Spelfouten op jouw website

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

>> Gepost op: 15 december, 2011 in Content Marketing, Kenniscentrum, Ondernemen

Spelfouten: wie maakt ze niet? Vaak door te snel werken of te veel willen doen maak je al gauw spelfouten. Dit is erg zonde, vooral omdat je omzet misloopt door die spelfouten! Zo gaf de Engelse zakenman Charles Duncombe aan, dat ondernemers miljoenen aan omzet missen door de slordigheid in de teksten op hun site.

 

Spelfouten weghalen is belangrijk

Misschien vraag je je af waarom het zo belangrijk is om spelfouten te voorkomen. Als een potentiële klant jouw website bezoekt en hij ziet gelijk spelfouten, dan verliest hij gelijk zijn vertrouwen. De angst voor fraude of spam neemt dan toe bij de klant. De communicatie op internet bestaat merendeels uit teksten, dus als daar veel spelfouten inzitten heb je de kans dat de klant niet voor jou kiest, alleen vanwege de spelfouten!

Dit kan je vergelijken met sollicitanten. Heb je wel eens opgemerkt hoeveel spelfouten sollicitanten maken?  Als je een sollicitatiebrief ontvangt met veel spelfouten daarin, dan neem je diegene minder snel aan.

 

Omzet verdubbelen?

Duncombe heeft een onderzoek gedaan naar het effect van spelfouten. Wat is het effect als je alle teksten nakijkt op spelfouten? Hij zegt dat de opbrengst van tightsplease.co.uk verdubbelde na het verwijderen van de taalfouten! Onmogelijk, is wellicht je eerste gedachte. Maar toch zit er een kern van waarheid achter. Hoe vaak kom jij spelfouten tegen als je rond kijkt op het internet? Of misschien wel bij je eigen website? Let er eens op! Als jij op zoek bent naar een bepaald product en de website waar je terecht komt heeft meerdere spelfouten in hun teksten. Zoek je dan een andere website op?

 

Investeren in het voorkomen van spelfouten?

Dat is mogelijk! Een tekstbureau kan in een paar uurtjes een website checken op taalfouten. Een kleine investering kan dus heel wat opleveren!

Na het lezen van dit artikel, bekijk dan nog een kritisch alle tekst op jouw website. Hoe staat jouw website ervoor?

 

Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.
Best4u

Laatste artikelen van Best4u