20 handige linkbuilding tips!

Linkbuilding kan een lastige klus zijn. Het is tijdrovend en vaak blijkt het lastig om de juiste kwaliteit links te bemachtigen. Om je te helpen hebben wij een lijst samengesteld met 22 handige tips die je kunt gebruiken bij jouw linkbuilding activiteiten.

Natuurlijk zijn er nog vele andere manieren, maar deze lijst zal je toch aardig op weg moeten gaan helpen. We zullen starten met de ‘on-page’ tips.

 

On page linkbuilding tips

1. Betrouwbaar
Zorg er voor dat je website betrouwbaar overkomt. Men linkt niet naar een website waarvan ze de auteur niet vertrouwen, zeker niet wanneer het eigen imago op spel staat. Informeer over je bedrijf, eventuele keurmerken, laat je portfolio zien en recensies lezen. Positieve recensies wekken vertrouwen! Voor linkbuilding is dit dus zeer essentieel.

2. Goede leesbaarheid
Probeer alle teksten op je website in eenvoudig te begrijpen taal te schrijven. Je doel is niet met je vocabulair te pronken. Je wilt dat jouw doelgroep het makkelijk begrijpt en de informatie goed overkomt. Wanneer je dat voor elkaar krijgt, heb je pakkende teksten die graag gedeeld worden.

3. Blog
Start een weblog. Probeer hier regelmatig op te schrijven. Kies een vaste dag uit en schrijf een informatief en relevant artikel. Met het delen van kennis win je het vertrouwen van je bezoekers en zullen ze terugkomen. Deze vaste bezoekers zullen eerder geneigd zijn om je artikel te delen met hun kennissen, vrienden of bezoekers van hun eigen website. Met goede content zorgt je er dus voor dat andere mensen backlinks (een link terug naar je website) voor je website verzorgen.

4. Laat je bezoekers linkbuilding voor je doen
Zorg ervoor dat er genoeg mogelijkheden zijn voor jouw bezoekers om de informatie op jouw site te kunnen delen via social media. Er zijn diverse handige toevoegingen of plugins op het internet te vinden die social media integreren binnen je website. In combinatie met de kwalitatieve artikelen die je iedere week schrijft, zal dit jou gegarandeerd links op gaan leveren!

5. Zelf linken om links te krijgen
Link naar anderen! Dit is een goede manier om onder de aandacht te komen bij deze website eigenaars. Zij zullen opmerken dat jij linkt naar hun website, met bijvoorbeeld Google analytics. Wanneer dit een positief artikel is, wordt dit uiteraard gewaardeerd. Je zult niet van iedereen een wederdienst kunnen verwachten, maar het zal zeker effect hebben in je campagne.

6. Handige tools
Zorg voor hulpmiddelen en tools die handig zijn voor je bezoeker. Wat dacht je bijvoorbeeld van een BMI meter of een hypotheekcalculator-script? Zodra je handige tool opgemerkt wordt door je bezoeker, zal hij/zij dit graag willen delen.

7. Top lijstjes en tips
Start een lijst met tips, zoals de lijst die je nu aan het lezen bent. Mensen vinden dit soort lijsten enorm handig en zullen dit dan ook zeker belonen. Je kunt er ook voor kiezen om een lijst te maken met de beste informatieve websites over jouw onderwerp. Je zou dan ook de website-eigenaren een berichtje kunnen sturen met de mededeling dat jij hun website hebt opgenomen in het overzicht. Dit zal zeker gewaardeerd worden met een mooie backlink!

8. Start een online community
Het opbouwen van een online community kost tijd. Maar een goede community leeft, er wordt veel kennis gedeeld en gesproken over jouw onderwerpen. Een online community zal dus ook content voor jou gaan produceren. Hiermee zul je beter gevonden worden en je zult er vast en zeker ook een hoop links bij krijgen voor je linkbuilding campagne.

9. Wees anders
Zorg voor verrassing. Probeer met interessant nieuws te komen of een artikel waarbij iets aan de kaak wordt gesteld op basis van onderzoek. Mensen houden ervan om een keer wat anders te lezen dan normaal. Denk aan een interview, onderzoek, leuk filmpje of een infographic.

