Hoe verlaag ik mijn bouncepercentage?!

Wanneer de bezoekers op je website niet te zien krijgen wat zij verwachten, zullen zij je website meteen weer verlaten. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Ik noem er een aantal.

Laadtijd

Wanneer mensen jouw website bezoeken, willen ze niet lang moeten wachten tot de website geladen is. Vaak nemen ze dan niet de tijd om te wachten en verlaten je website weer. In dit artikel lees je meer over de snelheid van je website en hoe je deze kunt verbeteren.

Tekst

Een bezoeker op je website wil zodra hij jouw website bezoekt de informatie lezen waar hij of zij naar op zoek is. Mocht dit niet het geval zijn, dan klikken ze hoogstwaarschijnlijk meteen weer weg. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je op de homepage verteld over ‘’wie wij zijn’’. Hier is de bezoeker niet naar op zoek. Ze willen alleen maar weten wat je ze te bieden hebt.  Schrijf je teksten daarom volgens het AIDA model.

Titel en meta description

Dit is de titel en tekst welke wordt weergegeven aan de linkerkant van Google. Dit moet dus wel overeenkomen met de tekst op je website. Dit is het eerste wat mensen over jou lezen. Het is dus erg belangrijk dat hier iets staat wat de bezoeker triggert om je website te bezoeken.Hoe verlaag ik mijn bouncepercentage?! 1

Navigatie

De gebruiksvriendelijkheid van je website is ook erg belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan de bovengenoemde punten. Je kunt nog zo’n mooie tekst op je website hebben, wanneer je navigatie onlogische is zorgt dat voor irritatie. Zo heb ik wel eens een website gezien met het navigatiemenu aan de rechterkant. Wat is dát irritant!

Visueel

Het oog wil ook wat. Zorg er daarom voor dat je website er mooi en verzorgt uit ziet. Bijvoorbeeld door het plaatsen van afbeeldingen. Ook het plaatsen van een (kwalitatief goede) video draagt daar zeker aan bij.

Techniek

Hier gaat het nog wel eens fout. Om te controleren of de techniek van je website goed in elkaar zit, hoef je geen specialist te zijn. Download gewoon de browsers Internet Explorer, Safari, Firefox en Chrome. Wanneer je website met alle vier de browsers goed geladen wordt, mag je er van uitgaan dat de techniek van je website goed in elkaar zit.

 

 

Heb je nog een aanvulling op mijn artikel, laat dit dan weten in de comments!

 

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!