Webdesign trends

Hoe ziet een website er anno 2015 uit?

Websites met een minimalistisch design zijn populair en niet alleen omdat ze er elegant uitzien. Een website met een minimalistisch design laad ook veel sneller, omdat het design van alle overbodige toeters en bellen is ontdaan. Bovendien wordt de aandacht van de bezoeker direct gevestigd op dat wat belangrijk is: de content van jouw website.

Minimalistische website onderscheiden zich op de volgende punten:

  • Typografie: simpele lettertypes
  • Kleurgebruik: minder kleuren, minder felle kleuren, overwegende zwart- wit- en grijstinten.
  • Witruimte: veel witruimte tussen website elementen
  • Afbeeldingen: meer gebruik van zwart-wit afbeeldingen of minder aanwezige kleuren

De belangrijkste voordelen!

1. Minimalistische websites laden sneller

Minimalistische websites maken minder gebruik van website elementen die druk leggen op de bandbreedte. Meestal doordat ze minder grafisch geweld vertonen. Het bijkomende voordeel is niet alleen dat ze minder resources van de server nemen maar dat een lage laadtijd een essentieel onderdeel is van een goede gebruikerservaring.

2. Minimalistische websites zijn makkelijker te ontwikkelen en te onderhouden

Een huisstijl creëren en bijhouden voor je eigen website is een tijdrovende klus. Doordat minimalistische websites eenvoudiger zijn zal het ontwikkelen van je website en het onderhoud er van door nieuwe communicatie uitingen minder lang duren.

3. Minimalistische websites leggen een optimale focus op content

De content van een website is veruit het belangrijkste onderdeel van alle website elementen. Doordat minimalisatische websites weinig opsmuk bevatten geven ze de website bezoeker beter de gelegenheid om informatie tot zich te nemen. Daarnaast geef je jezelf meer de mogelijkheid om, als je ergens de aandacht op wilt vestigen, dat op eenvoudige wijze te doen door bijvoorbeeld kleur te gebruiken (die afwijkt).

4. Minimalistische websites ogen professionele

Doordat minimalistische websites minder aanwezig zijn komen ze in het algemeen professioneler over dan websites die overstromen van het grafisch geweld.

5. Minimalistische websites zijn unieker

Een minimalistisch website ontwerp houdt niet een saai ontwerp in ontdaan van elke vorm van creativiteit. Juist niet. Door spaarzaam om te gaan met een aantal unieke, in het oog springende details valt een dergelijke website juist meer op dan de glossy versies.

Is het tijd om jouw website te voorzien van een redesign? Vraag eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!