• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook een hoog bouncepercentage kan goed zijn

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

>> Gepost op: 27 juni, 2011 in Kenniscentrum, SEO

Het bouncepercentage. Dit is het aantal bezoekers die binnen tien seconden je website weer verlaten. Tenminste, dit wordt vaak beweert, maar dat klopt niet (meer). Google Analytics kan namelijk helemaal niet weten hoe lang iemand op de bouncepagina zit.
Google Analytics meet de tijd op een pagina door middel van tussentijden. Stel, je komt om 12:00 uur op een website. Vervolgens ziet Google Analytics om 12:08 dat je op een andere pagina terecht komt. Pas dan is duidelijk hoelang je op de eerste pagina geweest bent. In dit geval dus 8 minuten. Wanneer je alleen de eerste pagina zou bezoeken, weet Google Analytics dus niet hoe lang je daar bent geweest.

Dat is vreemd. Stel dat je op de homepage meteen de informatie vindt die je zoekt, dan verlaat je de website weer en weet Google Analytics niet hoelang je daar bent geweest.

Een hoog bouncepercentage is dus niet altijd verkeerd. Stel dat iemand via Google op een bepaalde pagina op jouw website komt. De bezoeker vindt meteen de gezochte informatie en sluit de browser. Nu wordt dit door Google Analytics gezien als een bounce, terwijl de bezoeker gevonden heeft waarnaar hij/zij opzoek was.

Conclusie: er hoeft niet meteen iets te gebeuren aan een webpagina met een hoog bouncepercentage.  Een bounce kan dus inhouden dat iemand maar één pagina heeft bezocht, maar deze tien minuten lang bekeken en gelezen heeft.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *