Blogpost | Best4u Group B.V.
 • Hoe scoort jouw website?

  Doe NU de gratis website scan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ken of ben jij er zo één? Je bent zo trots als een pauw op je (zelfontwikkelde) website en wilt hier nog lang geen afstand van doen. Al die uren werk die je in dit geesteskindje hebt gestoken. En alles werkt toch nog prima? Waarom dan een nieuwe website maken? Toch?

Maar terwijl jij het misschien nog niet wilt accepteren, is het wellicht al wel de hoogste tijd. Het is tijd om wakker te worden en je website te bekijken vanuit de ogen van je bezoeker. Vanuit dat perspectief hebben we een checklist opgesteld. Check hier de gebruiksvriendelijkheid van jouw website en weet direct hoe het ervoor staat met jouw website. Hoeveel kun jij er zo afvinken?

Check #1: Conversies blijven uit

Al stop je al je vrije uren in het optimaliseren van je website, de leads en verkopen blijven tot nog toe uit of zijn teleurstellend laag. Bedenk je dan of je wel op juiste plaatsen aan je website werkt. Voor het genereren van conversies moet je website ook gericht zijn op de gewenste conversies.

Een goed design, overtuigende tekst op de pagina’s en een duidelijke structuur zijn van belang om je bezoeker een logische richting op te sturen en tot actie aan te zetten. Pas wanneer een bezoeker overtuigd is, zal hij zich aanmelden voor je nieuwsbrief, die whitepaper downloaden of contact opnemen.

To do: Achterhaal via Google Analytics (klik op Gedrag > Site Content) via welke pagina’s bezoekers jouw website (snel) weer verlaten en optimaliseer deze content.

Google Analytics paginabezoekers

Check #2: Je website is niet mobielvriendelijk

Een responsive (mobielvriendelijke) website is vandaag de dag een must. De meeste internetgebruikers bezoeken een website via hun smartphone (of tablet), in plaats van via de computer. Laadt jouw website niet snel, goed of netjes in op mobiel? Dan is er werk aan de winkel. Als je een nieuwe website laat maken, dan is deze standaard mobielvriendelijk.

To do: Controleer via Google Analytics hoeveel bezoekers jouw website via een mobiel apparaat bezoeken. En bekijk daarna eens hoe jouw pagina het doet op mobiel. Dit kan via de mobielvriendelijke test van Google.

Check #3: Aanpassingen doen is lastig

Iedere website heeft onderhoud nodig. Maar jouw website bestaat uit stapels plug-ins en andere lagen en is enorm statisch. Je hebt eigenlijk maar weinig aanpassingsopties en blijft hierdoor in een vast stramien hangen. Herkenbaar? Dan is er eigenlijk maar één logische oplossing op termijn: een nieuwe website.

To do: Doe ook jezelf een lol en kies voor het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke website. Behoud je liever toch nog even je huidige website? Dan is het wel zaak om je website regelmatig van nieuwe content te voorzien. Hiermee blijf je Google seintjes geven dat je werkt aan je website en sterke content zal je helpen je positie in Google te verbeteren.

Check #4: Je ziet je eigen website niet in Google

Wanneer jij je eigen website wilt bezoeken, typ je de url in de zoekbalk en je bent er. De meeste andere mensen doen dit niet zo en vinden jouw website enkel via een zoekopdracht in Google. Zorg daarom dat je op relevante zoekopdrachten vindbaar bent en tussen de zoekresultaten staat. Staat jouw website hier niet tussen, dan doe je te weinig aan zoekmachineoptimalisatie (SEO).

SEO is ingewikkeld en afhankelijk van veel factoren en veranderende algoritmes. De vindbaarheid van je website wordt dan ook bepaald door o.a. de techniek, populariteit en content van je website.

To do: Laat een specialist je website analyseren en zorg dat eerst de basis klopt. Vanaf daar kun je op een dieper niveau werken aan je vindbaarheid en dit bijvoorbeeld ook uitbesteden.

