Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop

Het is Wereldstotterdag: 5 tips tegen een haperende website

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Bereken voor website Bereken voor webshop
pagina snelheid 5 tips

>> Gepost op: 22 oktober, 2019 in Blog, Website techniek, Wordpress

Niemand wordt vrolijk van een haperende of trage website. Ook zoekmachines zoals Google houden er niet van. De pagina snelheid behoort namelijk tot één van de kritieke punten waarop o.a. Google pagina’s beoordeeld. Vandaag, op Wereldstotterdag, is voor ons dan ook de uitgelezen kans om nog eens te delen hoe je de pagina snelheid kunt verbeteren. Stotteren vinden we hier geen probleem – neem vooral je tijd –, maar op een haperende, trage websitepagina gaan we niet zitten wachten.

Onder het mom van Wereldstotterdag geven we je in dit artikel 5 tips tegen een ‘stotterende’ website. Zo zorg je dat jouw website zeer snel en toegankelijk is en een betere rankingpositie krijgt.

Hoe verbeter je de pagina snelheid?

Pagina snelheid staat eigenlijk voor pagina laadsnelheid, de tijd waarbinnen een pagina geheel geladen is. Met andere woorden is dit de tijd die een webserver nodig heeft om de eerste byte met informatie binnen te sturen bij de browser.

Zoals ook voor stotteren geldt, is er niet één specifieke oorzaak te noemen waardoor een webpagina kan haperen en langzaam laadt. Er zijn verschillende facetten aan een pagina die je kan verbeteren voor een hogere pagina snelheid. Hieronder hebben we ze kort beschreven en uitgelegd hoe jij dit het beste kan aanpakken.

1. Verklein je afbeeldingen en schakel compressie in

Te grote afbeeldingen zijn funest voor de snelheid van je website. Gelukkig bestaan er handige tools waarmee je je afbeeldingen in een handomdraai kunt verkleinen. Gebruik bijvoorbeeld WP Smush om je afbeeldingen automatisch te comprimeren en te verkleinen. Verklein in principe alle CSS, HTML en JavaScript bestanden die groter zijn dan 150kb. Voor het reduceren van bestanden kun je Gzip gebruiken, voor afbeeldingen WP resmush.it.

Een verkleinde versie van een afbeelding kan al een behoorlijke boost opleveren voor de snelheid van je website, terwijl de kwaliteit van de afbeelding onveranderd blijft.

2. Verklein CSS, JavaScript en HTML

Je code optimaliseren kan ook de pagina snelheid sterk verbeteren. Verwijder hiervoor dingen als: code comments, onnodige codes, onnodige spaties, komma’s en andere onnodige tekens.

Vermijd tevens het veelvuldig gebruik van redirects. Deze zorgen er namelijk voor dat bij iedere redirect, de browser een nieuwe aanvraag stuurt naar de server. Verwijder daarom onnodige redirects en laat alleen het noodzakelijke staan. Een goede plugin hiervoor in WordPress is WP Rocket.

3. Gebruik browser caching

Browsers slaan standaard heel veel informatie op bij het bezoeken van een website. Dit gaat om informatie zoals afbeeldingen, stylesheets en JavaScript. Het opslaan van deze informatie vertraagt de pagina snelheid. Dit kun je verlagen door browser caching in te schakelen. Dit kun je inschakelen via de plugin WP Rocket. Je kunt hierin handmatig aangeven welke gegevens de browser wel en niet moet bewaren. Verlaag de hoeveelheid opgeslagen gegevens op je website om deze sneller te laten laden.

4. Verbeter de server response

Soms vertraagt je server de website. Een ideale server reactie ligt onder de 200ms. Zit jouw server reactie hierboven, check dan bij de hostingpartij wat er mis kan zijn. Oorzaken zijn vaak hosting in het buitenland, een trage server van je hosting of een fout bij de hostingpartij.

5. Kijk naar de concurrent

Belangrijk om te onthouden is dat Google jouw website een bepaalde ranking geeft op basis van de vergelijking met andere websites die zich op dezelfde keywords richten. Het zou dus je doel moeten zijn om een snellere website te hebben dan concurrenten die met dezelfde keywords werken.

Door met je mobiele telefoon te zoeken naar het keyword dat voor jou van belang is, kun je de snelheden van verschillende concurrenten vergelijken en heb je een beter beeld van de gemiddelde snelheidsscore die voor jou van belang is. Ga daarom altijd specifiek te werk en vergelijk jezelf niet met de allersnelste rakkers van het internet (mits die dezelfde keywords hanteren als jij doet, natuurlijk).

Waarom is de pagina snelheid zo belangrijk?

