• Hoe scoort jouw website?

    Doe NU de gratis website scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Google+ opengesteld voor iedereen

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

>> Gepost op: 22 september, 2011 in Google, Kenniscentrum, SEO

Op 28 juni 2011 lanceerde Google haar eigen sociale netwerk: Google+. In het begin werkte Google met een testgroep. Op basis van de uitnodigingen die zij verstuurden, konden mensen een account aanmaken en gebruik maken van het sociale netwerk. Google besloot de inschrijving te schrappen. Nu is het netwerk open voor iedereen. Men heeft geen uitnodiging meer nodig maar kan zich gewoon registreren.

Google + voor iedereen

Eindelijk is Google + open voor iedereen. Na 90 dagen ‘testen’ heeft Google afgezien van het idee dat alleen mensen met een uitnodiging gebruik kunnen maken van het sociale platform. Naast het openstellen van Google + heeft Google gelijk enkele aanpassingen gedaan. Met deze aanpassingen laat Google er geen gras over groeien: Google wil de strijd met Facebook versnellen.

 

Google + vs. Facebook

Wat de overeenkomsten en verschillen tussen Google+ en Facebook zijn, zie je in onderstaande infographic van Technobombs.

Google+ opengesteld voor iedereen

 

Moet ik als bedrijf nu ook Google + gaan gebruiken?!

Terwijl half Nederland net van Hyves is afgestapt en begint te wennen aan hoe Facebook werkt, is de rest van de wereld bezig met of men nu Facebook of Google+ moet gaan gebruiken. Want Google heeft zeker nog niet gewonnen.

Een van de grote successen van Facebook is dat je ook een pagina kan aanmaken voor een organisatie, bedrijf, merk of website. Google+ heeft dit nog niet. Het hoofd van Google’s commerciële afdeling, Jeff Huber, heeft laten weten in een reactie op een blog dat die paginafunctionaliteit er wel gaat komen maar dat deze nog in ontwikkeling is. “Ja, er komen ook (smb) bedrijfsprofiel pagina’s op Google+. Ik kan de lanceerdatum nog niet bekend maken want we willen deze functie zo geweldig mogelijk maken, we programmeren zo snel als we kunnen.”

 

Conclusie

Nu Google haar eigen sociale platform heeft gelanceerd voor iedereen, heeft Facebook er een grote concurrent bij. Omdat Google relatief nieuw is in de wereld van social media, verwacht ik niet dat Google+ boven Facebook komt. Omdat Facebook een bedrijf is welke zich specialiseert in social media, kan zij sneller inspelen op veranderingen die in de wereld van social media plaats vinden.Best4u

Best4u

Best4u Group voorziet al jarenlang bedrijven in online oplossingen. Wij slaan een brug tussen ingewikkelde online technieken en een succesvol online eindproduct middels de meest fanatieke service en support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *