Zes onmisbare SEO & Google elementen voor je nieuwe website

Als online service bureau vinden wij het belangrijk om een totaalplaatje aan te kunnen bieden, zodat jij als ondernemer alles uit je website kunt halen. Dat betekent dat we verder gaan dan een aantrekkelijke website met snelle functionaliteiten en ons óók focussen op zaken die wat betreft SEO en Google onmisbaar zijn. Of je nu gaat voor All-in Design, All-in Maatwerk of All-in Maatwerk uitgebreid: dit zijn de zes SEO & Google elementen waar je met een website van Best4u altijd op kunt rekenen.

Google Analytics installatie

Om te weten hoe je de bezoekers van je website het beste kunt bedienen zodat zij jouw product kopen of contact met je opnemen, is inzicht in het gedrag van je bezoekers onmisbaar. Dit inzicht verkrijg je door middel van Google Analytics, een tool met ontzettend veel mogelijkheden voor het monitoren van het gedrag en de activiteiten van je bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan inzicht in waar je bezoekers vandaan komen voor ze op jouw website terecht komen, waar ze op klikken en hoe lang ze op een pagina blijven. De Google Analytics software is ontwikkeld door Google zelf.

Sitemap tools voor een goede indexering door Google

Elke website zou een XML sitemap moeten hebben. Waarom? Omdat een sitemap fungeert als een soort inhoudsopgave van je website. De zoekrobot van Google heeft deze inhoudsopgave nodig om alle webpagina’s van je website in kaart te brengen en dus te kunnen vinden. Omdat nu eenmaal niet alle pagina’s van je website te bereiken zijn via interne links (bijvoorbeeld in het hoofdmenu) is het verstandig om al je pagina’s te bundelen in een XML sitemap. Zo helpen we Google een handje bij het indexeren van je website.

Perfecte inrichting qua contentstructuur

Door gebruik van H1, H2 en H3 breng je structuur aan in teksten op pagina’s. Met deze heading tags maak je van gewone tekst kopteksten; dikgedrukte tekst die fungeert als kopje boven een alinea. Hiermee geef je aan waar de tekst in grote lijnen over gaat. Handig voor je lezer én voor Google, want met de codes die bij de heading tags horen (H1, H2, enzovoorts) breng je structuur aan in je tekst, op basis waarvan Google de pagina kan ranken.

Afzonderlijke optimalisatie voor desktop, mobiel en tablet

Al vier jaar krijgen websites die mobielvriendelijk zijn voorrang in de zoekresultaten van Google. Eén van de belangrijkste onderdelen van een mobielvriendelijke website is responsiveness. Dat betekent dat de website mee schaalt met het formaat van het beeldscherm waarop de website bekeken en gebruikt wordt. Zo blijft je content perfect leesbaar voor bezoekers en hoeven zij niet in- en uit te zoomen om een bepaalde actie op je website te ondernemen. Als zij dat wel moeten doen is de kans groot dat ze snel weg zijn van je website en overstappen naar je concurrent, die zijn website wél heeft geoptimaliseerd voor meerdere schermgroottes. Het is dus ontzettend belangrijk dat je website standaard geoptimaliseerd wordt voor desktop, mobiel en tablet.

Yoast SEO plugin

Miljoenen gebruikers zweren al jaren bij Yoast SEO, dé plugin voor zoekmachine optimalisatie voor je website. Met behulp van Yoast SEO streef je naar een goede positie in zoekresultaten van Google. De tool bevat allerlei functionaliteiten zoals hulpmiddelen voor het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten, canonieke URL-mogelijkheden voor het voorkomen van dubbele content en nog veel meer.

Redirects om de reeds opgebouwde waarde van je website te behouden

Heb je al een website, dan zorgen wij ervoor dat de reeds opgebouwde waarde van je website behouden wordt door middel van het aanleggen van redirects. Dit zijn ‘omleidingen’ die aangeven dat je domeinnaam of een afzonderlijke pagina van je website vanaf heden op een ander adres te bezoeken is. Bezoekers worden hiermee van het oude naar het nieuwe internetadres doorverwezen. Zo gaat de zorgvuldig opgebouwde waarde van je oude website niet verloren en hoef je met je nieuwe website niet vanaf 0 te beginnen. Wel zo fijn!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!