Check #5: Je website is traag

Niemand heeft tegenwoordig nog het geduld om langer dan een paar seconden te wachten tot een pagina volledig geladen is. Duurt het laden te lang? Dan wordt men ongeduldig, klikt terug naar de zoekresultaten en je kans is voorbij.

Het is ontzettend zonde om vanwege je lage paginasnelheid bezoekers te verliezen/ mis te lopen. Ook Google hecht waarde aan de paginasnelheid. Een hoge snelheid krijgt een hogere ranking in Google.

To do: Controleer je paginasnelheid met de tool PageSpeed Insights van Google. Hier lees je direct tips om je snelheid te verbeteren.
Trage laadtijd website

Check #6: Je content prikkelt onvoldoende

De content op je website moet bezoekers enthousiasmeren en vervolgens activeren. Doet jouw content dit niet, dan kun je op dit vlak potentiële klanten of leads mislopen. Sterke, relevante en prikkelende content zorgt ervoor dat je een bezoeker vasthoudt en overtuigt om tot een contactmoment, aanvraag of aankoop over te gaan. Met de juiste informatieve content kun je ze dat laatste zetje geven.

Sterke content schrijf je alleen niet zomaar. Webteksten zijn anders opgebouwd dan tekst op papier. In enkele seconden moet je de aandacht weten te pakken, anders is je bezoeker alweer weg.

To do: Denk voor het schrijven van relevante content vanuit de informatiebehoefte van je bezoeker, niet aan wat jij ze graag wilt vertellen. Een goede aanpak is nagaan wat iemand wil weten en op welke vragen een bezoeker antwoorden wil vinden op het moment dat hij jouw website bezoekt. Geef je bezoeker die informatie. Laat dit door een professionele content marketeer doen en je bent verzekerd van prikkelende en activerende content.

Check #7: De concurrentie heeft een mooiere website

Kijk tot slot eens naar je concurrentie. Natuurlijk moet je vooral dichtbij jezelf blijven en doen wat goed bij jou past. Maar even kijken hoe een ander zijn design heeft ingericht is zeker niet verkeerd. Aan de hand van je concurrentie kun je vergelijken of jij nog steeds goed met je website uitstraalt wat je wilt uitstralen. Komen jouw merkidentiteit en persoonlijkheid nog steeds goed naar voren in het logo, de kleuren en de afbeeldingen?

Als een concurrent aantrekkelijker overkomt, zullen mensen zich eerder verdiepen in wat hij verder allemaal op zijn website heeft staan. Een goede eerste indruk is ook digitaal dus van groot belang.

To do: Vraag diverse mensen in je omgeving of een specialist wat ze van het design van jouw website vinden en of dit wel past bij wat je aanbiedt en de doelgroep die je wilt bereiken. Zo niet, pas dit (consequent) aan of ga voor een nieuwe website met compleet vernieuwend design.

Conclusie

Kun je aardig wat punten van de checklist afvinken? Dan is het tijd voor een nieuwe website. Begin 2020 goed en kies voor een nieuw hoofdstuk met frisse, up-to-date website. Wij helpen je graag bij het vormgeven en realiseren van een website die wél bij jouw diensten of producten past. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer heb jij voor het laatst je wachtwoord veranderd?

Bijna de helft van de Nederlanders hergebruikt zijn wachtwoord voor verschillende diensten. Dat is niet heel gek want tegenwoordig moet je voor iedere bestelling online, op ieder sociaal platform en voor elke abonnementsvorm een account aanmaken inclusief wachtwoord. Logisch dat je wachtwoord dan geregeld op repeat gaat. Ook voor werkgerelateerde zaken.

Toch – en dat weten we diep vanbinnen wel – kunnen we dat beter niet doen. Het is in ieder geval goed om je ‘vaste’ wachtwoord eens in de zoveel tijd te veranderen en variatie in je wachtwoorden te brengen.

