De negatieve kant van social media

In vele blog artikelen van Best4u Media B.V.  hebben wij aandacht besteed aan de positieve aspecten van social media. Social Media biedt een hoop goede dingen, maar ook is het belangrijk om de negatieve kant eens goed te bekijken.

Nadelige persoonlijke gevolgen

Tegenwoordig kan ieder zijn mening, filmpje of foto plaatsen op social media. Zo kan je dit delen met je vrienden en wordt je op de hoogte gehouden van andermans bezigheden. Wanneer je jouw berichtje plaatst op social media websites, wordt dit vastgelegd. Dit kan nadelige gevolgen voor jou als persoon, maar ook voor je bedrijf hebben. Dat komt omdat je negatief in het daglicht kan komen te staan en mensen het verkeerd kunnen opvatten.

Als je een berichtje schrijft, denk dan goed na in wat voor vorm je een berichtje plaatst. Druk je emotie op een positieve manier uit en wees objectief. Zo voorkom je dat andere mensen een verkeerd beeld van je krijgen.

Social media kost een hoop tijd, terwijl de mens van nu druk zijn met hun dagelijkse werkzaamheden. Dat betekent eigenlijk dat wij helemaal geen tijd hebben om uren aandacht te besteden aan social media. Dankzij de smartphone, maakt het de mens makkelijker om even te lezen wat de mens zich bezig houdt. Zo komen ze sneller in verleiding om aandacht te besteden aan social media, in plaats van belangrijke taken.

 

Sociaal gaan we achteruit

Sociaal gezien gaan we behoorlijk achteruit. Tijdens een avondje met vrienden, lezen de mensen met hun telefoon berichtjes op social media. Ondertussen plaatsen ze een bericht op een social media account dat het die avond erg gezellig is. Maar wat is er nou zo gezellig aan, dat iedereen met zijn telefoon de gebeurtenissen bij houdt?

Als je een account wilt aanmaken op verschillende social media, wordt er van je verwacht dat jij je persoonlijke gegevens invult. Je persoonlijke gegevens worden opgeslagen en iedereen weet meteen wie je bent en je privacy is weg.

 

Conclusie

Tegenwoordig durft een mens alles te zeggen wat diegene denkt. De mens is veel mondiger geworden dan ooit te voren. Denk bij alle handelingen na voordat je wat plaatst op een social media account. Maak duidelijk voor jezelf welke persoonlijke gegevens je wel en niet op het internet wilt zetten.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!