5 missers bij het schrijven van webteksten

Een goede content voor je website is van groot belang. Een goede content zorgt namelijk voor twee belangrijke dingen. Ten eerste zorg je ervoor dat Google jouw informatie als relevant ziet waardoor je hoger in de zoekresultaten geplaatst zal worden. Ten tweede zorg je ervoor dat jouw bezoekers te lezen krijgen wat ze ook daadwerkelijk willen lezen. Maar er liggen ook valkuilen op de loer. Hieronder noem ik er 5.

1. Tekst kopiëren van andere websites
Wanneer je teksten gaat kopiëren van andere website snij je jezelf goed in de vingers. Hier heb je misschien heel even profijt van, maar daarna word je genadeloos gestraft door Google. Zoals je hier kunt lezen gaat Google daar de komende tijd nog meer op letten.

2. ‘’Welkom op onze website’’
Deze zin zie ik nog vaak bij websites op de homepage en in de titel staan. Helemaal verkeerd! Dit is namelijk het eerste wat mensen van je website zien. Daarom is het belangrijk dat daar een aantrekkelijke zin staat, maar ook een zin met de juiste zoektermen erin. Hieronder zie je twee voorbeelden van titels. Welke trekt qua tekst eerder de aandacht van de doelgroep denk je?

5 missers bij het schrijven van webteksten 1
5 missers bij het schrijven van webteksten 2

3. Gebruik geen modale hulpwerkwoorden
Woorden zoals ‘’zullen’’ en ‘’kunnen’’ lezen erg langzaam en lezen niet lekker weg. Tenslotte komt het ook niet echt daadkrachtig over.

4. ‘’Doe maar normaal, dan doen we al gek genoeg’’
Zo mag je anno 2011 echt niet meer denken. Wanneer je normaal doet val je niet op tussen je concurrenten en dat is nou juist wat je wel moet doen. Probeer origineel te zijn.

5. Lange teksten
Mensen zijn op internet geneigd alles wat ze lezen te scannen. Ze zijn heel gericht op zoek naar bepaalde informatie. Wanneer je op je website een ellenlange tekst hebt staan gaan ze die echt niet helemaal lezen.

Heb je zelf nog andere don’ts, noem ze dan in de comments. Veel succes met het schrijven van je webteksten!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!