Een langzame pagina heeft een negatieve invloed op de gebruiksvriendelijkheid van de website. Je kent het vast zelf wel, als een pagina traag laadt, klik je vaak terug en kies je een ander website. Een mobiele surfer die op jouw website in de zoekresultaten van Google klikt en vrij snel weer terugkeert naar Google, zorgt ervoor dat Google een negatief gebruikerssignaal associeert met jouw website. En als jouw mobiele website traag is, dan is de kans groot dat een bezoeker daadwerkelijk snel weer terugkeert naar de resultatenpagina in Google.

Dat kan dus funest zijn voor je rankingpositie. Het is zonde om hiermee bezoekers te verliezen én een lagere rankingpositie te krijgen van Google. De zoekmachine heeft namelijk altijd als doel om zijn gebruikers te voorzien in optimaal gebruiksgemak en de ervaring van de bezoeker continu te verbeteren. Omdat mobiel internetverkeer tegenwoordig niet meer weg te denken is uit het online landschap, richt Google zich meer en meer op de responsiveness van websites.

Meer weten over de mobiele snelheid van je website?

Onze experts zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen je nog veel meer vertellen over de snelheid van je (mobiele) website. Schroom dan ook niet om eens een mailtje te sturen (support@best4u.nl) of te bellen (0575 512 125) als je hier vragen over hebt of hulp wenst.

 

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u

Wat zijn de gemiddelde kosten van een maatwerk website?

Gemiddeld kost een maatwerk site tussen de 1500 en 3500 euro. Dit is op basis van maatwerk ontwerp voor minimaal 2 pagina’s. Meestal wordt de home en een vervolgpagina ontworpen waarmee de rest van de site kan worden ingericht. Bereken hier de prijs van een nieuwe website.

Hoe lang duurt de ontwikkeling van een website?

Een website kan al binnen een week ontwikkeld worden. Normaal gesproken zijn de gemiddelde oplevertermijnen tussen de 2 en 4 weken voor een maatwerk website. Een thema site kan vaak al binnen 1 tot 2 weken worden ontwikkeld.

Passen de websites van Best4u binnen mijn huisstijl?

In principe kunnen wij elke site bouwen binnen jouw huisstijl. Of je nou kiest voor een design product of voor volledig maatwerk gaat, we kunnen jou huisstijl altijd op een goede en professionele manier verwerken. Meer informatie over onze websites en webshops vindt u hier.

Welk cms moet ik willen gebruiken voor mijn website?

Bij Best4u adviseren wij het gebruik van WordPress. Waarom? WordPress is gratis, eenvoudig in gebruik en scoort erg goed in de zoekmachines. Het is niet voor niets het meest gebruikte CMS ter wereld!

Hoe belangrijk is mobiel vriendelijkheid / Responsive lay-out?

Extreem belangrijk. Niet alleen omdat het meeste verkeer via mobiel op je site komt, ook voor de scores in de zoekmachines is deze werking erg belangrijk. Bij Best4u is iedere site standaard volledig responsive opgebouwd.

Wordt mijn website goed gevonden in Google als deze bij jullie is gemaakt?

Jazeker, de website en het CMS zijn technisch volledig geoptimaliseerd voor Google. Tevens leveren we je binnen WordPress verschillende tools die je verder op weg helpen hiermee.

Als ik vragen heb of hulp wil bij het aanpassen van mijn site na de tijd?

Wanneer je bij ons een support en security pakket afneemt helpen we je geheel gratis met het  doen van aanpassingen in je site. We houden hem daarbij ook nog up to date en zorgen dat deze altijd veilig gehost wordt.

Benieuwd hoeveel een nieuwe website kost?

Heb je al een bestaande website of webshop of wil je een compleet nieuwe site laten bouwen?

Wil je een uniek design of gebruik maken van 1 van onze designs?

Nieuwsgierig naar reeds ontwikkelde unieke design of naar onze designs? Ga dan naar onze showcases of bekijk de designs.

Wil je een website of webshop?

Wil je een website of webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

En hoeveel pagina's gaat je website krijgen?

En hoeveel producten krijgt je webshop?

Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 0 tot 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 10 tot 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 1.999

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 20 tot 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een uniek design met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf € 2.499

We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 0 - 10 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €599
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 10 - 20 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €699
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 20 - 50 pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: €899
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design website met 50+ pagina's.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke site voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke website zijn: vanaf €999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €3.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor een webshop met uniek design met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij 2 unieke designs voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een uniek ontwerp voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 1 - 50 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 50 - 250 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €1.999
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 250 - 500 producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: €2.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.
Jouw prijsindicatie:
Je hebt gekozen voor onze Design webshop met 500+ producten.
Dit houdt in dat wij op basis van het design voor jou gaan vormgeven en hier op basis van jouw huisstijl, kleuren en specifieke wensen een unieke shop voor maken.

De indicatie kosten voor een dergelijke webshop zijn: vanaf €1.499
We maken graag een duidelijke offerte voor je op! Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op voor een passende offerte.