Google Adwords banners maken met Adobe Edge Animate

Wanneer je wilt adverteren op het internet dan gebruik je al snel Google Adwords door het enorme bereik van Google. En wanneer je met motion graphics bezig bent dan gebruik je al gauw het Creative Cloud pakket van Adobe. Maar wat nou als je dit pakket wilt gebruiken om een mooie HTML5 reclame banner voor Adwords te maken? Dan gebruik je dus het programma Edge Animate.

 

Waarom Edge Animate?

Edge Animate is een relatief nieuw programma van Adobe speciaal gericht op het maken van HTML5 animaties. Deze animaties kunnen er erg aantrekkelijk uitzien en zullen goed opvallen als een reclame banner. Edge Animate is een zeer gebruiksvriendelijk programma dat heel gemakkelijk op te pakken is als je al een klein beetje ervaring hebt met één van de andere programma’s van Adobe.

De banners werkend krijgen in Google Adwords

Wanneer je een banner in Edge Animate hebt gemaakt zullen ze nog niet gelijk klaar zijn om in Google Adwords te worden gezet. Hiervoor moeten er namelijk wel aan een aantal eisen worden voldaan. Een paar van de belangrijkere eisen zal ik in dit artikel bespreken en laten zien hoe je er aan voldoet.

Allereerst moeten de banners een specifiek formaat hebben, deze formaten zijn te vinden op de informatie pagina van Google. Wanneer hier niet aan voldaan wordt zal Google Adwords de banner niet accepteren.

Ook moeten alle bestanden een naam hebben zonder speciale tekens, zoals spaties. Het beste wat je kan doen is elke bestandsnaam in kleine letters schrijven en korte streepjes plaatsen in plaats van spaties.

Je mag geen externe bestanden aanroepen, behalve als ze op de servers van Google staan. Hierom zal je er dus voor moeten zorgen dat Edge Animate geen bestanden van de Adobe servers gebruikt. Dit doe je door naar ‘File > Publish Settings’ te gaan en daar ‘Host runtime files on Adobe CDN’ weg te vinken. Verder zal je dus alleen lettertypes kunnen gebruiken die of op Google Font staan of standaard door webbrowsers worden gebruikt

Wanneer je de banner af hebt in Edge Animate zal je ervoor moeten zorgen dat Google kan zien welk formaat het is en dat het ook echt om een reclame banner gaat. Dit doe je door een stukje HTML code toe te voegen aan het geëxporteerde bestand. Plaats bij dit bestand in de tag deze code:

<script type="text/javascript" src="https://tpc.googlesyndication.com/pagead/gadgets/html5/api/exitapi.js"> </script> <meta name="ad.size" content="width=160,height=600">

Het enige wat nu nog gedaan moet worden is alle geëxporteerde bestanden in een .zip bestand zetten en dit bestand dan te uploaden naar Google Adwords.

Ik hoop dat dit artikel je op weg heeft geholpen met het Adwords-ready maken van je Edge Animate reclame banner.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!