Verander je Wachtwoord-dag

Pak daarom deze week even een moment om in het kader van Verander je Wachtwoord-dag je veel herhaalde wachtwoord(en) te wijzigen. En gebruik bij voorkeur verschillende wachtwoorden voor verschillende systemen en accounts.

Afgelopen zondag 24 november was het Verander je Wachtwoord-dag. Een dag die aandacht vraagt voor de beveiliging van systemen en accounts bij de gebruikers. Ja, het is makkelijk om niet echt na te hoeven denken en overal hetzelfde wachtwoord te kunnen ‘gokken’, maar goed beveiligd is het niet.

Tip: Een sterk wachtwoord heeft tegenwoordig de lengte van een zin en bestaat zowel uit kleine letters, hoofdletters, één of meer cijfers en symbolen. Maak dus een wachtwoord in de vorm van een zin.

Encrypted passwords

Gebruik een complexe beveiliging

Als online marketing bureau weten wij als geen ander hoe belangrijk de beveiliging van accounts en systemen is en wat wel en niet een sterke beveiliging is. Wij gebruiken dan ook een password manager, oftewel een wachtwoordkluis voor een verhoogde beveiliging. Dit is sterk aan te raden voor bedrijven, maar ook privé kun je een wachtwoordkluis gebruiken en dit kan gratis. Een password manager maakt van jouw wachtwoorden encrypties, codes die veel complexer te kraken zijn dan alleen het wachtwoord op zich.

Voorbeelden van handige, betrouwbare password managers:

Een aantal van deze password managers is gratis te gebruiken voor particulieren.

Tweestapsverificatie toevoegen

Vooral zakelijke informatie kan waardevol zijn voor hackers. Het is daarom niet alleen van belang dat bedrijven zorgen voor complexe bescherming van gegevens, ook medewerkers kunnen hun steentje bijdragen in het beveiligingsproces. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een tweestapsverificatie.

De tweestapsverificatie is een extra beveiliging die niet één, maar twee handelingen vraagt om je toegang te geven tot een e-mailaccount of clouddienst. Dit heet ook wel een security key, dubbele beveiliging of authenticatie. Denk hierbij aan een combinatie tussen een wachtwoord en een code via sms of een authenticator app, zoals de Google Authenticator-app. Maar ook een vingerafdruk of gezichtsscan in combinatie met een wachtwoord geldt als tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie toepassen

Waarom tweestapsverificatie gebruiken?

Door een tweestapsverificatie te gebruiken, maak je het slecht willende hackers velen malen moeilijker om bij jouw gegevens te komen. Enkel een wachtwoord is vrij kwetsbaar. 90% van alle wachtwoorden kan al binnen 6 uur al achterhaald worden als iemand dat zou willen.

Wil je meer weten over de tweestapsverificatie? Bekijk dan deze factsheet over het gebruik van de tweefactorauthenticatie van het Nationaal Cyber Security Centrum. Sommige e-mailproviders, clouddiensten en sociale media bieden zelf al deze tweestapsverificatie aan. Dit kan o.a. bij Apple, Dropbox, WhatsApp en Facebook.

Wanneer pas jij je wachtwoord(en) aan?

Steeds meer apparaten en zelfs machines zijn verbonden met het internet. Des te belangrijker is het om de apparaten, accounts en machines die ‘online’ zijn, te beveiligen met een sterk wachtwoord. Pak hier even een moment voor vandaag of later deze week en vergeet vooral de tweestapsverificatie niet.

Benieuwd of één van jouw accounts al eens onderworpen is aan een cyberaanval door hackers? Op de website Have I been pwned? kun je dit snel checken door je e-mailadres in te vullen!

Wij zullen snel contact met je opnemen

Bedankt voor de moeite die je hebt genomen om contact met ons op te nemen. Wij hebben je aanvraag op dit moment succesvol ontvangen. Je aanvraag zal worden  bekeken en vervolgens zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen. Ons streven is om je binnen het uur nog terug te bellen!

We willen je alvast bedanken voor je geduld.

Black Friday actie

Een mooi webshop design kan het verschil maken en jouw webshop precies die uitstraling geven die perfect aansluit bij jouw producten. Is dat wat jij wilt? Dat kan nu extreem voordelig! De webdesigners van Best4u hebben een webshop design ontwikkeld die modern, stijlvol en perfect op jouw huisstijl aan te passen is.
Offerte aanvragen Prijs berekenen

Speciaal voor Black Friday introduceren we een zeer scherpe aanbieding: een webshop design ter waarde van €1599,- nu voor slechts €999,-!

Je krijgt dus voor €999,- een volledige webshop. De volgende webshop onderdelen zijn in deze prijs inbegrepen:

 • Eén Best4u thema ontwikkeld voor WooCommerce
 • Framework
 • Winkelwagen
 • Filters en productcategorieën
 • Dropdown en/of megamenu
 • Paginatie en sorteerfunctie
 • Product labels (aanbieding, nieuw)
 • Zoekfunctie voor producten

Daarnaast zullen we de volgende zaken voor je regelen, zodat je direct jouw nieuwe webshop kunt gebruiken:

 • Instellen van betaalkoppeling
 • Instellen verzendkosten
 • Instellen BTW tarieven
 • Inclusief SSL certificaat*

*Bij afname van minimaal een hostingpakketBedrijfsinformatie

Voorbeelden

Inhoud

Persoons informatie

Pagina 1 van 4

Heb je al een bestaande webshop of wil je een compleet nieuwe webshop laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van onze designs?

Unieke designs worden speciaal voor jouw situatie ontwikkeld en bieden daardoor meer mogelijkheden. De kosten zijn daardoor wel hoger.
 • Compleet op maat gemaakte website naar wens
 • Meer mogelijkheden en vrijheid
Onze designs bieden je keuze uit standaard, maar goed werkende ontwerpen. Jouw keuze wordt vervolgens naar de stijl van jouw onderneming aangepast.
 • Ontwerp gebaseerd op goed lopende websites
 • Minder vrijheid, maar scherper in prijs

Hoeveel producten krijgt jouw webshop?

Een product variant, zoals diverse maten of kleuren, tellen als meerdere producten

Jouw prijsindicatie

Je hebt gekozen voor een complete maatwerk webshop met minder dan 50 producten

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn:
€2.499
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een complete maatwerk webshop met 50 tot 200 producten

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn:
€2.999
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een complete maatwerk webshop met 250 - 500 producten

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn:
€3.499
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een complete maatwerk webshop met meer dan 500 producten

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn:
vanaf €3.499
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een webshop met minder dan 50 producten op basis van een standaard design.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn:
€1.499
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een webshop met 50 tot 250 producten op basis van een standaard design.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn:
€1.999
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een webshop met 250 tot 500 producten op basis van een standaard design.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn:
€2.499
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een webshop met meer dan 500 producten op basis van een standaard design.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn:
vanaf €2.499
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Pagina 1 van 4

Heb je al een bestaande website of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van onze designs?

Unieke designs worden speciaal voor jouw situatie ontwikkeld en bieden daardoor meer mogelijkheden. De kosten zijn daardoor wel hoger.
 • Compleet op maat gemaakte website naar wens
 • Meer mogelijkheden en vrijheid
Onze designs bieden je keuze uit standaard, maar goed werkende ontwerpen. Jouw keuze wordt vervolgens naar de stijl van jouw onderneming aangepast.
 • Ontwerp gebaseerd op goed lopende websites
 • Minder vrijheid, maar scherper in prijs

Hoeveel pagina’s krijgt jouw website?

