Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

Optimaliseren voor mobiele gebruikers

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

>> Gepost op: 30 april, 2015 in Kenniscentrum, Mobiel, SEO, Trends

In 2007 lanceerde Apple de eerste iPhone. Al gauw lanceerden andere fabrikanten hun versie van de smartphone om de concurrentie met Apple aan te gaan. Vanaf dat moment heeft de smartphone een enorme vlucht genomen.

 

Op dit moment bezit ruim 75% van de Nederlanders een smartphone.  In vergelijking: in 2012 was dit nog net iets meer dan 50% van de Nederlanders. Toenemende prestaties van mobiele apparaten en verbeterde  usability van websites en webshops zorgen voor een sterke groei in mobiele aankopen. Verwacht wordt dat in Nederland de omzet van mobile commerce met 92,5% zal toenemen.

Het gevolg van deze snelle ontwikkeling is dat menig ondernemer zich niet heeft voorbereid. Slechts 18% van de 10.000 populairste websites zijn op dit moment mobiel vriendelijk.

 

Waarom optimaliseren voor mobiele gebruikers?

Mobiele gebruikers hebben een hogere aankoop intentie
Volgens Google,  gebruiken 50% van de internet gebruikers hun smartphone of tablet om te bepalen wat ze willen kopen of waar ze dit kopen. Een gebruikelijke actie op de smartphone is om na het zoeken, direct het bedrijf in kwestie op te bellen.

Onderzoek toont aan dat 78% van de mensen die zoeken naar een lokaal bedrijf op de smartphone daadwerkelijk overgaan tot aankoop. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 76% van deze aankopen al direct dezelfde dag gebeurt.

Mobiele websites zijn beter vindbaar
Google vermeldt dat de helft van haar gebruikers zoekt via mobiel. Deze bezoekers komen nu vaak terecht op slecht ingerichte websites voor mobiele apparaten. Dit geeft de gebruiker een slechte ervaring, wat weer een negatief effect heeft op het imago van Google.

Google stimuleert daarom website eigenaren om hun website te optimaliseren voor mobiele aparaten door mobielvriendelijke websites hoger te positioneren in de zoekmachine resultaten vanaf 21 april 2015. Uiteindelijk verbetert dit ook de zoekervaring die Google biedt.

 

mobiel-zichtbaarheid

 Wat is een mobiel vriendelijke website?

Google geeft zelf de volgende criteria voor een mobielvriendelijke website:

-Het vermijden van software die niet geschikt zijn voor mobiele apparaten.

(Bijvoorbeeld Flash)

-Website bestaat uit teksten die zonder zoomen duidelijk te lezen zijn.

-Content wordt automatisch voor mobiele schermen ‘re-sized’, zodat de content zonder horizontaal te scrollen bekeken kan worden (responsive).

-Links en buttons ver genoeg van elkaar uitgelijnd, zodat de bezoeker eenvoudig kan drukken.

Wil je weten of jouw website mobiel vriendelijk is? Google heeft een handige testpagina ontwikkeld, waar je jouw website eenvoudig kunt testen op mobielvriendelijkheid.

Ga hier naar de mobielvriendelijkheid test van Google

 

Tips voor het optimaliseren voor mobiele gebruikers

Naast de tips van Google hierboven, zijn er nog enkele dingen die ervoor kunnen zorgen dat je mobiel goed vindbaar bent.

 

Tip 1:  Zorg voor een mobiel vriendelijke website

Je zult je website moeten aanpassen voor mobiele apparaten, zodat je jouw mobiele bezoekers optimaal kunt bereiken. Hier zijn enkele methodes voor. waaronder de tip die Google als belangrijke criteria opgeeft: een responsive website.

1. Responsive website
Responsive design wil zeggen dat je website design flexibel is.  Een website design reageert op verschillende schermformaten van apparaten. Het zorgt er voor dat de website zonder horizontaal te scrollen te bezichtigen is en dat een gebruiker niet hoeft te ‘zoomen’ als men een tekst wil lezen. Op elk apparaat is de website optimaal te bekijken: mobiel, tablet of desktop.

2. Parallel Mobiele website
Hier zal de mobiele gebruiker omgeleid worden naar een aparte website die speciaal is ingericht voor mobiele gebruikers. Meestal is dat: m.naamvanwebsite.nl. Deze website is puur ontworpen voor een mobiele telefoon.

3. Dynamic Serving
Dit laat de gebruiker andere content zien, dan gebruiker op bijvoorbeeld een desktop, maar blijft wel op dezelfde URL.

Content voor mobiele gebruikers:
Ook op content niveau moet er goed bekeken worden wat de mobiele bezoeker nodig heeft. Zorg er voor dat telefoonnummers klikbaar zijn en dat navigeren eenvoudig is.  Indien je gebruik maakt van pop-ups, let er dan op dat deze uitgeschakeld staan voor mobiele apparaten. Ze zullen namelijk het hele scherm vullen en een pop-up afsluiten op een mobiel  is vaak zeer ingewikkeld.

