Afweging: Pagebuilder of Gutenberg?

Zodra Best4u een WordPress voor je heeft ontwikkeld, kan onze hosting & support afdeling jou blijven bijstaan op de momenten dat jij dat prettig vindt. Echter ben jij wel degene die vanaf dat moment leidend bij het inkleden van nieuwe pagina’s, waarbij je een beroep doet op een reguliere pagebuilder of Gutenberg. Als je je webshop laat bouwen bij Best4u, krijg je standaard een website met Gutenberg. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat een pagebuilder of Gutenberg eensluidend zijn, maar er zijn wel degelijk afwijkingen tussen de twee opties. In dit blog licht Best4u de verschillen tussen een pagebuilder en Gutenberg voor je uit!

Standaard

De eerste wetenswaardigheid over Gutenberg, is het feit dat deze standaard is ingebouwd bij iedere ondernemer die een WordPress website tot zijn beschikking krijgt. Dat wil zeggen: als je een pagebuilder tot je beschikking wilt krijgen, dien je een plugin te installeren. Het risico dat hieraan kleeft is dat hij niet helemaal goed aansluit op WordPress. Daar hoef je niet bang voor te zijn bij Gutenberg, want de laatste versies worden altijd grondig onderworpen aan tests.

Snelheid

De vele opties binnen de page builders gaan ook gepaard met een groot nadeel: de snelheid. Deze gaat namelijk verloren, omdat er veel (onnodige) code wordt meegebracht. Hier hoef je bij Gutenberg niet voor te vrezen, omdat het hier simpel maar daadkrachtig gehouden is. Alle blokken werken dan ook afzonderlijk van elkaar, zonder al te veel moeite te hoeven doen.

Live bewerkingen

Vind je het irritant dat je niet direct kunt zien wat je wijzigingen tot gevolg hebben? Als je voor een page builder kiest, dan kun je de updates die je op dat moment doet, direct terugzien in de liveomgeving zonder een voorbeeld op te roepen. Dit scheelt een hoop tijd!

Vormgeven

Bij Gutenberg heb je een aantal vormgevingsmogelijkheden. Zit je eraan te denken om de Gutenberg editor uit te breiden? Dan kun je deze toevoegen in een CSS. Aangezien het als leek niet bijster makkelijk Als je de volgende stap wilt zetten met een Gutenberg editor, dan dien je te gaan pielen in CSS. Niet bijster makkelijk als je weinig technische kennis in huis hebt. Indien je hier een beroep op wilt doen, kan Best4u jou hierbij helpen. Pagebuilders zijn van zichzelf vaak al voorzien van fonts, lettergroottes e.d.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!