Jouw prijsindicatie

Je hebt gekozen voor een complete maatwerk website met minder dan 10 pagina’s

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn:
€1.499
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een complete maatwerk website met 10 - 20 pagina’s

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn:
€1.999
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een complete maatwerk website met 20 - 50 pagina’s

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn:
€2.499
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een complete maatwerk website met 50+ pagina’s

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn:
vanaf €2.499
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een website met minder dan 10 pagina's op basis van een standaard design.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn:
€599
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een website met 10 tot 20 pagina's op basis van een standaard design.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn:
€699
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een website met 20 tot 50 pagina's op basis van een standaard design.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn:
€899
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.
Je hebt gekozen voor een website met meer dan 50 pagina's op basis van een standaard design.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn:
vanaf €899
Dit is slechts een schatting. Graag maken we een gratis en vrijblijvende offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op om je wensen te bespreken.

Hulde aan de BHV’er

Het zal je maar gebeuren; een collega valt vlak voor jouw neus van de trap en raakt bewusteloos door de harde klap met het hoofd op de marmeren vloer. Jij bent de enige andere persoon die nog in het gebouw is en je hebt werkelijk waar geen idee hoe je de juiste hulp moet verlenen tot er verdere hulp aanwezig is. Terwijl je gespannen afwacht, vraag je jezelf af waarom jij geen BHV-cursus bent gaan volgen.

Gelukkig zitten er een aantal helden op ieder kantoor die wél weten hoe ze moeten handelen in een noodsituatie. Dat zijn de Bedrijfshulpverleners (BHV’ers). We stellen je graag voor aan onze BHV-helden op de Dag van de BHV.

BHV’ers Hermen en Jeffrey verlenen ‘bedrijfshulpverlening’ aan een gevallen collega.

Waarom zou je BHV’er worden?

Niet iedereen staat te popelen om BHV’er te worden, maar waarom hebben Hermen en Jeffrey wel gekozen om deze rol op zich te nemen? “Het is nuttig om een BHV diploma te hebben en ik wil graag mensen kunnen helpen. Dat kan ik nu met zekerheid als het op iemands veiligheid aankomt”, beaamt Hermen. Jeffrey sluit zich daarbij aan: “Het werd me gevraagd en eigenlijk is het ook wel heel handig”.

Naast in je werksituatie heb je namelijk ook privé wat aan de hulpverlenende vaardigheden die je leert tijdens een BHV cursus. BHV’er zijn doe je niet alleen voor jezelf. Je doet het vooral voor (de veiligheid van) anderen.

“Dag van de BHV is er in de eerste plaats voor de niet-BHV’ers!”

Wat zijn de taken van een BHV’er?

Als Bedrijfshulpverlener (BHV’er) dien je hulp te verlenen als er een incident op de werkvloer plaatsvindt. Je bent verantwoordelijk voor:

 • Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen;
 • Het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen na ongevallen;
 • Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of de inrichting.

Een BHV’er is opgeleid om onder andere te reanimeren, verbanden aan te leggen en ziet het als zijn taak om werknemers en klanten in veiligheid te brengen in geval van nood.

BHV verdient erkenning en is nodig

Elk bedrijf is volgens de Arbowet verplicht om goede bedrijfshulpverlening beschikbaar te stellen. Om hier meer besef, waardering en support voor te vragen wordt dit jaar voor de 8e keer op rij landelijk de Dag van de BHV erkent.

Het lijkt er echter op dat er steeds minder goed opgeleide BHV’ers op de werkvloer te vinden zijn. Uit onderzoek blijkt dat er bij meer dan de helft van de bedrijven niet altijd een BHV’er aanwezig is en dat een op de tien bedrijven zelfs helemaal geen BHV’er (meer) heeft. BHV’ers moeten minimaal eens per jaar op herhaalcursus komen en hier is steeds vaker minder budget voor blijkt. Daarnaast wordt bij veel bedrijven niet op tijd vervanging geregeld.

