Heb jij een zoekmachine vriendelijke website?

Ben jij ondernemer? Heb jij een zoekmachine vriendelijke website? Wil  jij dat je bedrijf goed gevonden wordt in Google? Of het nou gaat om een hotel of een meubelzaak, iedereen wilt hoog in Google staan zodat klanten op je website komen en je conversie op deze manier wordt vergroot!

Een zoekmachine vriendelijke website voor iedereen

De factoren die je website tot een succes maken hangen allemaal samen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je de vormgeving van je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk houdt. Een bezoeker moet kunnen vinden waar hij naar op zoek is. Maar eerst moet de bezoeker nog op je website terecht komen. Dat hangt niet alleen af van hoe mooi de site is, maar van de technische opbouw van de website. Daarom hebben wij enkele punten overzichtelijk voor je op gesteld, zodat je weet waar je rekening mee moet houden tijdens het maken van je zoekmachine vriendelijke website.

 

 • Je lay-out van je website heeft een duidelijke structuur.  De navigatiemenu komt onderaan in de html code, na je eigen tekst  van je pagina. Het is van belang dat je tekst als eerste wordt gelezen door de zoekmachine.
 • Wanneer je een nieuwe pagina aanmaakt, kan je zelf bepalen hoe je URL eruit komt te zien. Gebruikt alleen letters (geen hoofdletters), koppelteken( voorbeeld https://www.best4u.nl/internet-marketing) en cijfers zodat een zoekmachine precies weet waar je website over gaat, alleen al door de link te lezen.
 • Google vindt kopteksten belangrijker de content. Vermeld daarom altijd je sleutelwoorden in de koptekst. Mensen zoeken op deze sleutelwoorden en komen zo op je zoekmachine vriendelijke website terecht.
 • Elke pagina heeft een eigen originele titel en een beschrijving, waarin je een sleutelwoord gebruikt om de pagina inhoud te omschrijven. Een titel bestaat uit maximaal 9 woorden, anders past hij niet meer in zijn volledigheid in Google.
 • Herschrijf je teksten regelmatig. Zo ziet Google dat jij je teksten optimaliseert.
 • Het is niet verstandig om tabellen te gebruiken voor je website. De tabellen eisen veel codes,waardoor het aantal tekst wat je leest, zakt.
 • Gebruik afbeeldingen die van toegevoegde waarde zijn voor je tekst. Afbeeldingen worden niet gelezen, dus gebruik een sleutelwoord als omschrijving  voor je foto. Zorg voor de juiste kwaliteit voor je afbeelding en behoud het bestand klein.
 • Gebruik je afbeeldingen niet alleen als links. Tenslotte hecht de zoekmachine meer waarde aan normale teksten.
 • Een website in Flash wordt door Google niet gelezen maar gezien als een soort bewegende afbeelding. Je pagina’s worden daarom dus niet door de Google Spider gelezen. Gebruik daarom zo min mogelijk Flash. Flash websites zijn over het algemeen geen zoekmachine vriendelijke websites.
 • Gebruik JavaScript om de grootte van je website te beperken. Met JavaScript kun je bijvoorbeeld het CSS-bestand (het bestand waar je de opmaak van de pagina vermeld) inladen in plaats van in de HTML code zelf plaatsen, zodat een Google Spider minder code te verwerken heeft, dus je website ook sneller geladen wordt.
 • Pas linkbuilding toe op je website. Linkbuilding is het verhogen van de waardering van je website door links naar jouw website te plaatsen op andere websites. Hierbij moet je wel rekening houden met de ‘waarde’ van de websites waar je de link op plaatst.
 • Als laatste: gebruik Google Analytics. Dit laat zien hoe mensen op je website terecht komen, hoe hun zoekgedrag is op de website en hoe je het gebruiksgemak kunt verbeteren. Dit ter optimalisatie van uw website, het aantal conversies en online omzet te verhogen.

 

Zoals je ziet zijn er behoorlijk wat punten, waar je je aan moet houden, wil de zoekmachine jou optimaal kunnen vinden en jouw zoekmachine vriendelijke website  hoog plaatsen Google. Staat jouw website niet hoog in Google en zie je dat je wat steken laat vallen? Of heb je helemaal geen zin om je hier mee bezig te houden? Geen probleem! Bekijk de website van Best4u Internet Marketing eens, zodat je website meer bezoekers aantallen krijgt!

 

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!