Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

Betere resultaten dankzij een online concurrentieanalyse

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

>> Gepost op: 23 december, 2016 in Algemeen, Blog, Google, Kennisbank, Kenniscentrum

“Hoe komt het dat Jansen B.V. (fictieve bedrijfsnaam) boven mij staat in de zoekresultaten?”

Het is een veelgestelde vraag in de eerste gesprekken die ik als online strateeg met klanten heb: waarom doet de concurrent het beter? Dit kan met veel factoren te maken hebben. Zo kan het zijn dat de concurrent bijvoorbeeld:

 

  • een betere technisch geoptimaliseerde website heeft;
  • betere of relevantere content heeft geschreven;
  • meer autoriteit heeft op een bepaald onderwerp;
  • een websitepagina heeft die beter functioneert voor de bezoekers.

In dit artikel gaan we niet in op alle factoren die zoekmachines belangrijk vinden. Mocht je die overigens wel willen weten dan kun je hier een artikel vinden over 200 verschillende ranking factoren van Google. Het is dus nog een hele klus om net die ene factor te vinden die ervoor zorgt dat de website van de concurrent beter scoort dan de jouwe.

Laten we ons in dit artikel focussen op hoe we een concurrerende website kunnen gebruiken voor ons eigen succes.

Vaak start ik met een online concurrentieanalyse om te bepalen op welke zoekwoorden de concurrent scoort in vergelijking tot de eigen website(s). Dit kan bijvoorbeeld met software als Semrush of Ahrefs. Met deze softwaretools kunnen we op eenvoudige wijze een export genereren van alle top 100-posities van de concurrent en een analyse van welke websites op zoekwoorden ranken waarop jij ook rankt. In onderstaande afbeelding zie je ter illustratie een snelle online concurrentieanalyse van concurrenten van kpn.com.

online concurrentieanalyse kpn

De totale concurrentielijst kwam in dit geval uit op meer dan 26.000 verschillende websites met vergelijkbare zoekwoorden als die KPN gebruikt. Dit is per branche verschillend.

Wat kunnen we met deze concurrerende websites?

Op basis van deze online concurrentieanalyse kunnen we onder andere bekijken op welke zoekwoorden de concurrent beter scoort dan jij. Ook geeft het vaak interessante opties voor zoekwoorden waaraan jij nog niet hebt gedacht. De concurrent heeft hier wellicht wel aan gedacht én er een goede contentpagina over geschreven. Er blijkt ook nog eens meer dan 500 keer per maand gezocht te worden op dat zoekwoord. Dit brengt ons op ideeën! Beter goed gejat dan slecht bedacht, luidt het spreekwoord immers…

Schrijf beter dan je concurrent

Nu we weten op welk zoekwoord de concurrent beter scoort kunnen we een vergelijkbaar artikel schrijven, maar dan beter. Op gebied van content zijn er tal van ranking factoren waar Google naar kijkt. De kans is groot dat het artikel van de concurrent niet meer helemaal up-to-date is. Op de volgende punten kunnen wij een inhaalslag maken:

  • Een langer artikel schrijven met meer content;
  • Een actueler artikel schrijven, het artikel van de concurrent kan gedateerd zijn;
  • Meer verrijkende content gebruiken zoals videomateriaal, foto’s, opsommingen etc.

Door een beter artikel te schrijven krijgen wij van zoekmachines als Google of Bing een betere waardering voor ons artikel dan de concurrent krijgt. Wij hebben immers ons best gedaan om de zoeker nóg betere content te bieden.

Autoriteit vergelijken met een online concurrentieanalyse

Ten tweede vergelijk ik de autoriteit van de concurrent. Deze autoriteit kunnen we namelijk ook gebruiken om zelf beter te worden. Met een softwarepakket als Majestic kun je alle backlinks analyseren die naar jouw website of naar die van de concurrent gaan. Om bij het voorbeeld van kpn.com te blijven: hieronder zie je een uitdraai van de verschillende sectoren en de hoeveelheid links die naar de website van kpn gaan.

online concurrentieanalyse

Op basis van deze backlinks kunnen we analyseren op welke websites met een hoge autoriteit de concurrent staat en hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen. Staan ze hier bijvoorbeeld met een advertentie, goed blogartikel, nieuwsartikel of hebben ze een samenwerking met deze website? We kunnen op basis van de sterke websites kijken of wij, aangezien wij immers in een vergelijkbare branche zitten, ook op deze websites een backlink kunnen genereren of, beter zelfs, vervangen.

