar mag zijn op je website).

In de prullenbak: WordPress heeft, net als je computer, een prullenbak-functie. Hiermee kun je pagina’s verwijderen, maar dit kun je ook altijd weer herstellen. Je vindt de prullenbak boven het overzicht van alle pagina’s.

Als je helemaal klaar bent met je pagina moet je nog even op de knop “bijwerken” klikken (of “publiceren” bij een nieuwe pagina). Als je dit niet doet dan worden de aanpassingen niet op je website doorgevoerd. Wil je de pagina niet direct publiceren, dan kun je hem altijd opslaan als concept.


Pagina-attributen

Bij pagina-attributen kun je instellen of de huidige pagina een hoofdpagina is of een subpagina van een andere pagina. Bijvoorbeeld: https://www.best4u.nl/websites/website-laten-maken/.

/website-laten-maken is de subpagina van de hoofdpagina /websites.

Daarnaast wordt de hoofdpagina toegevoegd aan de permalink (en dus ook de URL). Zie ook de toevoeging “/websites/” in de URL van het voorbeeld.

Als je website beschikt over meerdere templates vind je hier ook nog het onderdeel “sjabloon”. Hier kun je kiezen uit een aantal verschillende templates, die ieder zorgen voor een ander uiterlijk van de pagina. Bij ieder template kunnen extra functies horen. Mocht je hier vragen over hebben dan kun je altijd contact opnemen via support@best4u.nl of via 088 000 85 00.


Uitgelichte afbeelding

De uitgelichte afbeelding wordt op diverse plaatsen en in diverse plugins van je website gebruikt. Waar precies is afhankelijk van je thema, maar bij veel thema’s wordt de uitgelichte afbeelding bijvoorbeeld gebruikt als thumbnail (een kleine afbeelding). Bij berichten worden de uitgelichte afbeeldingen vaak getoond op een overzichtspagina met alle berichten. Welke afbeelding hiervoor gebruikt wordt kun je per bericht of pagina instellen met de “uitgelichte afbeelding”.

 • Klik onder het kopje “uitgelichte afbeelding” aan de rechterkant op “uitgelichte afbeelding instellen”.
 • Kies vervolgens de afbeelding die je wilt gebruiken.
 • Klik op de button “uitgelichte afbeelding instellen”.

Als er al een uitgelichte afbeelding is ingesteld en je wilt deze veranderen dan klik je op “uitgelichte afbeelding verwijderen”. Vervolgens kun je een nieuwe uitgelichte afbeelding instellen.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Heeft deze informatie je geholpen?

Andere bezoeker bekeken ook

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.