Magento en Hotjar combineren: zo implementeer je het

Magento en Hotjar: er was een tijd dat het CMS en de mousetrackingtool niet echt hand in hand gingen. Hotjar, dat een typisch voorbeeld is van een zogenoemde ’third party iframe’, deed niet wat het moest doen vanwege een bug in Magento 2.2.3, zo meldde Hotjar in januari 2019. Niet echt bevorderlijk voor een goede combinatie tussen Magento en Hotjar dus. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en lijkt het wel mogelijk om het duo met elkaar te verenigen. Hoe je dat doet? Best4u legt het voor je uit op deze pagina.

Stap 1: Mageplaza installeren

Magento en Hotjar goed met elkaar kunnen combineren, start met het installeren van Mageplaza. Dit is een hulpmiddel van Magento, waarmee je extensies gemakkelijker kunt laten werken. Het downloaden van Mageplaza is geheel kosteloos, die wereldwijd al miljoenen keer gedownload is. Als dit gelukt is, zoek je de Google Tag Manager extensie op. Met behulp van deze extensie krijg je een container ID, die ook wel te boek staat als een GTM-code. Vervolg deze stap met het oproepen van de instellingen van Tag Manager binnen de Magento omgeving. Hier vul je de GTM-code in en geef je akkoord op het gebruik van de module.

Account aanmaken

De volgende stap op weg naar een goede wisselwerking tussen Magento en Hotjar is het aanmaken van een account in Hotjar. Maak op basis van je wensen een keuze tussen het basis, professionele of business account.

Tracking code toevoegen

Daar eenmaal mee klaar, is het tijd om de tracking code van Hotjar te implementeren in de ‘header’ van je website. Roep de back-end op en plak het script daar waar detag begint. Je hebt nu de basis gelegd voor een goede combinatie tussen Magento en Hotjar.

Beginnen met opnemen

Als je alle stappen doorlopen hebt, kun je starten met het recorden van bezoekersgedrag met Magento en Hotjar. Bepaal in je settings nog wel even wat de grootte van je opname is. Deze stel je af op het aantal bezoekers van je website. Voor grotere webshops gebruik je 2000 of meer, kleinere domeinen hebben voldoende aan 1000.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!