Dit zijn de belangrijkste website-kenmerken op gebied van design en techniek

Al 14 jaar houden we ons bij Best4u bezig met het ontwikkelen van websites. In die 14 jaar is er veel veranderd; de online wereld staat immers nooit stil en is bijna dagelijks aan verandering onderhevig. Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en passen we onze producten en diensten aan op de actualiteit, zodat onze klanten online altijd voorop lopen. Afgezien van basiszekerheden zoals optimale veiligheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid richten wij ons daarom op bepaalde kenmerken van je website die vandaag de dag belangrijk zijn. In dit artikel lichten we een aantal van die kenmerken toe.

Wie ervoor kiest om zijn website door Best4u te laten ontwikkelen, maakt allereerst de keuze tussen de SEO Thema website, de SEO Maatwerk website en de SEO Maatwerk Uitgebreid website. Nu hebben deze producten natuurlijk verschillen, maar ook overeenkomsten. Allereerst op gebied van veiligheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid, maar ook op design- en technisch vlak. Die overeenkomsten zijn de kenmerken die we hieronder toelichten.

Flexibele menustructuren

Het menu is eigenlijk de ‘wegwijzer’ van je website. Middels het menu geef je (beknopt) aan welke informatie je de bezoeker te bieden hebt en waar die informatie te vinden is. Wij vinden het belangrijk dat jij zelf in een handomdraai je menustructuur kunt aanpassen of uitbreiden. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe dienst geïntroduceerd, dan voeg je die dankzij de flexibele menustructuur gemakkelijk toe aan je (hoofd)menu. Het is bovendien mogelijk om het menu niet aan de bovenkant van de website te plaatsen, maar aan de linker- of rechterkant. Je website krijgt dan een heel andere uitstraling en indeling.

Wil je een opvallend menu of juist ingetogen? Veel of weinig menu-items? Met of zonder uitklapfunctie? Kies wat bij jouw onderneming past en profiteer van de flexibele mogelijkheden van WordPress.

Variabele contentblokken en daardoor volledige vrijheid in het inrichten van je content

De websites die wij ontwikkelen zijn opgebouwd uit variabele contentblokken. Dit zijn blokken waarin content (tekst en afbeeldingen) geplaatst wordt en die heel flexibel in te delen zijn. Door te werken met variabele contentblokken voorkom je een statische, saaie pagina en creëer je in plaats daarvan een aantrekkelijk ingedeeld en opgemaakt geheel. De contentblokken zijn gemakkelijk te ‘verslepen’ en aan te passen in de visual page builder van WordPress. Met kolommen en selecties bepaal je zelf waar welke content komt te staan. Aanpassen is zo heel eenvoudig.

Parallax-effecten

Een parallax-effect geeft je website een soort 3D-uitstraling doordat tijdens het scrollen de achtergrond langzamer beweegt dan de voorgrond. De website wordt hierdoor minder statisch en aantrekkelijker voor je bezoekers. Wel is het van belang dat de achtergrond en de voorgrond (teksten, contentblokken, afbeeldingen) goed op elkaar afgestemd zijn. Daarover kunnen de designers van Best4u je als geen ander adviseren.

De editor van WordPress houdt rekening met het responsive design van je website

Websites zonder responsive design bestaan anno 2019 (gelukkig) bijna niet meer; grofweg iedereen is inmiddels op de hoogte van het belang van een responsive design voor je website. Een responsive design schaalt mee met het formaat beeldscherm waarop de website wordt bekeken. Aangezien er steeds minder gebruik wordt gemaakt van desktop en daarvoor in de plaats steeds meer via mobiel en tablet naar websites wordt gezocht, is een responsive design onmisbaar.

Het is dan wel zo fijn als de editor waarmee je aanpassingen aan je website doorvoert rekening houdt met je responsive design. De editor van WordPress, waarin wij onze websites ontwikkelen, doet dat. Dat betekent dus dat de wijzigingen die je doorvoert op elk formaat beeldscherm op de juiste manier getoond worden. Handig!

Ieder onderdeel van je website maken wij beschikbaar om eenvoudig te beheren

Dit sluit aan op de variabele contentblokken. Wij vinden het belangrijk dat jij als website-eigenaar een gebruiksvriendelijke, gemakkelijk te beheren website krijgt die je eenvoudig kunt aanpassen naar jouw (vernieuwde) wensen. Wanneer een nieuwe website ontwikkeld is betekent dat namelijk niet dat er vervolgens nooit meer iets aan gewijzigd wordt. Het toevoegen van nieuwe content en het uitbreiden van tekst en afbeeldingen zijn namelijk enorm belangrijk voor de SEO van je website. In een volgend artikel gaan we in op de kenmerken van onze websites die de SEO ten goede komen, dus daarover later meer.

Wil je meer weten over de design- en technische kenmerken van de websites die wij ontwikkelen? We vertellen je er graag meer over, dus neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

 

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!