• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zakelijke variant van Google+ op komst

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

>> Gepost op: 8 juli, 2011 in E-commerce, Google, Kenniscentrum

Sinds kort heeft Google haar eigen variant van Facebook geïntroduceerd. Met Google+ kun je je eigen profiel aanmaken en contacten toevoegen. Op Facebook heb je ook de mogelijkheid om als bedrijf een account aan te maken. Google is nu hard bezig om een zakelijke versie van Google+ te ontwikkelen.

Je contacten in Google+ kun je onderverdelen in verschillende ‘’Circles’’. Zo kun je een circle maken voor vrienden, familie, collega’s en andere groepen. Wanneer je iets wilt delen, kun je aangeven met welke circles je deze informatie wilt delen. Deze optie heeft Facebook ook, maar de circles van Google+ zijn een stuk gebruiksvriendelijker.

Een zakelijke variant kan bij een dergelijk platform natuurlijk niet uitblijven. Daarom is Google druk bezig met het testen van een zakelijke variant. Wanneer deze uitkomt? Product Manager Christian Oestlien vertelt in onderstaande video dat dit ‘’later in dit jaar’’ zal zijn.

Waarom de zakelijke variant nog zo lang op zich laat wachten? Google wil bedrijven een echt nuttig platform aanbieden. Ze willen bedrijven een ‘’unique experience’’ bezorgen. Deze zal dan ook duidelijk anders zijn dan de particuliere versie. Zo komt er de mogelijkheid om via Google+ verbinding te maken met AdWords. Daarnaast kun je je Twitter en Linkedin account koppelen aan Google+. Zo kun je weer gemakkelijk informatie verspreiden over verschillende kanalen.

Wanneer bedrijven gebruik kunnen gaan maken van Google+ blijft dus nog een beetje onduidelijk. Wel ben ik erg benieuwd hoe de strijd gaat verlopen tussen Facebook en Google+.

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *