Linkbuilding, waarom en hoe?

Onder andere linkbuilding zorgt ervoor dat uw website hoog scoort op zoekwoorden waar uw bezoekers op zoeken: zoekwoorden die uw klanten intikken bij zoekmachines en dus voor uw of organisatie belangrijk zijn. Linkbuilding is een goede manier om hoger in Google te komen. Door linkbuilding wordt u beter vindbaar, krijgt u meer bezoekers en uiteindelijk een hogere omzet.

 

Wat houdt linkbuilding in?

Linkbuilding betekent dat je veel links van andere websites naar jouw website verzameld waardoor de populariteit van jouw website stijgt. Populariteit wordt gemeten door het aantal kwalitatieve links die naar jouw website verwijzen. Hoe meer links er naar een website verwijzen, hoe hoger de PageRank van de pagina zal zijn met het aantal bezoekers. Hoe meer links van jouw website er op andere sites staan hoe hoger de zoekmachines zoals Google of Bing jou in hun zoekmachine plaatsen.

 

Wat is Google PageRank?

De Google PageRank is een getal op een schaal van 0 tot 10 waarmee de populariteit van een webpagina wordt aangegeven. De websites die linkbuilding gebruiken hebben na het gebruik een verbeterd resultaat in de zoekmachines van Google dan voor dat ze linkbuilding gebruikten. Websites die linkbuilding gebruiken zijn gemiddeld met 1 pagina in de posities gestegen in Google dan toen ze geen linkbuilding gebruikte. Websites die geen linkbuilding gebruikte moesten het doen met een gemiddelde stijging van 0.4 pagina.

 

Linkbuilding door middel van startpagina’s

Het aanmelden op startpagina’s is een manier die veel gebruikt wordt bij linkbuilding. Je kunt op zoek gaan naar startpagina’s die te maken hebben met jouw zoekwoord (bijvoorbeeld houten tafel). Als je op die startpagina bent, kijk je of je ergens link toevoegen of vragen of suggesties ziet staan. Als je daar op klikt kom je op een aparte pagina waar je je naam, link, bedrijfsnaam en je e-mail moet invoeren. Als je dat allemaal hebt gedaan klik je op verzenden en wacht je af totdat je een mail terug krijgt of de site is toegevoegd of niet. Op die manier plaats je jouw websitelink op startpagina’s.

 

Linkbuilding op andere manieren

Dit is de simpelste manier van linkbuilding. Maar kijk ook verder dan linkbuilding door middel van startpagina’s. Je kunt ook:

  • Het starten van een blog waarop je de link van je website vermeld;
  • Als gastblogger op andermans blog schrijven;
  • Een testimonial schrijven;
  • Persberichten versturen;
  • Linkruil doen met een andere website;
  • Effectief gebruiken van social media.

Er zijn mogelijkheden genoeg, welke linkbuilding-manieren passen bij jouw organisatie?

 

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!