De snelste webbouwer van Nederland

Binnen 4 uur antwoord op je vraag

Magento en WooCommerce

Zelf je webshop beheren

Custom made ontwerp

Magento

Voordat jij en je compagnon een webshop laten maken door Best4u, dienen jullie je af te vragen of de webshop in Magento of WooCommerce gebouwd moet worden. Ondernemers die zich al wat langere tijd op de markt van e-commerce begeven, kiezen meestal voor Magento. Magento, dat in het bezit is van het machtige Adobe, biedt legio plug-ins en allerlei andere uitbreidingsmogelijkheden en geeft je bovendien de gelegenheid om betere inzichten te krijgen in best verkopende producten, best bekeken producten en nieuwe klanten. Om je nog beter van dienst te zijn, staat Best4u op deze pagina stil bij het CMS.

Wat is Magento?

Magento is een content management system (of kortweg CMS). Magento profileert zich nadrukkelijk als open source CMS, wat inhoudt dat de bronnen binnen de programmatuur vrij oproepbaar is voor een ieder en men de software vrij kan gebruiken. Magento ontstond in 2007 uit een initiatief van Roy Rubin en Yoav Kutner, die in dat jaar actief waren voor Varien. Oorspronkelijk hadden zij het idee om Magento te lanceren als een subtak van osCommerce, maar al gauw merkten ze op dat Magento niet lekker zou collaboreren met het oorspronkelijke platform. Daardoor bouwden ze Magento op vanaf niks.

best4u-57

We hebben inmiddels meer dan 2000 klanten

We zijn trots dat meer dan 2000 klanten door ons een website of webshop hebben laten bouwen. Wij werken voor iedereen die een webshop wil laten bouwen, door heel Nederland. Onze klantenkring bestaat onder andere uit schoonheidssalons, klussers, uitzendbureaus, internetbedrijven en scholen.

Wat kun je met Magento?

Het zal je niet verbazen dat de mogelijkheden van Magento bijna eindeloos zijn. Alle opties stuk voor stuk uitlichten zou dan ook een zeer tijdrovend klusje zijn. Een van de voorzieningen die het CMS faciliteert, is het maken van analyses in de back-end. Hierbij krijg je interessante gebruikersgegevens gepresenteerd, waar jij op jouw beurt weer conclusies aan kunt verbinden. Een ander aspect dat als zeer aantrekkelijk bevonden wordt door gebruikers, is de grote hoeveelheid templates waar je gebruik van maakt. Voorraad- en productbeheer mogen ook niet onbenoemd blijven; het aanbieden van betaalopties kan eveneens.

Regelmatig krijgen de business developers van Best4u de vraag voor wie Magento nu eigenlijk het meest geschikt is. Welke vraag wij onze klanten vaak stellen in deze kwestie, is of hun webshop de 'main focus' is. Ondernemers die er een 'shopje' bij willen om online wat simpele bekendheid te genereren, hebben namelijk stukken minder op Magento te zoeken dan bedrijven die zich het merendeel van de tijd begeven op het web. Dit heeft simpelweg te maken met de geavanceerdheid van Magento.

Magento is bovendien een ideaal platform voor jou als jij een CMS zoekt dat je de nodige flexibiliteit meegeeft. Binnen dit CMS kun je namelijk veel elementen naar jouw smaak 'tweaken', zodat het écht jouw webshop wordt.

De reden dat we de main focus eerder al even benoemden, heeft ook te maken met de prijzen. De licentie voor Magento is namelijk lang niet zo goedkoop als andere opties en dus dien je wat dieper in de buidel te tasten dan dat je eerder wellicht gewend bent. Magento is daardoor écht geschikt voor de bedrijven die wat meer vet op de botten hebben.

Welke plug-ins heb je in Magento?

De grote verscheidenheid aan uitbreidingsmogelijkheden noemden we eerder al even als absolute USP van Magento. Al deze plug-ins, die je als uitbreidingsmogelijkheden kunt zien, zijn allemaal verkrijgbaar in de Magento Marketplace. Hieronder geven we je een korte opsomming van wat opties, zodat je daar alvast over na kunt denken:

  • Smart Site Search: uit vele analyses is naar voren gekomen dat gebruikers die de zoekfunctie gebruiken, sneller en makkelijker converteren dan bezoekers die dit niet doen. Met Smart Site Search kom je jouw bezoekers tegemoet in hun wensen.
  • Hotjar: Hotjar is een mousetracking tool, waarmee je inzicht krijgt in de wijze waarop jouw gebruikers navigeren op jouw website. De heatmaps geven de muisbewegingen weer en op welk punt een bezoeker dreigt af te haken.
  • Nosta: Personalisatie is een absolute hot take in digital marketing op dit moment. Met een plug-in als deze kun je weergeven hoeveel bezoekers de kijker voorgingen qua aankoop, hoeveel producten er nog op voorraad zijn en ga zo maar door. Een echte conversieverhoger!
  • Facebook Pixel: remarketing is een methode om jouw diensten of producten nogmaals onder de aandacht te brengen. Stel je een Facebook Pixel in op je website, dan heb je de mogelijkheid om deze doelgroep opnieuw aan te spreken door middel van social ads.

Meer informatie

No posts to show. Check posts query.

Nadelen Magento

Om het verhaal compleet te maken, willen we de nadelen van Magento niet negeren in dit stuk. Hierna lichten we er een aantal voor u uit:

Beveiliging. De beveiliging van Magento is goed, maar minder als je een basislicentie hebt. Laat jij jouw webshop dus in de basisversie ontwikkelen, dan zul je wat geld en tijd moeten investeren in betere security.

Techniek. De technische support bij Magento is er wel, maar echt super is hij niet voor ondernemingen die weigeren om de Deluxe-licentie aan te schaffen. Gelukkig is Best4u er altijd voor je om je met de basiszaken te helpen.

Onderhoud. Het onderhouden van Magento is een tijdrovende klus. De basis an sich is niet verkeerd, maar onderschat de noodzaak van maatwerk niet in deze.

Best4u

Best4u hoopt dat dit artikel je veel kennis verschaft heeft over wat Magento precies inhoudt, wat je ermee kunt en waar het minder geschikt voor is. Wil je meer weten over wat dit CMS voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen je dan stapsgewijs uitleggen waarom wij denken dat dit CMS al dan niet geschikt is voor jouw bedrijf.

Offerte aanvragen

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!