Kleurgebruik website

Neuromarketing technisch gezien zijn er een heleboel regels die omschrijven wat een website tot een goed domein maakt en wat minder. Je hebt vast weleens gehoord van de gulden snede, waarbij de meeste essentiële elementen van een website op een bepaalde positie in het grotere geheel staan.

Maar dat is slechts één van de vele compositieregels, want ook kleurgebruik is soms een ondergeschoven kindje. Als het kleurgebruik namelijk niet goed op orde is, dan bestaat er een kans dat de potentiële klant al vroeg in de sales funnel afhaakt. En dat is precies wat je wil voorkomen! In dit blog bespreekt Best4u de belangrijkste basisregels, zodat jij straks exact weet wat de do’s en de don’ts zijn.

CTA-buttons

De CTA-buttons zijn misschien wel de belangrijkste knoppen van je gehele website. De ankeilers op deze buttons moeten namelijk dusdanig aantrekkelijk zijn, dat de potentiële klant besluit om erop te klikken. En daarom kun je er maar beter voor zorgen dat deze kleur opvalt. Hoe je dat doet? Eigenlijk is het heel simpel. De kleur van de CTA-button moet een tegenstrijdige kleur hebben ten opzichte van de interface. Kies een rode button bij een groene achtergrond, ga voor geel als je domein paars kleurt en ga voor een zwarte knop als je website mintgroen is.

Kleur is emotie

Bij het uitzoeken van de juiste kleurencombinaties, is het wel van belang om je je te realiseren dat kleur bepaalde emoties kan oproepen. Een zwart domein zorgt voor veel minder vrolijkheid dan het geval is bij een kleur als roze. Daarom is het goed om je te realiseren dat niet iedere kleur zich even goed leent voor het gebruik. Wil je graag weten welke kleurencombinaties het beste bij jouw website passen? Gebruik dan een tool als Palletton.

Houd het simpel

Bij het realiseren van een nieuwe website, ben je al gauw geneigd om de webdesigner te bestoken met allerlei wilde ideeën. Dit is wellicht een goed idee als je een hobby website laat maken, maar niet als je serieuze intenties hebt met je nieuwe domein. In dat geval kun je er namelijk maar beter voor zorgen dat je het simpel houdt en niet al te veel poespas aan je website toevoegt.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!