Wat zijn W3C normen?

Bij Best4u hebben we een aantal beloftes waar wij ons aan houden zodra een klant met ons in zee gaat. Voorbeelden daarvan zijn dat je altijd binnen vier uur reactie krijgt van ons supportteam en dat we je website altijd optimaal beveiligen. Eén van die beloftes is ook dat wij elke website die wij opleveren ontwikkelen volgens de W3C normen.

De wat?

Dat er waarschijnlijk geen lampje gaat branden wanneer we het hebben over de W3C normen vinden we geheel begrijpelijk. Als experts in webdevelopment en -design zijn wij soms geneigd te denken dat alles wat wij zeggen voor iedereen even logisch en begrijpelijk is, wat natuurlijk niet terecht is. Daarom zullen we in dit artikel uitleggen wat het W3C inhoudt en waarom wij het van groot belang vinden dat elke website die wij opleveren aan de W3C normen voldoet. Heb je na afloop van het lezen nog vragen? Dan mag je die altijd stellen via support@best4u.nl.

World Wide Web Consortium

W3C is de afkorting van World Wide Web Consortium, een in 1994 gestarte organisatie die standaarden ontwikkelt voor programmeertalen. Deze talen bepalen in de basis hoe de informatie voor jou getoond wordt op het scherm. CSS is hierin de taal voor de opmaak, HTML gaat over de structuur en PHP zorgt ervoor dat de informatie dynamisch is aan te passen (zoals een jaartal dat automatisch verandert in een nieuw jaar). Het W3C wil er met behulp van standaarden voor deze talen voor zorgen dat de mogelijkheden van het internet volledig benut worden en dat al die mogelijkheden beschikbaar zijn voor elk computersysteem en elke gebruiker.

Daarnaast heeft het W3C meer doelstellingen die allemaal bijdragen aan het bevorderen van de interactiviteit en de algemene beschikbaarheid van het world wide web. W3C wordt dan ook gezien als de organisatie die de huidige gang van zaken rondom het world wide web regelt én vernieuwingen wil stimuleren.

De voordelen van ontwikkelen volgens de W3C normen

Bij Best4u vinden we het dus van belang dat alle websites die wij ontwikkelen voldoen aan de normen die W3C heeft opgesteld, ondanks het feit dat deze normen niet ‘officieel’ zijn. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een website die volgens de W3C normen is ontwikkeld:

  • Een W3C gevalideerde website is beter vindbaar;
  • Een W3C gevalideerde website heeft een snellere laadtijd;
  • Een W3C gevalideerde website wordt in elke browser gelijk weergegeven.

Ontwikkelen volgens de W3C normen levert jou als eigenaar van de website én de eindgebruikers (jouw potentiële klanten) dus aanzienlijke voordelen op op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Genoeg reden voor Best4u om ontwikkelen volgens de W3C normen op te nemen in onze merkbeloftes.

Wil je meer weten over onze werkwijze?

Of ben je gewoon geïnteresseerd in artikelen over WordPress, webdevelopment, internet marketing, enzovoorts? Grote kans dat je het dan ook leuk vindt om deze artikelen te lezen:

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!