10 redenen om mee te gaan in de social media hype


Social media, er is geen ontkomen aan. Iedereen kent het en iedereen heeft er wel eens van gehoord. Denk bijvoorbeeld aan Twitter, Facebook of LinkedIn. 5 van de 10 meest bezochte websites wereldwijd zijn social media websites. En dat te bedenken dat het 2 jaar geleden nog helemaal niet zo’n hype was. Alles gaat tegenwoordig over een social media website. Wat je aan het doen bent, waar je bent en waar je je mee bezig houdt. Natuurlijk een perfecte kans voor bedrijven daarop in te spelen. Alles wordt bijgehouden en grote marktonderzoeken worden op basis van die gegevens uitgevoerd.

Bedrijven socializen er dan ook lustig op los, wat heel slim is want zo’n social media platform biedt namelijk veel kansen je diensten of producten aan potentiëlen klanten te presenteren, een bepaalde doelgroep aan te spreken of relaties te onderhouden en netwerken op te bouwen. Toch zijn er bedrijven die er niet aan meedoen, omdat ze vaak niet weten waar de kansen liggen. Uit een onderzoek van het bedrijf Access Markets International Partners is gebleken dat bijna 70% van de kleine en middelgrote bedrijven gebruik maakt van social media zoals Twitter, Linkedln en Facebook. Wat maakt het voor een bedrijf zo aantrekkelijk om social media te gebruiken? Hieronder staan 10 redenen waarom social media voor je bedrijf een goede zet is.

Merkherkenning

Social media vergroot het bereik van je merk of product. Consumenten zullen jouw merk- of productnaam eerder herkennen als ze het al eens voorbij hebben zien komen. Op deze manier vergroot je het gedrag en aankoop.

Merk Monitoring

Als je gebruik maakt van social media kan je (potentiële) klanten beter volgen door te luisteren wat zij over jouw merk of product zeggen. Zo weet je hoe mensen over jouw product/merk denken en maakt het het makkelijkerom snel te reageren om negatieve feedback. Fouteinformatie kan je nog corrigeren.

Forward-Thinking

Social media kunnen op elk moment van de dag worden raad gepleegd. Tegenwoordig hebben veel mensen ook
mobiel internet, waardoor het social media gebruik nog meer toe neemt. Als jouw bedrijf een imago wil uitstralen of mee wilt doen aan de laatste technologische vooruitgangen is social media een pré.

Nieuwe klanten zoeken via volgers/vrienden

Het is belangrijk om regelmatig je volgers en vrienden te updaten op social media platforms. Dit zorgt ervoor dat je volgers geïnteresseerd raken in jouw merk of product. Zij kunnen jouw merk of product dan weer doorverwijzen aan hun volgers of vrienden.

Klanten werven via bedrijfsprofiel

De perfecte manier om social media gebruikers op de hoogte te stellen van het laatste nieuws rondom het bedrijf of product is een bedrijfsprofiel. Het is belangrijk om met regelmaat posts of updates te plaatsen om je volgers en vrienden scherp te houden. Wanneer potentiële klanten jouw bedrijfsprofiel zien, gaan ze jou zien als expert op het gebied van de bedrijfstak.

Genereer website traffic

Je kunt extra traffic richting je website genereren door het regelmatig updaten van je social media accounts waarin je terug linkt naar je website.

Links voor SEO

Veel social media websites gebruiken nofollow tags. Deze tags beperken de waarde van de uitgaande link die op hun platform staan. Deze nofollow links plaats je op social media sites in een bericht. Deze tags zorgen voor lezers die deze weer opnemen in hun eigen website of blog.

Verhoog je Zoekmachine ranking

Social media websites scoren vaak erg hoog in zoekmachines. Door gebruik te maken van keywords (zoekwoorden) op je social media profiel scoort je profiel hoger in de zoekmachine, wat weer resulteert in meer bezoekers naar je social media profiel én je website.

Geïntegreerde social media zoekresultaten

Zoekmachines, zoals Google en Bing, zijn erg geïnteresseerd in social media. In de zoekresultaten van deze zoekmachines worden social media updates weergeven. Video’s van bijvoorbeeld YouTube kunnen makkelijk worden geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Niche marketing

Niche marketing is het proces van het vinden en bedienen van kleine, maar potentiële winstgevende marktsegmenten. Sociale media sites geven je de mogelijkheid om deze segmenten te bereiken. Door bijvoorbeeld op meerdere netwerken actief te zijn kun je je per netwerk met specifieke zoekwoorden richten op verschillende niches.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!