Misschien loopt er namelijk wel een linkje naar een niet meer bestaande pagina van de concurrent of gaat er een link naar een gedateerd artikel van de nieuwe mobiele telefoons van KPN. Dit geeft ons een kans om deze pagina aan te maken en de websitebeheerder aan te geven dat hij een dode link of een gedateerde verwijzing op zijn website heeft. Wij hebben dan net een nieuwe pagina aangemaakt met de nieuwe mobiele telefoons van nu. De websitebeheerder is dan waarschijnlijk snel bereid om zijn link te wijzigen naar onze website. Op die manier hebben we dus een (sterke) link van de concurrent afgesnoept die nu waarde doorgeeft aan onze website.

Conversiemogelijkheden

Tot slot kunnen we de concurrent gebruiken om te analyseren of hij interessante conversietechnieken of interessante website-informatie biedt. Wellicht kunnen wij hier weer iets beters op maken. Zit er bijvoorbeeld een selectiemodule op de website om snel te kijken welke schoenen bij je passen, een waardebepalingstool voor de auto die je wilt inruilen of een configurator waarmee je zelf kunt bepalen welke laptop het beste bij je past? Samengevat: we kijken naar welke website de beste gebruikerservaring biedt. Naast het genereren van verkeer is het namelijk ook belangrijk om bezoekers interessante informatie en mogelijkheden te bieden zodat ze graag op je site verblijven én naar je gaan verwijzen. Ook hier kunnen we de concurrent weer voor gebruiken.

Het moet altijd beter…

Conclusie van dit artikel: eigenlijk ben je altijd aan het kijken hoe je het beter kunt doen dan de concurrent. In feite werkt de SEO wereld ook zo. Wil je de concurrent een stapje voor zijn, dan zal je jezelf continu moeten verbeteren. En werkt het niet in elke branche zo? Overal zie je concurrenten strijden om het bieden van een beter, sneller of goedkoper product. In sommige branches is dat echter wat lastiger geworden dan in andere branches. Hierdoor is SEO soms al niet meer de beste strategie voor jou en moeten we kijken naar andere mogelijkheden om verkeer te genereren. Gelukkig groeien de online mogelijkheden ook continu en zijn er altijd wel mogelijkheden te vinden om online resultaat te boeken. En bedenk dat je gelukkig niet altijd de beste hoeft te zijn om een goede boterham te verdienen.

 

Steven

Steven

Als online strateeg bij Best4u ben ik dagelijks bezig met het opdoen van kennis, zodat ik naast het aanbieden van online oplossingen, ook kan meedenken met jou als ondernemer om je te helpen bij het maken van de juiste 'online' keuzes.
Wat zijn de gemiddelde kosten van een maatwerk website?

Gemiddeld kost een maatwerk site tussen de 1500 en 3500 euro. Dit is op basis van maatwerk ontwerp voor minimaal 2 pagina’s. Meestal wordt de home en een vervolgpagina ontworpen waarmee de rest van de site kan worden ingericht. Bereken hier de prijs van een nieuwe website.

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een website?

Een website kan al binnen een week ontwikkeld worden. Normaal gesproken zijn de gemiddelde oplevertermijnen tussen de 2 en 4 weken voor een maatwerk website. Een thema site kan vaak al binnen 1 tot 2 weken worden ontwikkeld.

Passen de websites van Best4u binnen mijn huisstijl?

In principe kunnen wij elke site bouwen binnen jouw huisstijl. Of je nou kiest voor een design product of voor volledig maatwerk gaat, we kunnen jou huisstijl altijd op een goede en professionele manier verwerken. Meer informatie over onze websites en webshops vindt u hier.

Welk cms moet ik willen gebruiken voor mijn website?

Bij Best4u adviseren wij het gebruik van WordPress. Waarom? WordPress is gratis, eenvoudig in gebruik en scoort erg goed in de zoekmachines. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld!

Hoe belangrijk is mobiel vriendelijkheid / Responsive lay-out?

Extreem belangrijk. Niet alleen omdat het meeste verkeer via mobiel op je site komt, ook voor de scores in de zoekmachines is deze werking erg belangrijk. Bij Best4u is iedere site standaard volledig responsive opgebouwd.

Wordt mijn website goed gevonden in Google als deze bij jullie is gemaakt?

Jazeker, de website en het CMS zijn technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Tevens leveren we je binnen WordPress verschillende tools die je verder op weg helpen hiermee.

Als ik vragen heb of hulp wil bij het aanpassen van mijn site na de tijd?

Wanneer je bij ons een support en security pakket afneemt helpen we je geheel gratis met het  doen van aanpassingen in je site. We houden hem daarbij ook nog up to date en zorgen dat deze altijd veilig gehost wordt.

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.