 

Tip 2: Zorg voor een snelle laadtijd

Om er voor te zorgen dat de website snel laad,  is het raadzaam om weinig HTTP aanvragen (requests) te hebben bij het inladen van de website.

Enkele tips om het aantal HTTP aanvragen te verminderen:

-Zorg voor één extern CSS bestand en één extern script bestand

-Verplaats interne JavaScript bestanden naar de onderkant van je HTML bestand.

-Verklein je JavaScript en CSS bestanden (meer informatie over minify)

-Zorg voor browser caching

-Optimaliseer en comprimeer afbeeldingen op de website

-Met de Page Insights tool van Google kun je gedetailleerde informatie over laadtijd krijgen en daarbij gemakkelijk te volgen instructies om deze laadtijd te verbeteren.

 

Tip 3: Lokale vindbaarheid

Mobiele gebruikers zijn vaak direct op zoek naar contact met een bedrijf. Bedrijven in de directe omgeving krijgen dan sneller de voorkeur. Het is daarom belangrijk om lokaal goed vindbaar te zijn.

Zorg er voor dat je aangemeld bent bij de lokale services van Google: Google Mijn Bedrijf en diverse online bedrijven registers. Om beter vindbaar te worden bi j de lokale vermeldingen van Google is het raadzaam om op veel (lokale) bedrijvengidsen aanwezig te zijn. Hoe meer vermeldingen met adresgegevens hoe hoger je posities zullen zijn.

Lokale resultaten zullen boven de normale resultaten zichtbaar zijn.  Een groot voordeel is dat mobiele gebruikers direct de mogelijkheid krijgen om telefonisch contact met je op te nemen, zonder dat ze daadwerkelijk naar de website te hoeven navigeren.

lokale vindbaarheid

Tip 4: Adverteer op Google

Afhankelijk van je budget en de concurrentie in je branche kan Google Adwords een effectieve manier zijn om leads te genereren uit mobiele zoekers. Op een mobiel apparaten worden advertenties boven het lokale gedeelte en boven de organische resultaten weergegeven. Een groot voordeel is dat je de advertenties zo kunt opmaken dat er direct telefonisch contact met je kan worden opgenomen, zonder dat ze hoeven door te klikken naar de website of Google bedrijvenpagina.

Voldoet jouw website aan de eisen die Google stelt? Wil je beter vindbaar zijn voor mobiele gebruikers, die een groot deel uitmaken van het aantal bezoekers op jouw website? Zorg er dan voor dat je snel aan de slag gaat met je website om deze volledig te optimaliseren voor mobiel gebruik.

 

 

 

Jurien

Jurien

Als internetmarketeer actief voor Best4u Group. Altijd enthousiast bezig met het optimaliseren van websites voor zowel de bezoeker als de zoekmachine, het verbreden van mijn kennis en het analyseren van nieuwe trends.
Jurien

Laatste artikelen van Jurien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn de gemiddelde kosten van een maatwerk website?

Gemiddeld kost een maatwerk site tussen de 1500 en 3500 euro. Dit is op basis van maatwerk ontwerp voor minimaal 2 pagina’s. Meestal wordt de home en een vervolgpagina ontworpen waarmee de rest van de site kan worden ingericht. Bereken hier de prijs van een nieuwe website.

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een website?

Een website kan al binnen een week ontwikkeld worden. Normaal gesproken zijn de gemiddelde oplevertermijnen tussen de 2 en 4 weken voor een maatwerk website. Een thema site kan vaak al binnen 1 tot 2 weken worden ontwikkeld.

Passen de websites van Best4u binnen mijn huisstijl?

In principe kunnen wij elke site bouwen binnen jouw huisstijl. Of je nou kiest voor een design product of voor volledig maatwerk gaat, we kunnen jou huisstijl altijd op een goede en professionele manier verwerken. Meer informatie over onze websites en webshops vindt u hier.

Welk cms moet ik willen gebruiken voor mijn website?

Bij Best4u adviseren wij het gebruik van WordPress. Waarom? WordPress is gratis, eenvoudig in gebruik en scoort erg goed in de zoekmachines. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld!

Hoe belangrijk is mobiel vriendelijkheid / Responsive lay-out?

Extreem belangrijk. Niet alleen omdat het meeste verkeer via mobiel op je site komt, ook voor de scores in de zoekmachines is deze werking erg belangrijk. Bij Best4u is iedere site standaard volledig responsive opgebouwd.

Wordt mijn website goed gevonden in Google als deze bij jullie is gemaakt?

Jazeker, de website en het CMS zijn technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Tevens leveren we je binnen WordPress verschillende tools die je verder op weg helpen hiermee.

Als ik vragen heb of hulp wil bij het aanpassen van mijn site na de tijd?

Wanneer je bij ons een support en security pakket afneemt helpen we je geheel gratis met het  doen van aanpassingen in je site. We houden hem daarbij ook nog up to date en zorgen dat deze altijd veilig gehost wordt.

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.