10 tips om meer bezoekers te krijgen met een filmpje op Youtube

Zoals velen van jullie wel weten is Youtube het grootste videokanaal op het internet. Dagelijks worden er miljoenen filmpjes geupload en kijken er miljoenen mensen naar deze filmpjes. Deze mensen gebruiken Youtube voor entertainment, actualiteit, productinformatie, maar ook om kennis op te doen. Youtube is daarom ook een geweldig medium om in te zette voor je bedrijf. Maar hoe zet je succesvol Youtube in? Geen zorgen! Wij helpen je een klein handje met onze tips & tricks. Hieronder hebben wij een aantal punten geplaatst welke jij kunt gebruiken als je een filmpje op YouTube wilt plaatsen.

 • Tip 1: Vermeld je actualiteit in de titel!
  Heeft het filmpje dat je gemaakt hebt te maken met actualiteit? Meld dit dan in de titel van je filmpje door duidelijk de datum toe te voegen. Dit trekt bij een buzz of hype zeer snel zeer veel extra bezoekers.
 • Tip 2: Verwerk een watermerk met je eigen logo, (bedrijfs)naam en de URL in het filmpje.
  Er zijn diverse simpele videobewerkingspakketten op de markt waarmee dit eenvoudig gedaan kan worden. Op deze manier ziet iedere bezoeker je naam en URL en krijg je daardoor naamsbekendheid en bezoekers naar je website.
 • Tip 3: Geef het filmpje een duidelijke (unieke) beschrijving.
  Google indexeert de inhoud van de film zelf (nog) niet en moet het doen met de handmatig ingevoerde beschrijving. Hoe uitgebreider de beschrijving, hoe beter! Voordat je begint met het schrijven van de beschrijving is het belangrijk dat je begint met de volledige url van je website. Bezoekers zien die URL altijd direct rechts naast het filmpje.
 • Tip 4: Zorg voor een geschikte thumbnail.
  Als je na het uploaden van een filmpje naar de optie ‘Bewerken’ gaat, dan kun je bij de optie videominiatuur de meest geschikte thumbnail selecteren. Dit is het plaatje dat Google gebruikt in de natuurlijke resultaten. Als iemand op een bepaald onderwerp zoekt waarbij jouw video mogelijk relevant is, dan toont Google de door jou geselecteerde thumbnail. Kies hier dus een goede afbeelding die direct weergeeft waar het filmpje over gaat.
 • Tip 5: Voeg aantekeningen toe.
  Via de functie ‘Editor voor aantekeningen’ kun je een aantekening toevoegen aan je video. De box kun je zo plaatsen dat er alleen maar 1 regel tekst bovenaan de video wordt getoond. Hier kun je slim gebruik van maken door bijvoorbeeld naar andere populaire (eigen) video’s te linken (videolink).

Youtube

 

 • Tip 6: Reageer actief op andere filmpjes.
  Om veel verkeer naar je eigen filmpje te krijgen is het belangrijk om zelf ook actief te zijn op YouTube te reageren op andere filmpjes. Wanneer je bij je eigen filmpje aan de rechtkant kijkt, zie je allemaal gerelateerde items en vaak de meest populaire filmpjes met het hoogste aantal views. Als je hier een videoreactie plaatst dan wordt jouw video als reactie op de video van de ander getoond. De eigenaar van het filmpje moet hier wel mee akkoord gaat; hij wordt hierover bericht. Je kunt ook altijd nog contact leggen met de eigenaar en vragen of je tegen een kleine vergoeding een linkje naar jouw website in zijn beschrijvingsveld mag plaatsen.
 • Tip 7:  Geef de bezoekers de mogelijkheid om een reactie op je filmpje te geven.
  Het is hierbij wel belangrijk dat je dit goed bijhoudt en zo nodig anticipeert op vragen of reacties.
 • Tip 8: Verspreid je Youtubefilmpje bij relevante onderwerpen.
   Zoek binnen Google op het onderwerp van je filmpje en probeer op Blogs, forums en andere plekken te reageren met het linkje (of duidelijke verwijzing) naar het filmpje. Het gewoon plaatsen van linkjes naar je eigen website zien mensen vaak als spam. Echter als je laat zien dat het om een youtube filmpje gaat ( onafhankelijk ), dan zijn mensen toch snel geneigd om deze link te klikken om het filmpje te bekijken. Vervolgens kun je er door de vorige tips ervoor zorgen dat ze toch naar je website gaan voor meer informatie.
 • Tip 9: Maak je YouTube filmpje niet te lang.
  De aandacht is na maximaal 2 minuten nog maar minimaal. Heb je een langer filmpje, maak er dan meerdere delen van. Elke deel uniek optimaliseren; dus een unieke beschrijving, unieke labels etc. Zo word je op deze specifieke onderwerpen ook sneller gevonden.
 • Tip 10: Gebruik juiste zoektermen.
  Het is van essentieel belang dat je de juiste zoektermen gebruikt voor het filmpje. Plaats je in je bezoeker die informatie over jou onderwerp zoekt. Waar zoekt deze persoon op? Deze zoektermen moet je vervolgens in je titel, beschrijving verwerken. Een extra tip is om voor of achter deze zoekterm het woordje: video of filmpje te plaatsen. In Google wordt vaak de naar de combinatie ‘video + onderwerp of filmpje over onderwerp’ gezocht.
 • Bonus tip!
  Zorg ervoor dat je in de eerste 10 seconde duidelijk de aandacht weet te wekken in je filmpje. Is deze na 10 seconde nog niet gewerkt? Dan is de kans groot dat je bezoekers het filmpje wegklikken en niet meer bekijken.

Ben je naast Youtube filmpjes voor je bedrijf, ook geintresseerd in andere mogelijkheden van internet marketing, of eventueel het verbeteren en vernieuwen van je website? Laat je gegevens achter bij ons offerte formulier, en ontvang vrijblijvend en gratis, een snelle indicatie van mogelijkheden en prijzen!

 

Dit artikel is geschreven in  juni 2010

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!