10. Laat je bezoekers participeren
Nodig je bezoekers uit om te schrijven! Veel mensen vinden het erg leuk om een blog te schrijven. Natuurlijk willen ze hun eigen blogartikel promoten, dus zullen ze het bericht willen delen. Daarnaast verzorgen zij nieuwe content voor jouw website!

Off page linkbuilding tips

11. Links ruilen
Ruil links met relevante partners. Veel mensen denken dat dit tegenwoordig niet zinvol meer is, maar het tegendeel is waar! Indien je een link ruilt met kwalitatieve, relevante partners, is het zeker nuttig. Tevens hebben veel websitebeheerders ook andere domeinen in beheer waar vandaan gelinkt kan worden en dit zal sterker zijn dan een normale linkruil.

12. Laat je stem overal horen
Participeer in community´s en forums. Het is hierbij belangrijk dat deze hetzelfde onderwerp en doelgroep hebben als je eigen website. Dit kan leiden tot meer bezoekers, verhoogde geloofwaardigheid en daarmee meer kans op goede links. Ook kun je een link toevoegen in het onderschrift / signature. Let op: Ga geen spam berichten plaatsen. Dit zal je zeker niet gaan helpen bij het krijgen van goede resultaten in een linkbuilding campagne.

13. Deel je artikelen
Voeg je artikelen toe aan nieuwswebsites zoals nujij.nl. Probeer echter wel een goed artikel te schrijven, zonder commerciële insteek. Anders zal het hier niet worden toegelaten.

14. Beoordeel producten en diensten
Laat reviews achter op websites. Heb je een product of dienst gekocht en je ziet dat de websitebeheerder gebruik maakt van zogenaamde testimonials, dan is het slim om er ook één te laten plaatsen. In ruil voor de moeite kun je een link onder je geplaatste commentaar plaatsen. Een win / win situatie lijkt me zo!

15. Schrijf een persbericht
Het is belangrijk dat je bij een persbericht zo objectief en nieuwswaardig mogelijk schrijft. Indien je niet zo´n vaardige schrijver bent, is het verstandig om dit uit te besteden. Verzamel zoveel mogelijk interessante media, journalisten en blogs en stuur het persbericht door. Laat het niet overkomen alsof dit automatisch verstuurd is. Hoe persoonlijker je een mail richt aan een persoon, hoe eerder de kans is dat ze je persbericht ook daadwerkelijk serieus nemen.

16. Slim kopen van links
Koop nuttige links op relevante websites. Koop geen rommel, zoals spam of links op websites van slechte kwaliteit. Probeer te kijken naar particuliere aanbieders die plekken verkopen websites die relevant zijn voor jou. Kijk naar de kwaliteit van linkbuilding en relevantie!

17. PDF en powerpoint presentatie delen
Maak van je artikels een PDF of Powerpoint presentatie en post ze op document sharing websites zoals: scribd.com. Vergeet niet om links in je artikels op te nemen.

18. Schrijf ergens anders!
Doe eens aan gastschrijven. Hierbij schrijf je artikels op een webblog van iemand anders. Probeer nuttige artikels te schrijven op diverse blogs. In ruil hiervoor krijg je een linkje bij de informatie over de auteur (author box). Zeer goede linkbuilding tip om relevante en kwalitatieve links te krijgen.

19. Interview een autoriteit in je branche
Probeer een interview te regelen met een persoon die algemeen bekend is bij jouw doelgroep. Niet alleen vinden mensen dit interessant en zullen ze hier naar toe linken, maar ook voor de geïnterviewde is dit iets om trots op te zijn. Hij zal de link misschien ook wel op zijn/ haar website plaatsen.

20. Start een affiliate programma
Indien je een webwinkel hebt of producten online verkoopt, is het aan te raden om een affiliate programma op te zetten. Het zorgt natuurlijk voor meer sales en kan als een essentieel marketing instrument worden beschouwd, maar je zult ook veel backlinks gaan genereren. Men zal namelijk naar jouw producten gaan linken. Tevens zal er ook promotie worden gemaakt ten behoeve van jouw producten.

Heb je vragen over deze tips? Neem dan contact op met ons.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!