Twitter inzetten als marketing en communicatie tool

Enige tijd geleden kreeg ik de vraag van @Jessevandoren –  die binnenkort zijn gaming platform  lanceert www.nicegames.nl – hoe hij zoveel mogelijk followers op Twitter kon genereren, zodat wanneer hij online gaat, dit niet geheel onopgemerkt voorbij zal gaan. Natuurlijk is het dan al helemaal goed als al die followers ook nog eens zijn doelgroep zouden zijn.

De impact van Twitter

Jesse begrijpt erg goed wat twitter in zo’n vroeg stadium al voor hem kan betekenen. Niet veel mensen staan stil bij de impact welke Social Media kunnen hebben in zo’n geval. Zeker voor een online dienst of product als een gaming platform. Er zijn veel mensen die hun weg op Twitter goed kennen, maar die niet alles eruit halen.

Je kunt Twitter erg goed voor je online marketing en communicatie inzetten. Maar waarom is dit dan zo belangrijk?

Haal het maximale uit Twitter

Uit onderzoek is gebleken dat twitterende ondernemers met veel followers méér opdrachten binnenslepen dan ondernemers met minder followers.Twitter maakt het makkelijk jouw product of dienst te introduceren bij je doelgroep. Hiervoor moet je echter wel een bepaald draagvlak op Twitter creëren, daar gaat het dan ook vaak mis. Veel ondernemers maken maar minimaal gebruik van Twitter. Hoe haal je het maximale uit Twitter Hieronder een paar handige tips om mee te nemen.

Do’s en Don’ts

Belangrijk is het vinden van je doelgroep. Kijk hiervoor eens bij de volgers van jouw concurrenten en nog belangrijker, wie volgen zij? Ook kun je zoeken op aanjouw product of dienst gerelateerdetrefwoorden of op bepaalde hashtags. Volg je doelgroep en ga op zoek naar belangrijke informatie die je van hen kunt krijgen. Lees wat hen bezig houdt op het moment. Met Twitter pik je makkelijk trends op. Al deze informatie kun je gebruiken bij onder andere marktonderzoeken of usability onderzoeken.

Alleen maar reclame maken voor jouw product of dienst wordt veelal gezien als spam en heeft dus een hoge irritatie factor. Hiermee verlies je followers en wat we juist willen, is followers generen.
Tweet dus alleen relevante, leuke, bijzondere of interessante informatie. Struin bijvoorbeeld blogs af voor artikelen en/of filmpjes om te delen. Zo kun je gebruik maken van Google Reader welke jouw favoriete blogs en nieuwssite in de gaten houd voor nieuwe items die jij eventueel kunt tweeten.

Om jou en je bedrijf onder de aandacht te brengen moet je actief gaan deelnemen aan discussies op Twitter. Reageer op mensen en vraag feedback, hiervan leer je veel. Wat zijn de behoeftes van jouwdoelgroep? Zorg dat je biografie goed aansluit bij jouw bedrijf en duidelijk is.
Het is voor mensen fijn een gezicht achter een bedrijf te zien zodat ze zich kunnen identificeren met jou en zich persoonlijk aangesproken voelen. Let wel op dat je niet te persoonlijk wordt, we weten bijvoorbeeld allemaal hoeveel waarde wij Nederlanders hechten aan voetbal. Dus fanatiek twitteren over je favoriete voetbalclub kun je beter met je persoonlijke Twitteraccount doen.

Belangrijk is ook dat je Twitter niet verwaarloost. Tweet minimaal 2 keer per dag, maar don’t overtweet. Je zult het snel merken aan je aantal followers als je te weinig of te veel tweet. Ook is het belangrijk in de gaten te houden wat er wanneer over jou wordt gezegd. Jammer genoeg zijn het de klachten die zich razendsnel verspreiden. Neem het tragische geval van de Twitteroorlog tussen T-mobile en Youp van ’t Hek als voorbeeld. Toch is uit onderzoek gebleken dat positieve twitteraars meer followers hebben dan negatieve.

Wanneer Twitter wordt ingezet als marketing en communicatie tool, kan er een wereld voor je open gaan. Gewoon een beetje tijd en aandacht. Integreer dit in je dagelijkse werkzaamheden en het wordt snel een gewoonte.

Succes!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!