Hoog in Google komen?

Wilt u als MKB ondernemer graag bovenaan staan in zoekmachines? En bent u benieuwd wat hier de voordelen van zijn? In dit artikel komen allerlei voordelen en tips aan bod over wat u als MKB ondernemer moet weten over hoe u hoog in Google komt.

Voordelen van hoog in Google staan:

  • Uw website wordt sneller en vaker bezocht
  • U vergroot de kans op aanvragen
  • Uw onderneming krijgt meer naamsbekendheid
  • Het kan een omzetverhogende werking hebben
  • U heeft direct contact met de potentiële klant
  • U bent onafhankelijk van adverteerders
  • Uw onderneming hoeft niet super groot te zijn
  • Potentiële klanten zoeken u en niet andersom
  • Relatief goedkoop ten opzichte van andere adverteermogelijkheden

 

Tips om hoog in Google te komen:

Hieronder vindt u vijf tips om hoog in Google te komen. Voor elke tip is ook een voorbeeld geschetst om u zo een zo duidelijk mogelijk beeld te geven.

 

Bedenk goede zoektermen

Bedenk goede zoektermen voor de tekst die u schrijft. Verplaats u in de bezoeker die uw website bezoekt, zo kunt u effectief en doelgericht inspelen op de doelgroep die u graag wilt bereiken.

Voorbeeld: Stel uw bedrijf verkoopt jaloezieën, probeer uw zoekterm dan niet te algemeen te houden. Op de zoekterm jaloezie is namelijk veel concurrentie aanwezig. U kunt zich beter richten op een iets specifiekere zoekterm zoals; houten jaloezie of jaloezieën kopen.

 

Zoekterm in titel verwerken

Verwerk de zoekterm waar u op gevonden wilt worden in de titel van de tekst die u schrijft voor uw website. Op deze manier ziet Google snel dat uw tekst over dat betreffende onderwerp gaat en hierdoor komt u sneller hoog in Google.

Voorbeeld: U schrijft uw tekst over houten jaloezieën en uw bedrijf is bijvoorbeeld gevestigd in Rotterdam, laat dan ook in de titel zien op welke zoekterm u gevonden wilt worden. In dit geval is dat houten jaloezieën Rotterdam. Let hierbij wel op of er ook daadwerkelijk op deze specifieke zoekterm wordt gezocht.

 

Zoekterm in inhoud verwerken

Verwerk de zoekterm waar u op gevonden wilt worden ook in de inhoud van uw tekst zodat deze vaak terugkomt. Door de zoekterm waar u graag op gevonden wilt worden vaak terug te laten komen heeft Google het idee dat uw tekst voldoende ladingdekkend is.

Voorbeeld: Schrijf uw tekst zo dat de zoekterm hier vaak in terug komt. Dit kunt u doen door de zoekterm te verwerken in het tussenkopje die u maakt wanneer u een nieuwe alinea begint. Bijvoorbeeld: Voordelen van houten jaloezieën Rotterdam.

 

Links van websites op uw website

Zorg dat u links van andere websites op uw website hebt staan, zo weet Google dat uw website ladingdekkend is voor het betreffende onderwerp en dat u tevens doorverwijst naar pagina´s die ook over dat onderwerp gaan. Op deze manier vormt u een kenniskring.

Voorbeeld: Om de links die u op uw website zet geordend te houden kunt u een pagina maken met interessante links. Doordat deze links bij elkaar staan en allemaal over ongeveer hetzelfde onderwerp gaan ziet Google dat er op uw site veel te vinden is over dat betreffende onderwerp.

 

Maandelijks onderhoud

Het is belangrijk om de werkzaamheden om hoog in Google te komen maandelijks uit te voeren, zo blijft uw informatie vernieuwend. Google plaatst pagina’s die ‘verser’ zijn hoger dan oudere pagina’s.

Voorbeeld: Stel u heeft een maand geleden een tekst geschreven en u ziet na een tijdje dat uw website niet meer bovenaan staat in Google. Dan is het handig om deze tekst een onderhoudsbeurt te geven door stukken tekst te herschrijven. Zo blijft uw informatie wel hetzelfde alleen wordt de tekst opnieuw geïndexeerd door Google en komt uw pagina weer sneller bovenaan te staan.

 

Hoog in Google komen kunt u zelf doen of laten doen!

Om hoog in Google te komen is het dus van belang dat u bovenstaande tips zorgvuldig uitwerkt. Vindt u deze werkzaamheden alleen tijdrovend en heeft u niet de beschikking over de gewenste kennis? Neem dan eens een kijkje op www.best4u-internetmarketing.nl en bekijk uw mogelijkheden om hoog in Google te komen.

Hoog in Google komen! Dat wilt u toch ook?

 

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!