Strenge kwaliteitschecks van onze websites: wat, waarom en hoe?

Om de vitale onderdelen van jouw website te kunnen waarborgen voeren we bij Best4u strenge kwaliteitscontroles uit. Dit doen we zowel bij oplevering van de testversie als bij de livegang van de website. Zo zijn wij er zeker van dat alles op gebied van techniek, gebruiksgemak en Google proofness op jouw website klopt wanneer de site de lucht in gaat, én kun jij online een vliegende start maken!

Bij het ontwerpen en het ontwikkelen van een nieuwe website spelen meerdere facetten een rol. Natuurlijk is het per website en per klant verschillend wat de specifieke wensen en eisen zijn, maar in de basis zijn er altijd vier aspecten die – volgens ons – voor elke website tip top in orde moeten zijn. Namelijk:

  • Responsiveness
  • Snelheid (Google PageSpeed)
  • Ontwikkeld volgens de W3C normen
  • Gebruiksvriendelijkheid

Dit zijn dan ook de vier onderdelen die in onze strenge kwaliteitschecks uitvoerig aan bod komen. We leggen je graag uit waarom deze vier onderdelen de hoofdrol spelen en waarop we ons binnen deze facetten richten. Heb je hier vragen over? Dan kun je die altijd stellen via support@best4u.nl.

Responsiveness

Een responsive website; wat is dat ook alweer? We leggen het nog even kort voor je uit: een responsive website schaalt mee met het beeldscherm waarop de website bekeken wordt. De website past zich dus aan het formaat van het scherm aan, of dat nu een mobiele telefoon, een tablet of een laptop is. Zo blijven belangrijke onderdelen van je website zoals de content en buttons te allen tijde perfect leesbaar voor je bezoekers. Een must in deze tijd, gezien het feit dat steeds minder mensen hun desktop gebruiken om te internetten en mobiel internet steeds meer de boventoon voert.

Tijdens de kwaliteitschecks die onze testers uitvoeren wordt de responsiveness van de website op meerdere punten gecheckt. Dat houdt in dat de website getest wordt in verschillende maten, schermen, browsers en (telefoon)merken. Een Apple iPhone heeft namelijk weer een andere device dan een Android telefoon. Daarom is het niet voldoende om alleen te kijken naar of de website responsive is opgebouwd, maar moet er dieper ingegaan worden op deze materie en wordt de responsiveness dus op meerdere punten gecheckt.

Om de responsiveness van je website optimaal te kunnen waarborgen checken we dit twee keer: zowel bij de oplevering van de testversie als bij de livegang van je website.

Snelheid (Google PageSpeed)

Wanneer jij een website door ons laat ontwikkelen, dan doen wij jou de belofte dat je website bij oplevering een Google PageSpeed heeft van 80 of hoger. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat de websites die wij ontwikkelen optimaal zijn ingericht voor Google. Een mooie, goed functionerende website is immers stap één; de stap die daarna komt – gevonden worden – is natuurlijk minstens zo belangrijk om echte doelen te kunnen behalen met je nieuwe website. Een goede Google PageSpeed score draagt daar een belangrijk steentje aan bij.

Tot voor kort was de snelheid van je (mobiele) website nog geen concrete rankingfactor voor Google, maar daar is sinds een aantal maanden verandering in gekomen. Dat betekent dat Google specifiek kijkt naar de snelheid van je website en de resultaten hiervan meeneemt in het bepalen van jouw positie in de zoekresultaten. In ons artikel van een tijdje geleden lees je hier meer over.

Ook voor de PageSpeed van je website geldt weer dat we dit twee keer checken om de snelheid van je website optimaal te kunnen waarborgen: zowel bij de oplevering van de testversie als bij de livegang.

Ontwikkeling volgens de W3C normen

Bij Best4u ontwikkelen wij al onze websites volgens de W3C normen (dit is één van onze merkbeloftes). Dit zijn richtlijnen die zijn opgesteld door het World Wide Web Consortium; een organisatie die standaarden ontwikkelt voor programmeertalen. Het doel van het W3C met deze standaarden is dat de mogelijkheden van het internet volledig benut worden en dat al deze mogelijkheden voor alle computersystemen en gebruikers beschikbaar zijn.

Enkele voordelen van het ontwikkelen volgens de W3C normen zijn dat websites beter vindbaar zijn, een snellere laadtijd hebben en dat ze in elke browser gelijk worden weergegeven. Wij vinden het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de normen van het W3C en zorgen er dan ook voor dat we uitvoerig testen of dat inderdaad het geval is, voordat we jouw website aan je opleveren én voordat je website live gaat. Op die manier kunnen we jou als eigenaar van je website én de eindgebruikers – jouw potentiële klanten – optimale voordelen bieden op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. In een eerder artikel hebben we uitgebreider beschreven wat het W3C is en waarom wij deze normen belangrijk vinden.

Gebruiksvriendelijkheid

De belangrijkste vraag als het om de gebruiksvriendelijkheid van een website gaat, is: zit alles logisch in elkaar? Onze testers kijken met een getraind oog naar jouw website en alle bijbehorende aspecten en nemen als het ware plaats op de stoel van de bezoeker. Kloppen alle linkjes, is de manier waarop je door de website klikt logisch en zitten er nog bugs (kleine foutjes) in die de developers misschien over het hoofd hebben gezien?

Daarnaast kijkt de grafisch ontwerper die het ontwerp voor jouw website heeft gemaakt ook altijd of alles design-technisch gezien klopt. Dit gebeurt, samen met de gebruiksvriendelijkheidstest, altijd voordat je de testversie van je website krijgt opgeleverd.

Meer weten over onze kwaliteitschecks en merkbeloftes?

Met dit artikel heb je een klein inkijkje gegeven in onze werkwijze en in de aspecten die wij daarin belangrijk vinden. Het uitvoeren van strenge kwaliteitschecks is een belangrijk onderdeel van ons werk; zo zorgen we er immers voor dat wij onze klanten producten van de hoogste kwaliteit kunnen opleveren zodat zij na livegang maximaal kunnen profiteren van hun nieuwe website. Heb je nog vragen over de kwaliteitschecks die we uitvoeren of wil je andere dingen weten over onze diensten? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen; we helpen je graag verder!

Benieuwd wat een razendsnelle website of webshop gaat kosten?

Helpt Best4u Media jou ook aan een razendsnelle website of webshop? Al meer dan 3000 klanten gingen jou voor.
Wacht daarom niet langer en vraag direct een offerte aan voor jouw razendsnelle website of webshop.

Waar kunnen we je mee helpen?
Contact image

Arjan

Snelste vraagbaak van Nederland

Welkom bij Best4u Media, ik sta je graag te woord bij sales vragen. Kan ik je ergens mee helpen?
by Best4u Media
Je ontvangt op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 uur binnen 15 minuten jouw offerte!