Social media in Engeland wordt aan banden gelegd?

Al een tijdje is het onrustig in Engeland. Wat begon in Londen breidde zich later uit naar Birmingham, Peckham, Liverpool, Leicester, Wolverhampton en meer steden. Het begon met een demonstratie en is geëscaleerd tot georganiseerde criminaliteit in de vorm van plundering, rellen en brandstichting. Nu moeten social media helpen om hier een einde aan te maken.

De overheid schakelt nu de hulp in van de Britse inlichtingendienst (MI5) en geheime dienst (GCHQ). De herrieschoppers hebben veel contact met elkaar via Blackberry Messenger en andere social media. Via ping berichten spreken ze locaties af of waarschuwen ze elkaar voor de politie.

De geheime dienst kan berichten die via Blackberry Messenger worden verstuurd onderscheppen. Zo kunnen ze achterhalen waar mogelijke nieuwe rellen of plunderingen plaats gaan vinden. Vervolgens gaat de inlichtingendienst in samenwerking met de politie proberen te achterhalen wie de eigenaren zijn van de telefoons. Deze personen worden dan mogelijk opgepakt.

Premier James Cameron denkt erover na om herrieschoppers een verbod(?) te geven op social media. Ook kondigde hij aan dat Theresa May (minister van Binnenlandse Zaken) gaat praten met Facebook, Twitter en Blackberry (RIM) over hun verantwoordelijkheden.

Ik ben benieuwd wat voor concrete stappen Engeland gaat nemen tegen social media en wat het effect hiervan zal zijn.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!