Bij ons geen gebrek aan veiligheid

Wij mogen ons daarentegen rijk rekenen met een collega die zich een tijdje terug spontaan en vrijwillig uitliet over de wens om een BHV-cursus te willen volgen. BHV’er in spé Twan staat gelukkig voor Best4u Internet Marketing al klaar om deel te nemen aan een eerstvolgende BHV-cursus. Uit zichzelf volgt hij binnenkort al een EHBO cursus en vanaf volgend jaar zal Twan zich na een volbrachte BHV-cursus ook bij onze BHV-helden mogen voegen.

Hulde aan de BHV'er

BHV’ers Hermen en Jeffrey met daarnaast toekomstig BHV-held Twan.

Waarom Twan zo gewillig is om BHV’er bij ons te worden? “Omdat ik wat wil kunnen doen op het moment dat iemand wordt aangereden of hulp nodig heeft. Het lijkt mij nuttig wat ik op zo’n cursus leer en ik help graag mensen. Dat vind ik belangrijk.” Nou Twan, fijn dat we binnenkort ook op jouw redding skills kunnen rekenen mocht het ooit nodig zijn op de werkvloer.

Jeffrey laat tot slot nog weten dat zich eigenlijk nooit noodsituaties hebben voorgedaan op kantoor. “Voor zover ik weet is het bij Best4u nog nooit verder gegaan dan iemand die te veel had gedronken of zich in z’n vinger had gesneden.” Kortom, bij ons lijkt het met de veiligheid wel goed te zitten. Desalniettemin zijn we hartstikke blij dat de BHV’ers voor ons klaarstaan.

Bedankt jongens! En laten we toch maar hopen dat het vooral bij de handige trainingen hoeft te blijven, zonder de praktijkervaring van incidenten op kantoor ;).

Niemand wordt vrolijk van een haperende of trage website. Ook zoekmachines zoals Google houden er niet van. De pagina snelheid behoort namelijk tot één van de kritieke punten waarop o.a. Google pagina’s beoordeeld. Vandaag, op Wereldstotterdag, is voor ons dan ook de uitgelezen kans om nog eens te delen hoe je de pagina snelheid kunt verbeteren. Stotteren vinden we hier geen probleem – neem vooral je tijd –, maar op een haperende, trage websitepagina gaan we niet zitten wachten.

Onder het mom van Wereldstotterdag geven we je in dit artikel 5 tips tegen een ‘stotterende’ website. Zo zorg je dat jouw website zeer snel en toegankelijk is en een betere rankingpositie krijgt.

Hoe verbeter je de pagina snelheid?

Pagina snelheid staat eigenlijk voor pagina laadsnelheid, de tijd waarbinnen een pagina geheel geladen is. Met andere woorden is dit de tijd die een webserver nodig heeft om de eerste byte met informatie binnen te sturen bij de browser.

Zoals ook voor stotteren geldt, is er niet één specifieke oorzaak te noemen waardoor een webpagina kan haperen en langzaam laadt. Er zijn verschillende facetten aan een pagina die je kan verbeteren voor een hogere pagina snelheid. Hieronder hebben we ze kort beschreven en uitgelegd hoe jij dit het beste kan aanpakken.

1. Verklein je afbeeldingen en schakel compressie in

Te grote afbeeldingen zijn funest voor de snelheid van je website. Gelukkig bestaan er handige tools waarmee je je afbeeldingen in een handomdraai kunt verkleinen. Gebruik bijvoorbeeld WP Smush om je afbeeldingen automatisch te comprimeren en te verkleinen. Verklein in principe alle CSS, HTML en JavaScript bestanden die groter zijn dan 150kb. Voor het reduceren van bestanden kun je Gzip gebruiken, voor afbeeldingen WP resmush.it.

Een verkleinde versie van een afbeelding kan al een behoorlijke boost opleveren voor de snelheid van je website, terwijl de kwaliteit van de afbeelding onveranderd blijft.

