Zelf aan de slag met internet marketing? 5 handige tips!

Wie een website of webshop heeft, wil natuurlijk dat eigen producten of diensten zo goed mogelijk gevonden worden in zoekmachines zoals Google. Een internet marketing campagne helpt hier absoluut bij en dat kun je goed uitbesteden, maar dat betekent niet dat je zelf stil hoeft te zitten. Wil jij graag weten hoe je zelf aan online marketing kunt werken? In dit artikel vind je tips waarmee jij zelf aan de slag kunt om je website of webshop zo goed mogelijk vindbaar te krijgen in zoekmachines, waardoor potentiële klanten jou beter kunnen vinden.

5 snelle online marketing tips

De beste online marketingcampagnes zijn gebaseerd op een goede samenwerking tussen klant en internet marketeer. Als beide partijen tijd en moeite investeren in de internet marketing campagne, zal de campagne altijd succesvoller zijn dan wanneer dit niet gebeurt. Hieronder vind je 5 tips die je kunt meenemen als jij wilt bijdragen aan een betere vindbaarheid van jouw website of webshop.

Tip #1 Check of alles mobiel goed werkt

Om nooit klanten mis te lopen door een niet goed functionerende website is het sterk aan te raden om altijd te checken of alles via je mobiel goed werkt en inlaadt. Het aantal mobiele zoekopdrachten via Google is inmiddels namelijk groter dan het aantal zoekopdrachten via de desktop. Wel zo belangrijk dat dit goed staat dus.

Tip #2 Zorg voor een FAQ pagina

FAQ staat voor Frequently Asked Questions, in het Nederlands ook wel bekend als ‘veel gestelde vragen’. Door een FAQ pagina op te stellen met veel gestelde vragen over jouw diensten en/of producten kun je meer verkeer naar jouw website generen. Stel een aantal vragen op die klanten zouden kunnen stellen en schrijf hier een helder antwoord voor. Je kunt ook een klantenservicepagina opzetten waar je antwoord geeft op veelvoorkomende vragen van klanten. Waarom je dit moet doen? Mensen die een vraag hebben als ze op jouw website zijn, kunnen vrijwel direct een passend antwoord vinden én mensen die een antwoord op deze vraag googelen of voice search gebruiken, komen op jouw website terecht. Win-win.

Tip #3 Werk aan featured snippets

Tegenwoordig zijn er heel veel featured snippets: dit zijn de snelle antwoorden die direct uitvergroot zijn bovenaan in de zoekresultaten. Voer maar eens de zoekopdracht ‘Wat is Google shopping?’ in, dan zie je bovenaan in de zoekresultaten direct een kort antwoord staan.

Als jij op zoekwoorden of vragen die worden ingevoerd in Google ook in de zoekresultaten naar boven wilt komen met een featured snippet (snel antwoord), dan kun je daar zeker zelf mee aan de slag gaan. Om je alvast op weg te helpen met het schrijven van een passende featured snippet: schrijf een alinea van drie regels met daarin zeker één of twee keer het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden. Als jouw beschrijving volgens Google het beste resultaat is voor de zoekopdracht, krijg jij de featured snippet.

Tip #4 Wees aanwezig op social media

Gevonden worden op social media wordt steeds belangrijker. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval op Facebook een bedrijfsaccount hebt dat mensen kunnen volgen en liken. Als je hier zelf ook nog actief berichten op deelt, draagt dit bij aan jouw online aanwezigheid.

Via social media kun je het beste je engagement met je klanten verbeteren. Of jouw doelgroep zich nu lokaal, landelijk of internationaal bevindt, Facebook is het ideale kanaal om interactie met jouw doelgroep te bevorderen. Met Facebook, Instagram of andere social media kun je een hele beleving van een merk uiten naar de doelgroep. Het zijn mooie kanalen om te laten zien wie je bent als bedrijf en wat je klanten te bieden hebt.

Tip #5 Werk actief aan je eigen website

Tot slot is de moraal van dit artikel natuurlijk vooral ook een tip: werk aan je eigen website om er zoveel mogelijk uit te halen. Heb je er weleens aan gedacht om te gaan bloggen? Om nieuwsberichten over jouw branche te delen op je website, of om bijvoorbeeld je eigen kennis te delen door middel van artikelen? Er zijn verschillende manieren waarmee jij aan je bezoekers kunt laten zien dat je actief bezig bent met je website en dat je je best doet om de bezoeker relevante informatie te bieden. Wacht niet af tot jouw projectmanager je iets vraagt, maar werk echt samen. Wanneer jij ook actief je steentje bijdraagt aan het onderhouden en up-to-date houden van de inhoud van jouw website of app, dan kun je hier veel meer uithalen.

Nuttige tips?

Waren dit nuttige tips waar jij iets mee kunt? Laat het ons weten via social media! Wil jij DIY tips op andere vlakken rondom jouw website? Laat het ons weten en wie weet schrijven we een artikel met tips waarmee jij aan de slag kunt.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!