Een zakelijk blog, waar is dat goed voor?

De bedoeling van een zakelijk weblog is dat je artikelen schrijft. Deze blog moet aansluiten bij het geen wat je doet en welke doelgroep je wilt aanspreken. Door op zijn minst eens per week een artikel te schrijven kan dit vele voordelen opleveren.

Bloggen is hip!

Er zijn genoeg mensen die beweren dat bloggen niet meer van deze tijd is, ik weet zeker dat dat niet zo is. Best4u Media B.V. plaats al blogs sinds 4 februari 2011 met succes! We krijgen regelmatig positieve reacties op blogs. Daarnaast kunnen wij zelf ook zien hoe vaak een blog wordt bekeken en hoelang mensen op de pagina van de betreffende blog kijken. Hieruit blijkt dat er genoeg vraag naar is en dat je het niet voor niets doet;)

Laat andere ook eens een blog voor je schrijven

Elke beroepsgroep in de sector waar jij je op richt heeft een stukje toegevoegde waarde. Wat andere in deze branche schrijft kan invloed hebben op een positieve mening van de lezer. Misschien ken je mensen in de sector waar jij je op richt of anders zou je ook bloggers kunnen vinden via Google en hun uitnodigen om een stukje te schrijven voor jou.

Hoog in Google komen door zakelijk bloggen!

Wie wil nou niet met je website bovenaan in Google komen? Er bestaan vele mogelijkheden om goed te worden gevonden in de zoekresultaten van Google. Lees hierover meer in het artikel: “hoe verwerkt Google nieuws in zoekresultaten.” Link: https://www.best4u.nl/prins-friso-hoe-verwerkt-google-nieuws-in-de-zoekresultaten/

Niet veel mensen weten wat een zakelijke blog kan betekenen voor de gewenste resultaten in Google. Hier een aantal zeer effectieve tips om op de eerste pagina in Google te komen:

1. Deel je blog op social media!

Wanneer je blog interessant is voor de lezer en het daadwerkelijk iets toevoegt is de kans groot dat mensen blijven terug komen op je website om je blog artikelen te bekijken. Een goede content is het halve werk! Ondernemers zijn steeds opzoek naar een manier om meer naamsbekendheid te creëren. Waarin social media in 2012 echt niet meer kan ontbreken. Ondernemers weten vaak niet hoe ze social media moeten inzetten en gebruiken dit voornamelijk alleen voor promotie uitingen. De meeste marketeers vinden dit not done. Door je blog te delen schep je een band met de lezer. Als je interessante artikelen plaatst zullen ze blijven terug komen en dit dan weer delen met hun vrienden. De links zorgen ervoor dat je beter te vinden bent Google en is het goed voor de geloofwaardigheid van je website.

2. Bloggen levert nieuwe webpagina’s

Door elke keer een nieuw artikel te plaatsen op je blog, maak je een nieuwe webpagina aan.  Op deze manier wordt je met steeds meer webpagina’s te vinden op Google. Dit vergoot de kans dat iemand bij een zoekopdracht op jouw blog artikel stuit. Wat hierbij wel een belangrijke voorwaarde is dat je de juiste zoekwoorden op de juiste plaats zet. Laat de woorden waar je op gevonden wil worden een aantal keer terug komen. Voornamelijk in de titel en kopjes.

3. Gebruik in je blog de woorden waar je op gevonden wil worden

Plaats dit op verschillende manieren in je content en je zal beter gevonden worden in de zoekresultaten van Google!

4. Zorg ervoor dat mensen willen reageren op jouw blog

Wanneer je de lezer bij het verhaal betrekt waarover je een blog schrijft nodigt dit uit om een reactie te geven. Hou de reacties die je krijgt op je blog, goed in de gaten zodat je hierop kan reageren. Op deze manier toon je betrokkenheid en wordt er een  duurzame band en vertouwen opgebouwd.   Daarnaast houdt Google in de gaten of een blog artikel goed bekeken wordt. Dit neemt Google dan mee in de zoekresultaten en zul je beter vindbaar zijn.

Inspiratie voor je blog

Bloggen blijft makkelijker gezegd dan gedaan. Veel bloggers hebben een te kort aan inspiratie of discipline om te blijven schrijven . Sta waar je ook bent open voor nieuwe ideeën voor je blog.  Als je wat te binnen schiet schrijf dit dan meteen op, of dit nou in een concept is op je telefoon of op de achterkant van een bierviltje.  Vraag mensen uit je omgeving of ze nieuwe ideeën  hebben.  Als dit lastig is kun je ook inspiratie op doen via social media.

 

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!