2. Verklein CSS, JavaScript en HTML

Je code optimaliseren kan ook de pagina snelheid sterk verbeteren. Verwijder hiervoor dingen als: code comments, onnodige codes, onnodige spaties, komma’s en andere onnodige tekens.

Vermijd tevens het veelvuldig gebruik van redirects. Deze zorgen er namelijk voor dat bij iedere redirect, de browser een nieuwe aanvraag stuurt naar de server. Verwijder daarom onnodige redirects en laat alleen het noodzakelijke staan. Een goede plugin hiervoor in WordPress is WP Rocket.

3. Gebruik browser caching

Browsers slaan standaard heel veel informatie op bij het bezoeken van een website. Dit gaat om informatie zoals afbeeldingen, stylesheets en JavaScript. Het opslaan van deze informatie vertraagt de pagina snelheid. Dit kun je verlagen door browser caching in te schakelen. Dit kun je inschakelen via de plugin WP Rocket. Je kunt hierin handmatig aangeven welke gegevens de browser wel en niet moet bewaren. Verlaag de hoeveelheid opgeslagen gegevens op je website om deze sneller te laten laden.

4. Verbeter de server response

Soms vertraagt je server de website. Een ideale server reactie ligt onder de 200ms. Zit jouw server reactie hierboven, check dan bij de hostingpartij wat er mis kan zijn. Oorzaken zijn vaak hosting in het buitenland, een trage server van je hosting of een fout bij de hostingpartij.

5. Kijk naar de concurrent

Belangrijk om te onthouden is dat Google jouw website een bepaalde ranking geeft op basis van de vergelijking met andere websites die zich op dezelfde keywords richten. Het zou dus je doel moeten zijn om een snellere website te hebben dan concurrenten die met dezelfde keywords werken.

Door met je mobiele telefoon te zoeken naar het keyword dat voor jou van belang is, kun je de snelheden van verschillende concurrenten vergelijken en heb je een beter beeld van de gemiddelde snelheidsscore die voor jou van belang is. Ga daarom altijd specifiek te werk en vergelijk jezelf niet met de allersnelste rakkers van het internet (mits die dezelfde keywords hanteren als jij doet, natuurlijk).

Waarom is de pagina snelheid zo belangrijk?

Een langzame pagina heeft een negatieve invloed op de gebruiksvriendelijkheid van de website. Je kent het vast zelf wel, als een pagina traag laadt, klik je vaak terug en kies je een ander website. Een mobiele surfer die op jouw website in de zoekresultaten van Google klikt en vrij snel weer terugkeert naar Google, zorgt ervoor dat Google een negatief gebruikerssignaal associeert met jouw website. En als jouw mobiele website traag is, dan is de kans groot dat een bezoeker daadwerkelijk snel weer terugkeert naar de resultatenpagina in Google.

Dat kan dus funest zijn voor je rankingpositie. Het is zonde om hiermee bezoekers te verliezen én een lagere rankingpositie te krijgen van Google. De zoekmachine heeft namelijk altijd als doel om zijn gebruikers te voorzien in optimaal gebruiksgemak en de ervaring van de bezoeker continu te verbeteren. Omdat mobiel internetverkeer tegenwoordig niet meer weg te denken is uit het online landschap, richt Google zich meer en meer op de responsiveness van websites.

Meer weten over de mobiele snelheid van je website?

Onze experts zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen je nog veel meer vertellen over de snelheid van je (mobiele) website. Schroom dan ook niet om eens een mailtje te sturen (support@best4u.nl) of te bellen (0575 512 125) als je hier vragen over hebt of hulp wenst.

 

Een vrijblijvende offerte? Laat je gegevens achter en word binnen één uur door ons benaderd.

Wat maakt ons Best4u?

8.6
als beoordeling
13
jaar ervaring
3200
+ klanten
80
medewerkers

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.