Bedrijfspagina voor Facebook maken

Facebook heeft sinds kort een speciaal gedeelte voor bedrijven waar je jouw organisatie op kan promoten. Het is niet de bedoeling dat je dat op je privé pagina zet.  Je hebt een apart profiel voor jouw bedrijf. De bedoeling van een bedrijfspagina is dat je deze zo weet in te delen dat je zo veel mogelijk likes krijgt. Hoe meer likes je verzamelt, des te beter voor de naamsbekendheid!
Het is tegenwoordig DE manier om jouw organisatie onder de aandacht te brengen en in contact te komen met (potentiële) klanten. Het is een pagina waarmee je jouw bedrijf online presenteert .  Je kunt klanten op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf,  of gebeurtenissen. Op deze manier creëer je niet alleen naamsbekendheid, maar ook een band tussen het bedrijf en je klanten.

 

Hoe maak je een Facebook bedrijfspagina aan?

Het aanmaken van een bedrijfsprofiel op Facebook is niet  ingewikkeld. Ga naar de website www.facebook.com en log in op je privé account. Als je deze nog niet hebt maak deze dan aan. Dit wil wel lukken? Mooi! Dan ga je naar www.facebook.com/pages. Hier kun je de bedrijfspagina aanmaken.

Bedrijfspagina voor Facebook maken

 

Nu heb je een bedrijfspagina op Facebook.

Hoe meer mensen jouw bedrijf leuk vinden, hoe beter! Waarom? Elke vriend van de gene die jouw bedrijfspagina leuk vind krijgt dat te zien op zijn of haar nieuwspagina. Mensen worden nieuwsgierig en zullen ook een kijkje nemen op het profiel. Dit is goed voor de naamsbekendheid en zullen ze dit misschien ook gaan liken. Dus klik zelf ook op de button ‘vind ik leuk’ De volgende stap is het invullen van de pagina. Dit doe je door middel van gegevens, foto’s, leuke referenties en nieuwsupdates. Vergeet hierbij niet de info pagina in te vullen!

 

Nodig je netwerk uit

Om je netwerk uit te breiden kun je bijvoorbeeld, vrienden, familie, collega’s, kennissen,  uitnodigen om je pagina te ‘liken’, oftewel om op de ‘vind ik leuk’ button klikken. Maak hiervoor promotie op eventuele meerder social media pagina’s of door dit onder aan je website of email te zetten.  Daarnaast is het ook mogelijk om tot 25 likes aan te vragen bij url. Dit kun je doen via www.facebook.com/username.

 

En wat komt er daarna?

Het bijhouden van de pagina! Plaatsen van nieuwe of interessante teksten, video’s, links en referenties. Wanneer de inhoud van de bedrijfspagina interessant is gaan jouw volgers dit delen met hun vrienden.  Dit is zeer gunstig voor de naamsbekendheid. Probeer dan ook dagelijks nieuwe dingen te plaatsen. Volg zelf bedrijven waar jouw interesse liggen, misschien is deze interesse wederzijds en zullen ze jouw bedrijfspagina ook gaan liken.

 

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!