Zelf aan de slag met internet marketing? 5 handige tips!

Wie een website, webshop of app heeft, wil natuurlijk dat eigen producten of diensten zo goed mogelijk gevonden worden in zoekmachines zoals Google. Een internet marketing campagne helpt hier absoluut bij en dat kun je goed uitbesteden, maar dat betekent niet dat je zelf stil hoeft te zitten. Wil jij graag weten hoe je zelf aan online marketing kunt werken naast de werkzaamheden die Best4u Internet Marketing voor jou als klant verricht? Dan kun je vast en zeker iets met de tips in dit artikel. Hierin vind je tips waarmee jij zelf aan de slag kunt om je website, webshop of app zo goed mogelijk vindbaar te krijgen in zoekmachines, waardoor potentiële klanten jou beter kunnen vinden.

In een eerder artikel over de online marketing trends voor 2018 heeft content marketeer Pamela al op een rij gezet wat volgens online marketeer Stefan de online marketing trends voor 2018 zijn. Dit zijn de tips die Stefan naar aanleiding van die trends mee wil geven aan onze klanten.

“De beste online marketingcampagnes zijn gebaseerd op een goede samenwerking tussen klant en internet marketeer”

5 snelle online marketing tips

De beste online marketingcampagnes zijn gebaseerd op een goede samenwerking tussen klant en internet marketeer. Als beide partijen tijd en moeite investeren in de internet marketing campagne, zal de campagne altijd succesvoller zijn dan wanneer dit niet gebeurt. Hieronder vind je 5 tips die je kunt meenemen als jij wilt bijdragen aan een betere vindbaarheid van jouw website, webshop of app.

Tip #1 Check of alles mobiel goed werkt

Om nooit klanten mis te lopen door een niet goed functionerende website is het sterk aan te raden om altijd te checken of alles via je mobiel goed werkt en inlaadt. Het aantal mobiele zoekopdrachten via Google is inmiddels namelijk groter dan het aantal zoekopdrachten via de desktop. Wel zo belangrijk dat dit goed staat dus.

Tip #2 Zorg voor een FAQ

FAQ staat voor Frequently Asked Questions, in het Nederlands ook wel bekend als ‘veel gestelde vragen’. Door een FAQ pagina op te stellen met veel gestelde vragen over jouw diensten en/of producten kun je meer verkeer naar jouw website generen. Stel een aantal vragen op die klanten zouden kunnen stellen en schrijf hier een helder antwoord voor. Waarom je dit moet doen? Mensen die een vraag hebben als ze op jouw website zijn, kunnen vrijwel direct een passend antwoord vinden én mensen die een antwoord op deze vraag googelen of voice search gebruiken, komen op jouw website terecht. Win-win.

Zorg er echter wel voor dat je een goede vraag met een duidelijk antwoord opstelt. Wil je zeker weten dat je zowel de vraag als het antwoord zo goed mogelijk hebt geformuleerd om goed gevonden te worden in Google (met voice search)? Vraag dan gerust jouw projectmanager of de afdeling support om advies en laat je vragen/antwoorden controleren.

Tip #3 Werk aan featured snippets

Tegenwoordig zijn er heel veel featured snippets: dit zijn de snelle antwoorden die direct uitvergroot zijn bovenaan in de zoekresultaten. Voer maar eens de zoekopdracht ‘Wat is Google shopping?’ in, dan zie je bovenaan in de zoekresultaten direct een kort antwoord staan.

Als jij op zoekwoorden of vragen die worden ingevoerd in Google ook in de zoekresultaten naar boven wilt komen met een featured snippet (snel antwoord), dan kun je daar zeker zelf mee aan de slag gaan. Daar hoef je geen online marketeer voor te zijn. Het is echter wel handig om te weten hoe je een featured snippet moet inrichten en daarvoor kun je natuurlijk altijd voor advies terecht bij een internet marketeer. Om je alvast op weg te helpen met het schrijven van een passende featured snippet: schrijf een alinea van drie regels met daarin zeker één of twee keer het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden. Als jouw beschrijving volgens Google het beste resultaat is voor de zoekopdracht, krijg jij de featured snippet.

Tip #4 Wees aanwezig op social media

Gevonden worden op social media wordt steeds belangrijker. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval op Facebook een bedrijfsaccount hebt dat mensen kunnen volgen en liken. Als je hier zelf ook nog actief berichten op deelt, draagt dit bij aan jouw online aanwezigheid.

Via social media kun je het beste je engagement met je klanten verbeteren. Of jouw doelgroep zich nu lokaal, landelijk of internationaal bevindt, Facebook is het ideale kanaal om interactie met jouw doelgroep te bevorderen. Met Facebook, Instagram of andere social media kun je een hele beleving van een merk uiten naar de doelgroep. Het zijn mooie kanalen om te laten zien wie je bent als bedrijf en wat je klanten te bieden hebt.

Heb je al een Facebookpagina van jouw bedrijf en wil je Facebook Marketing naar een hoger niveau tillen? Best4u Internet Marketing kan dan helpen door een Facebookcampagne voor jou op te zetten. Bij interesse kun je altijd vragen naar meer informatie.

Tip #5 Werk actief aan je eigen website

Tot slot is de moraal van dit artikel natuurlijk vooral ook een tip: werk aan je eigen website om er zoveel mogelijk uit te halen. Wacht niet af tot jouw projectmanager je iets vraagt, maar werk echt samen. Wanneer jij ook actief je steentje bijdraagt aan het onderhouden en up-to-date houden van de inhoud van jouw website of app, dan kun je hier veel meer uithalen. Vraag ook gerust aan je projectmanager wat jij zelf zou kunnen doen, zij weten precies hoe het ervoor staat. Je vormt een team dat gezamenlijk streeft naar het best haalbare resultaat! Waarom? “Omdat de beste projecten samenwerkingen zijn”, aldus online marketeer Stefan.

Kom je er niet zelf uit? Vraag gerust om hulp!

Wil jij heel graag zelf iets aan je website doen, maar twijfel je of je goed bezig bent? De internet marketingexperts van Best4u Internet Marketing helpen je graag. Online marketing is een vak waar je je mannetje voor hebt. “Vergelijk ons met een automonteur, daar heb je ook je mannetje voor die je precies kan vertellen wat er aan de hand is met jouw auto (website) en het ook zo voor je oplost,” voegt Stefan hieraan toe. Online marketeer Stefan heeft tot slot nog een laatste tip voor iedereen die graag zelf iets met internet marketing wil doen: “Verdiep je om te beginnen in de basis van SEO en kijk wat je zelf kan oppakken. Als je hierna iets niet snapt, vraag het en schiet het door. Wij zijn er om onze klanten verder te helpen en de goede richting op te sturen.” En zo is dat!

Nuttige tips?

Waren dit nuttige tips waar jij iets mee kunt? Laat het ons weten via social media of via jouw projectmanager. Wil jij DIY tips op andere vlakken rondom jouw website? Laat het ons weten en wie weet schrijven we een artikel met tips waarmee jij aan de slag kunt!

Houd ondertussen We Are Best4u goed in de gaten, want mijn collega’s en ik blijven altijd interessante, belangrijke of gewoon grappige artikelen plaatsen!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!