Adverteren met Instagram

Instagram is één van de populairste foto-applicaties die momenteel online staat en heeft ook een gigantisch bereik. Instagram is onderdeel van Facebook en heeft tot op heden ruim 400 miljoen actieve gebruikers en blijft doorgroeien. Instagram wordt voornamelijk gebruikt door jongeren en dat maakt het platform dan ook ideaal om in te zetten als marketingmiddel.

 

 

Adverteren op Instagram kan geschikt zijn voor:

  • Branding
  • Loyaliteitsacties
  • Vergroten van de naamsbekendheid
  • Generen van meer volgers
  • Communiceren van acties
  • Inspelen op actuele gebeurtenissen
  • Productintroducties

Hoe werkt het?

Als je wilt adverteren op Instagram dien je een Facebook account te hebben aangezien Facebook eigenaar is van Instagram. Gebruikers kunnen foto’s, video’s en carrousel advertenties van gebruikers zien die ze nog niet volgen. Bij Instagram heb je de keuze om drie typen advertenties in te zetten.
1. Foto-advertenties
2. Carrousel advertenties
3. Video-advertenties

1. Foto-advertenties

Dit type advertentie zegt het al. Bij de foto-advertenties plaats je een foto net als iedereen op het platform doet. Je zult rechtsboven een kopje zien met de tekst “gesponsord”

2. Carrousel-advertenties

Met dit type advertentie krijgt de gebruiker de mogelijkheid om te swipen door meerdere afbeeldingen. Adverteerders krijgen hier de mogelijkheid om een verhaal te communiceren naar de gebruiker op een mooie en aantrekkelijke manier.

3. Video-advertenties

Met dit type advertentie plaats je een video. Het is nu mogelijk om in plaats van 15 seconden een video te laten zien van 30 seconden. Merken kunnen een rijkere storytelling inzetten.

Carrousel advertentie

Naast de diverse advertentiemogelijkheden is het ook mogelijk om net als bij Facebook advertenties een call-to-action knop toe te voegen zoals:

  • Show Now
  • InstallNow
  • Sign Up
  • Learn More

call to action

Instagram is van Facebook. Adverteren op Instagram gaat dan ook via Facebook. Dit houdt in dat de targeting van een Instagram campagne op die van een Facebook campagne lijkt. Naast targeting mogelijkheden zoals leeftijd, geslacht en geografie, is het ook mogelijk doelgroepen te benaderen op basis van interesses. Dit maakt het voor zowel grote als kleine bedrijven interessant om te adverteren met Instagram.

Wil je meer te weten komen over adverteren op Instagram? Neem dan contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!