Je website in WordPress updaten: waarom is het zo belangrijk?

Bij het ontwikkelen van een WordPress website ligt de focus altijd op het ontwerp, de content en het gebruik van de nieuwste, juiste technieken. Dit zijn uiteraard belangrijke elementen bij de opzet van een website. Echter, als de website eenmaal gebouwd is vindt er een verschuiving plaats. Dan worden de beveiliging van je website, WordPress updaten en het maken van dagelijkse back-ups ineens de belangrijkste elementen.

WordPress is een open source CMS, wat inhoudt dat ontwikkelaars niet alleen dagelijks nieuwe plugins ontwikkelen, maar ook dagelijks bezig zijn met het ontwikkelen van updates voor het systeem op het gebied van veiligheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid. In dit artikel zal ik toelichten waarom het zo belangrijk is om die updates in WordPress door te voeren.

Interessant? Like Best4u Group op Facebook voor meer artikelen!

WordPress onderhoud uitbesteden of zelf doen?

Wanneer je inlogt in je WordPress website zie je vaak een update staan van WordPress zelf en/of van een plugin. Je website in WordPress updaten lijkt gemakkelijk doordat je enkel op het knopje ‘update’ hoeft te klikken, maar is het ook echt zo simpel of kun je het beter uitbesteden aan een specialist?

Het doel van WordPress updaten en onderhouden

Onderhoud aan WordPress en aan de bijbehorende plugins zorgt ervoor dat je website te allen tijde in een omgeving draait die veilig, snel en up-to-date is. Wij raden daarom altijd aan om uitgebrachte updates uit te voeren.

Een WordPress website die niet onderhouden wordt zal uiteindelijk gebruikt worden door hackers om spam de wereld in te sturen met jouw website als afzender. Ook kunnen hackers je website offline halen, vreemde tekens plaatsen of extra pagina’s aanmaken met reclame over zaken als viagra. Dit wil je als bedrijf zijnde vanzelfsprekend niet.

Het maken van back-ups

Stel; onverhoopt wordt je website toch gehackt, hij crasht tijdens het updaten van WordPress of een plugin of je hebt een fout gemaakt. Een back-up zorgt er in zulke gevallen voor dat je website snel weer online is. Wij raden daarom aan om dagelijks een back-up van je website te maken. Dit kan op verschillende manieren binnen WordPress. De meeste mensen zijn hier echter niet van op de hoogte.

Daarom bieden we jou bij Best4u een back-updienst aan. Op die manier weet je zeker dat, mocht er onverhoopt iets misgaan, je altijd beschikt over een back-up die wij voor je terug kunnen zetten en je in noodgevallen dus snel weer online bent.

Beveiliging en monitoring

Het up-to-date houden van je WordPress website is een belangrijke eerste stap om de beveiliging van je website te versterken. Er zijn daarnaast nog veel meer maatregelen die je kunt treffen om ervoor te zorgen dat kwaadwillenden jouw website niet zullen ‘misbruiken’. Door je website te monitoren en regelmatig malware scans uit te voeren houd je de veiligheid van je website goed in de gaten.

De kosten en de tijd die je moet steken in het opschonen van je installatie bij een gehackte website zijn sowieso al vervelend, maar daarnaast kun je ook nog eens op de zwarte lijst van Google terecht komen met je website. Daardoor wordt je website praktisch onvindbaar op het internet. Om dit te voorkomen (en snel op te kunnen lossen) is het monitoren en scannen van je website onmisbaar.

Risico’s

Helaas is het bijwerken van WordPress en bijbehorende zaken als het gebruikte thema en de geïnstalleerde plugins niet zo eenvoudig als ‘één druk op de knop’. De meeste updates verlopen redelijk snel en voorspoedig, maar er gaat toch ook regelmatig iets mis. Onderdelen van de website werken dan niet meer optimaal, content ziet er raar uit of de website gaat zelfs volledig plat.

Deels kan dit voorkomen worden door het gebruik van slechte kwaliteitsplugins en -thema’s. Maar het is nooit helemaal voorspelbaar hoe een plugin interacteert met een thema of met een andere plugin. Ook is het een risico om oude software rechtstreeks te updaten waarvan al enkele nieuwere versies zijn overgeslagen. Om deze risico’s van het updaten van WordPress te onderkennen, mogelijke problemen op te kunnen lossen of een oudere versie van de website terug te kunnen zetten is enige kennis van CSS, HTML, MySQL, PHP, de beheeromgeving (bijv. directadmin of cPanel), phpMyAdmin en FTP dan ook vereist.

Hulp nodig?

Heb je vragen over het bijhouden van je WordPress installatie of ben je benieuwd wat Best4u hierin voor je kan betekenen? Neem gerust contact met ons op via support@best4u.nl of door te bellen naar 0575 512 125 en laat je informeren.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!