• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De 5 populairste webbrowsers

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Webbrowser logo's

>> Gepost op: 8 februari, 2016 in Blog, Kenniscentrum

Een webbrowser? Wat is een webbrowser? Een veel gehoorde opmerking, terwijl bijna iedereen ze dagelijks gebruikt. Het is namelijk een computerprogramma dat wordt gebruikt om op internet je eigen of andere websites te bezoeken. Hieronder een overzicht van de top 5 populairste webbrowsers.

 

NR. 5 Opera (2,9%)

Opera is de webbrowser van het Noorse Opera software. Een webbrowser die in 2010 nog door 4,38% van de internet gebruikers werd gebruikt als standaard webbrowser. Naast het gebruiken als webbrowser kan je Opera ook gebruiken als IRC Client, Nieuwsgroepen, RSS lezer, Torrentclient en heeft het een geïntegreerde e-mailfunctie. Ten opzichte van de andere vier is Opera een kleintje.

NR. 4 Safari (11,09%)

Safari is de webbrowser van Apple. Een webbrowser die sinds 2010 (4,13%) licht gestegen is qua aantal gebruikers, voornamelijk door het toenemen van het aantal Apple producten met IOS / MAC OS X. Safari is standaard geselecteerd als webbrowser op IOS / MAC OS X en het is niet mogelijk om dit aan te passen.

NR. 3 Internet Explorer (15,39%)

Internet Explorer is de webbrowser van Microsoft. Een webbrowser die door 41,86% van de internet gebruikers nog wordt gebruikt als standaard webbrowser. Dit omdat het voorheen altijd als standaard webbrowser was geïnstalleerd maar sinds 2010 is het verplicht in Europa om de gebruiker te laten kiezen welke browser ze selecteren tijdens de installatie van Windows. In vijf jaar tijd is het aantal gebruikers gedaald met maar liefst 26,41%.

NR. 2 Mozilla Firefox (22,49%)

Mozilla Firefox, oftewel Firefox, is de webbrowser van Mozilla Foundation. Een webbrowser die in 2010 nog door 38,49% van de internet gebruikers werd gebruikt als standaard webbrowser maar ondanks dat Firefox 16% van hun gebruikers verloor blijft het een goede nummer 2. Dit komt vooral door de betere beveiliging tegen spyware en malware op Windows computers.

NR. 1 Google Chrome (44,42%)

Google Chrome is de webbrowser van Google inc. Uitgegroeid tot een gigant onder de webbrowsers als je dat vergelijkt met 2010. In 2010 gebruikten 10,34% van de internetgebruikers Google Chrome als standaard webbrowser en is gegroeid met maar liefst 34,08%. Vanwege de betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en ondersteunen van de laatste webstandaarden is Google Chrome voor mij de beste.

Dennis

Dennis

Als supportmedewerker ben ik iedere dag proactief bezig met het adviseren van onze klanten, het oplossen van problemen en het leveren van sensationele support.
Dennis

Laatste artikelen van Dennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *