Webdesign trends van 2015

Het web ontwikkelt heel snel. 10 jaar geleden wist nog (bijna) niemand wat social media was en nu kunnen veel mensen niet zonder. Websites bestaan al veel langer maar ontwikkelen zich net zo snel. Net als met een computer heb je elke paar jaar wel een nieuwe website nodig om met de tijd mee te gaan. Maar wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen en trends in 2015? Voldoet je site nog wel aan de huidige stand van zaken?

Responsive webdesign

Responsive websites zijn niet nieuw in 2015. De mobiele markt blijft maar groeien, dus dit gaat steeds belangrijker worden. Sterker nog, Google heeft sinds 21 April dit jaar het zogenaamde “mobile friendly” keurmerk ingevoerd. Dit betekent wanneer je niet voldoet aan het keurmerk, dit invloed zal hebben op je vindbaarheid.

Ben je benieuwd of jouw website ook mobiel vriendelijk is? Test het hier zelf!

Verborgen hoofdmenu

Een verborgen menu, dat klinkt spannend! Op zich valt het wel mee.  Dit is in feite het tonen van het hamburger menu (ja, hamburger menu! Dit is een icoon met 3 horizontale strepen) op alle platformen. Wanneer hierop geklikt wordt, zal het menu pas zichtbaar worden. Dit komt voort uit de ontwikkeling van de responsive websites.

Mooie fonts

Wat zijn eigenlijk mooie fonts? Arial? Verdana? Times New Roman? Deze fonts kent iedereen wel. Dit zijn namelijk standaard webfonts. Of je het nou mooi vindt of niet, het is in ieder geval niet onderscheidend. Steeds vaker zie je verschillende soorten typografie terugkomen op websites en hier is ook steeds meer in mogelijk. We zijn benieuwd welke nieuwe en verassende fonts we in 2015 allemaal zien langskomen!

Scrollen en nog eens scrollen

Scrollen is terug van weggeweest met betrekking tot webdesign! Wil je een website waar niet gescrold hoeft te worden? Dat kan, maar hoe werkt dat dan op je mobiel? Juist, dat wordt nogal lastig. Je ontkomt er niet meer aan, er moet gescrold worden!  Voor de mobiele gebruiker is het ook veel makkelijker om naar beneden te swipen dan door een complex menu te moeten navigeren.

Animaties zijn mooi!

Websites worden steeds interactiever. Wat we vorig jaar al vaak terug zagen komen is parallax scrolling of een geanimeerde fotoslider. Maar dit is niet alles! Steeds vaker zie je de content op websites ingeladen worden met een animatie. Dit werkt ook erg goed in combinatie met lange pagina’s waar veel gescrold wordt (zie: scrollen en nog eens scrollen).

Moet ik meegaan met alle trends op gebied van webdesign?

Nee, het zijn niet voor niks trends. Sommige trends zullen weer verdwijnen en andere trends worden verder ontwikkeld. Maar het heeft zeker een meerwaarde om dit in de gaten te houden. Soms is het een kwestie van smaak, maar sommige ontwikkelingen zijn simpelweg een verbetering.
Het web ontwikkelt zo snel, dat de kans  groot is dat er alweer een nieuwe trend is opgedoken zodra je dit artikel leest.

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!