De digitale hamburger van nu

Het is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Klein of groot, lelijk of mooi, dik of dun; de smartphone is niet meer weg te slaan uit de samenleving. Enkele jaren geleden, toen de smartphone zijn intrede heeft gemaakt in de samenleving, is ook het bedrijfsleven hier op aangepast. De websites worden nu onder de noemer responsive web design ontwikkeld. Speciaal op maat gemaakt voor de meest uiteenlopende smartphones.

Zo ook heeft de hamburger zijn intrede gemaakt in de digitale wereld. In het dagelijks leven zal je het niet snel merken, maar wanneer je erop gaat letten komt de hamburger vaker tevoorschijn dan je zou denken.

Een menu op een website is vaak goed gevuld met diverse pagina’s. Voor een desktop of laptop is het vaak geen probleem om dit te tonen. Een menu kan hier dus ook goed en duidelijk op getoond worden. Echter wordt dit een ander verhaal wanneer men een menu wil gebruiken op een smartphone.

Een smakelijke, gezonde maar ook handige hamburger komt hier dan om de hoek kijken. Het welbekende icoontje van drie kleine streepjes staat vrijwel altijd op een website wanneer deze bekeken wordt op een smartphone. Een voordeel hiervan is dat menu items niet meer standaard getoond hoeven te worden op een mobiele website.
hamburger-open

Doordat het menu niet meer direct zichtbaar is, is er meer ruimte voor de belangrijke inhoud van de website. Door de hamburger heeft dit extra voordelen opgeleverd bij het ontwerpen en bouwen van websites.

Naast het lijken op een hamburger heeft de icoon ook nog een andere functionaliteit. De drie kleine strepen zorgen er ook voor dat het duidelijk is dat er een menu is. Omdat websites op kleine schermen weinig ruimte bevatten worden menu items vaak in een lijst gezet (van boven naar beneden). De strepen uit de icoon dienen dus ook voor een herkenbaar beeld van een lijst. Hierdoor is het voor de gebruiker sneller duidelijk waar het menu zich bevindt.

Ook in 2015 maken we nog in veelvoud gebruik van de welbekende hamburger icoon. Of dit in 2016 nog zal gebeuren is echter de vraag. In de ontwerpwereld komt namelijk steeds meer verzet tegen de icoon. Dit heeft als voornaamste reden dat de icoon te pas en te onpas gebruikt wordt op een website, ook wanneer dit niet op een smartphone of tablet is.

Uiteraard blijven we deze ontwikkelingen nauwgezet volgen om te zorgen dat we mee gaan met de tijd en om te zorgen dat we de beste en meest optimale websites kunnen ontwikkelen voor jou als klant.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!