Ook een hoog bouncepercentage kan goed zijn

Het bouncepercentage. Dit is het aantal bezoekers die binnen tien seconden je website weer verlaten. Tenminste, dit wordt vaak beweert, maar dat klopt niet (meer). Google Analytics kan namelijk helemaal niet weten hoe lang iemand op de bouncepagina zit.
Google Analytics meet de tijd op een pagina door middel van tussentijden. Stel, je komt om 12:00 uur op een website. Vervolgens ziet Google Analytics om 12:08 dat je op een andere pagina terecht komt. Pas dan is duidelijk hoelang je op de eerste pagina geweest bent. In dit geval dus 8 minuten. Wanneer je alleen de eerste pagina zou bezoeken, weet Google Analytics dus niet hoe lang je daar bent geweest.

Dat is vreemd. Stel dat je op de homepage meteen de informatie vindt die je zoekt, dan verlaat je de website weer en weet Google Analytics niet hoelang je daar bent geweest.

Een hoog bouncepercentage is dus niet altijd verkeerd. Stel dat iemand via Google op een bepaalde pagina op jouw website komt. De bezoeker vindt meteen de gezochte informatie en sluit de browser. Nu wordt dit door Google Analytics gezien als een bounce, terwijl de bezoeker gevonden heeft waarnaar hij/zij opzoek was.

Conclusie: er hoeft niet meteen iets te gebeuren aan een webpagina met een hoog bouncepercentage.  Een bounce kan dus inhouden dat iemand maar één pagina heeft bezocht, maar deze tien minuten lang bekeken en gelezen heeft.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!