• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

9 van de 10 bedrijfswebsites slecht beveiligd

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

ssl certificaat

>> Gepost op: 26 januari, 2017 in Algemeen, Blog, Kennisbank, Kenniscentrum

Uit onderzoek van MKB Servicedesk en SIDN (beheerder van het .nl domein) blijkt dat bijna 90% van de Nederlandse bedrijfswebsites de beveiliging niet goed op orde heeft. Deze websites hebben geen SSL-encryptie (te herkennen aan het ‘slotje’ in de adresbalk en aan https:// voor de URL), wat betekent dat bezoekers veiligheidsrisico’s lopen. Hun privacygevoelige gegevens worden op deze websites niet goed beveiligd.

MKB Servicedesk en SIDN hebben de bijna 780.000 zakelijke .nl-websites geanalyseerd (exclusief webshops). Hiervan verwerken bijna 429.000 bedrijfswebsites gevoelige data, en daarvan gebruikten iets meer dan 367.000 websites geen enkele vorm van SSL-encryptie.

Het belang van een SSL-certificaat

Als webshop- of website eigenaar ben je verplicht om persoonsgegevens te beveiligen volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dit kan door middel van een SSL-certificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie versleuteld wordt verzonden, zodat je bezoekers zich geen zorgen hoeven te maken over hun privacygevoelige gegevens. Dit wekt vertrouwen én zorgt voor een betere conversie. Het belang van een SSL-certificaat is dus groot.

Je kunt je wel voorstellen dat steeds meer ondernemers die geen SSL-encryptie hebben hierdoor omzet zullen mislopen. De Nederlandse websitebezoeker wordt zich – gelukkig – steeds bewuster van de eventuele gevaren op het internet en zal een website zonder SSL-certificaat niet meer als betrouwbaar beschouwen. Ook Google ‘straft’ websites zonder SSL-encryptie door ze een lagere positie te geven in de resultaten van de zoekmachine. Chrome en Firefox waarschuwen gebruikers sinds 1 januari 2017 als de verbinding ‘onveilig’ is, wat ervoor zorgt dat bijna alle gebruikers de site verlaten.

Bij Best4u stellen we veiligheid voorop. Daarom voorzien we sinds mei 2016 alle WordPress websites van onze klanten van een SSL-certificaat. Als ondernemer met website of webshop kun je hier namelijk niet meer omheen. Deze infographic maakt het belang van een SSL-certificaat overzichtelijk.

9 van de 10 bedrijfswebsites slecht beveiligd

Kies voor veiligheid

Weten wat Best4u voor jou kan betekenen? Onze adviseurs vertellen jou graag meer over de mogelijkheden. Zo kun je je WordPress website op één van onze servers onderbrengen zodat je verzekerd bent van een goede beveiliging én een SSL-certificaat. Neem contact op voor meer informatie.

Eline

Eline

Teksten en woorden inspireren mij enorm. Dagelijks ben ik bezig met het zoeken naar de juiste woorden om de boodschap van ons - als jouw online wegwijzer - optimaal aan jou over te brengen.